Susedia prerábajú a sú hlučný. Ako to riešiť?
Ahojte viete mi niekto poradiť,ako riešiť situáciu so susedmi, ktorý sa rozhodli prerábať....čož je samozrejme v poriadku,ale každý deň okrem nedele nám stenami otriasa hluk vrtačky a neskutočný rachot. Trvá to už 3 týždeň a nedá sa s nimi dohodnúť. Ja mám tesne pred pôrodom a môj partner prácu, kde robí aj nočné, takže o oddychu sa hovoriť nedá. Nikde nevystavili ani upozornenie o zvýšenej hlučnosti ani dokedy mienia takto rachotiť. Nám povedali, že majú na to povolenie takže si môžu robiť hluk asi dokedy chcú. Ak mi viete niekto poradiť,ako sa môžme brániť budem vdačná za každú radu.
@lulubka28 komunikacia je aj vyveseny oznam na brane a tolerancia je aj pochopeni ze niekto chce prerabat. Ak sa nedododrziavaju stanovene pravidla ako nocny klud atd tak to treba riesit ale prerabat byt podla nocnych/dennych smien susedov, spankoveho rezimu deti a inych faktorov tak toto je cista buzeracia ....
By som bola velmi zvedava keby ti co tu frflu isli prerabat a tlacil by ich cas (a financie lebo aj tych majstrov treba platit a to by sa im na to kazdy vytoto keby mu dali rozpis kedy mozu 3x vrtnut a 2x buchnut a potom dojdite zajtra lebo ....) co by robili. Skoncilo by to len tym oznamom na brane pripadne susedom s ktorymi su v blissom kontakte by to povedalo osobne. A hotovo....
Aj ste sa snazili s tym susedom dohodnut alebo tu len vyplakavate na konikovi?
@alenky áno nočný kľud je od 22h
Ale čo sa týka prerábania tak o 20h má byť kľud.
Som sa informovala na bytovom, ale žiaľ ľudia sú ......
chod mu zaklopat, opytaj sa dohodnete sa (:
@septakova žiť v paneláku je radosť teraz ktosi začal vŕtať aj u nás....
@lenocka1108 u nas naposledy do polnoci stekali susedove psy, konkretne velke plemena. Sirilo sa to celym panelakom, sused nebol doma, volala som mestskych aj statnych bez uspechu...my nato uz nemame nervy, planujeme sa odstahovat do domu, nakolko tu nie je klud, pokoj ani sukromie
@septakova ja som čítala že hlučné práce sa môžu robiť len do 18 00 v týždni a do 16 00 vikend teda sobota.
Téma bola z roku 2011. Susedia už hádam prerobili 😂

@stormie Ja si stojim za svojim, vzajomna tolerancia a komunikacia su uspechom stastneho spolunazivania susedov. Asi sme sa nepochopili.