Striedavá starostlivosť ČR-SR

anicka4
3. okt 2011

Dobrý deň,máte niekto skúsenosti so striedavou starostlivosťou medzi ČR a SR? Odsťahovala som sa z Čiech aj s deťmi,po tom čo ma manžel zmlátil. Sme na slovensku už rok,manžel ich navštevuje,kupuje im darčeky,majú ho radi. Chceme sa rozviesť a on navrhol striedavú starostlivosť. Dievčatá majú 4 a 2 roky. Myslíte že mu to prejde? Na internete som čítala aj o ročných intervaloch striedania,pokiaľ sú trvalé bydliská rodičov veľmi vzdialené. Ďakujem.

katushka16
3. okt 2011

ahoj,ja s tým skúsenosť nemám ale myslím,že pri tak malých detičkách mu to neprejde

anicka4
autor
4. okt 2011

Ďakujem za názor,mňa by skôr zaujímalo,či je možná takáto situácia,aby sa dieťa vracalo späť do čiech, v škole by sa učilo češtinu a potom na slovensko,kde by bola slovenčina. Nepozná niekto takýto prípad? Ďakujem

eaka
4. okt 2011

@anicka4 no to by ste boli asi prví... ja dúfam, že sa dohodnete inakšie. otázne je tiež, ako ďaleko ste od seba... Karlovy Vary a Košice, vz Ostrava a Žilina..ale to s tou školou je zase iná..myslím, že to je dosť nevhodné riešenie...na rok by to možno malo význam, keby bol manžel z austrálie, ale veď to už ani nie je striedavá starostlivosť, to niekde existuje?

eaka
4. okt 2011

@anicka4 a tiež, ak Ťa zmlátil, môže vobec žiadať o striedavku?

sisaha
4. okt 2011

@anicka4 podla mna mu to neprejde a to prave z dovodu vzdelavania. Keby sa rok ucili napr. v Cechach a po roku sa vratia na Slovensko, tak nielen ze budu mat hokej z gramatiky, ale by museli robit mozno aj rozdielove skusky, co je uplna blbost co sa tyka Zakladnej skoly. Takze kludne s tym suhlasit nemusis a na 99% mu takato ziadost ani neprejde.

anicka4
autor
4. okt 2011

Tak to je super,dúfala som,že to je asi nemožné,len som sa chcela uistiť,či si mám na rozvod hľadať právnika,alebo to zvládnem sama. Manžel má známosti po českých ministerstvách,tak sa mi aj vyhráža tým,že ma dá na súd,že som deti uniesla proti jeho vôli z čiech na slovensko. Inak na to zmlátenie som policajtov nevolala,tak o tom nemám žiadny dôkaz.

anicka4
autor
4. okt 2011

vzdialenosť od nás je asi 800km Kralupy nad Vltavou-Humenné

majina.b
4. okt 2011

http://www.striedavastarostlivost.sk/

utok na teba máš zdokumentovaný, lekar, policia, svedkovia?? na takuto dialku pochybujem SS. Idealne by bolo pred rozvodom sa dohodnuť,1 m letných prázdnin, každe druhe vianoce..... ak sa bude dať dohodnuť

držim prsty.
PS: pridaj sa k nám do diskusie HE

sisaha
4. okt 2011

@anicka4 mohla by si sama dat navrh na sud na urcenie upravy styku. Na tvojom mieste by som si pravnika urcite zobrala, aspon na vyriesenie tohto. kamaratka zije v Prahe s detmi, jej ex ostal v Trnave. Styk maju vyrieseny tak, ze jej ex si moze chodit raz do mesiaca za nimi a nejaky cas cez prazdniny, ale ona ma deti vacsie ako ty. Mozes dat ako kompromis, ze sa budete striedat pri noseni deti. T.zn. raz ich privezies ty, raz si pride on.. Aj ked ono je to asi financne dost narocne. ale zas, preco by ta napadal ze si deti uniesla? Ved si obciankou SR nie? tak aky unos? On je čech? Zili ste tam od narodenia detí? urcite toto bude sud zaujimat, ale nemyslim si, ze sa mas coho bat. Ale pravnika si urcite najdi.

anicka4
autor
5. okt 2011

My sme sa zoznámili v Prahe,tam sme sa zobrali,on je čech,tak má istú výhodu oproti mne a chce o deti bojovať. Ja však so SS nesúhlasím,nemienim mu ich ani dať, nie to,ešte voziť. Naša komunikácia sa obmedzila len na maily a telefonaty s deťmi,tak dohoda u nás neprejde. On bude robiť všetko pre to,aby ich získal a tým sa mi pomstil za to,že som odišla aj s nimi k rodičom. A jedna holka je češka,narodila sa v čechách,druhá má slovenské i české občianstvo,majú tam trvalé pobyty,takže keby to dal na súd,že som ich "uniesla" ,možno by aj uspel. A kolko vlastne stoja právnici? Rozvod bude asi v čechách,tak si musím nájsť nejakého tam. A nevie niekto,či stačí podať návrh na rozvod poštou-ako je to potom s kolkom? A ešte sa chcem spýtať na žiadosť o majetkové vyrovnanie-posiela sa spolu so žiadosťou o rozvod? Díky 🙂

majina.b
5. okt 2011

https://www.modrykonik.sk/forum/paragrafy/praca-na-dohodu-a-marodka/
majetkove je až po rozvode, myslím
právnika budeš musieť mať, a bude ťa isto kontaktovať aj socialka, ako sa staráš....

anicka4
autor
7. okt 2011

Myslíte,že ak budeme mať rozvod v čechách,tak príde sociálka z čiech??