icon

Svadba počas práceneschopnosti

amelia000
17. apr 2020

Riesil niekto so socialnou poistovnou papier od dokyho nejaku vynimku ci co ked ste mali svadbu pocas PN?

alenah31
17. apr 2020

@amelia000 ja, na deň svadby som mala potvrdenie od gyn., že mám mimoriadnu vychádzku od 6 do 20 hod. Toto som potom niesla na SP nakoľko som menila priezvisko a logicky by na to prišli. Ja som si zisťovala vopred ako sa to robí. Na SP potom len na PN tlačive prepísala priezvisko a ja som to podpísala.

amelia000
autor
17. apr 2020

@alenah31 dakujem, budem musiet opytat od gyn. ci mi da potvrdenie na marec... a to si mala aj normalne vychadzky?
Lebo ja som mala svadbu cez tie klasicke 2hodinove.

alenah31
17. apr 2020

@amelia000 mala ráno 9-11, poobede 15-17. Ale svatba bola o 13:30 a potom obed s rodinou. O 18:00 som už bola doma, ale dal mi do 20:00 vraj k keby niečo🙂 Nemal s tým vôbec problém, vedel, že je to kvôli svatbe a nebola som prvá, ktorej to vystavoval🙂 Na SP to vzala bez reči, tiež bolo vidieť, že som nebola prvá co to doniesla. Kby som s tym neprišla vyzvali by ma sami.

amelia000
autor
17. apr 2020

@alenah31 no dobre dakujem, skusim ho popytat a ak neda opytam papier o case svadby na miestnom urade a obucham im ho o hlavu...🤬 joj nastvali ma

alenah31
17. apr 2020

@amelia000 ved keď máš sobáš počas vychádzky tak to máš super, ja som nemala, už nemali volne. Vedela som, že im ide o ten čas kedy sa sobáš konal, ak by som nemala to potvrdenie brali by to ako porušenie liečebneho režimu a pozastavili by mi vyplácanie PN.

amelia000
autor
17. apr 2020

@alenah31 no ano, ja by som si ani nedovolila mimo vychadzky. Tak pondelok budem volat na gyn. A som zvedava co mj povie. Lebo ja som aj spominala ze sa budem vydavat a nejako to nekomentoval.

alenah31
17. apr 2020

@amelia000 nemalo by mu to robiť problém, myslím, že ani ty nebudeš jeho prvá pacientka s touto požiadavkou 🙂

merkelica
17. apr 2020

treba si vybavit vychadzku

amelia000
autor
17. apr 2020

@merkelica o akej vychadzke pises?

amelia000
autor
18. apr 2020

@merkelica treba citat co pisem, pisala som ze vychadzky mam a svadbu som mala cez nich...

gayano
18. apr 2020

Ja som od mojho chcela 1 den vynimku, on mi iniciativne dal tyzden - nech si zariadim, co potrebujem 🙂

nivea777
18. apr 2020

Mne stopli nemocensku dávku a nepomohol ani argument, že som mala svadbu počas vychádzok. Dr mi musel napísať papier, že som mala dovolené a bola som schopná v ten deň mat svadbu. Až po doručenie toho papiera mi poslali PN

tinavevericova
24. jún 2020

potrebujem poradit...som pn a ideme mat svadbu na 3 tyzdne...od lekara potvrdenie mam ze sa mozem vydavat len neviem ci socialke sa to nahlasuje dopredu alebo staci po svadbe...?