Tehotenská PN a výpoveď
Ahojte chcela by som sa opýtať niekoho skúseného som na tehu pn už 5 mesiac a tento mesiac som podpísala výpoveď , riaditeľka na uistila že s PN sa nič nestane že sa 27.12 môžem ísť zaevidovať mali ste niektorá taju skúsenosť je to tak?
Ale to asi nebudes mat narok na vyssiu matersku?
PN normlane poveras dalej do ukoncenia akurat prechodky odovzdavas soc poistovni a nie zamestnavatelovi
Vypoved sa nepodpisuje. Pravdepodobne ste ukoncili PP dohodou a to sa samozrejme da aj s tehotnou, ved to je o tom ze obe strany chcu.
Navyse ako pise ivka, aj vypoved moze tehotna dostat (v niektorych situaciach).
Preco si podpisala dohodu o skonceni pracovneho pomeru? Mohla si ostat zamestnana, pocas materskej sa ti kumuluje dovolenka. Mozes mat retazovy porod... ja som nazoru, ze nepodpisat. Ked si tehotna, na MD maju obmedzene moznosti ako sa ta zbavit.
Predpokladam, ze ostavas na PN. Vtedy sa nemozes hlasit na UP. Potom nastupujes na MD.
@maris5 no fúha.... Musela som podpísať nemala som na výber pani riaditeľka na uistila že všetko bude ok naďalej poberám tých cca 800 € plus tehu dávku a po pôrode už budem mať normálne vyššiu materskú lebo mám viac ako 2 roky odročené
@lienka.7 no ešte toto ma zaujíma či má zaeviduju keď poberám trhu dávku aj maródku a ešte som videla na stránke že teraz počas kovidu tá musí elektronický????? Aj online tlačivo je
@annkajanik musela si podpísať? Nie nemusela. Neexistuje nič také že musíš podpísať dohodu. Spôsobila si si teraz to, že ak za mesiac otehotnieš, nebudeš mať pri ďalšom dieťati materskú a iba nižší rodičák.
@ivkazba musela som mala som problém lebo som pracovala v neštatnom detskom domove a tam potrebujú odpis registra trestov a ja som mala problém v minulosti pre 5 eur som mala pokutu a ostalo mi to v odpíse proste som musela ... Ale telefonovala som s mamou a hovorila mi že normálne pôjdem na úrad a odnesiem papier že som tehu že poberám zo soc poisťovne tu dávku a soc poisťovňa za mňa bude platiť naďalej poistenie tak asi len bude všetko ok a tie posledné 3 mesiace budú bezproblémové ❤️
@annkajanik ty sa nikam neevidujes ostavas na PN pocas nej ta na UP nezaeviduju pri nastupe na matersku PN ukoncis a po porode ukoncis poberanie tehotenskeho to je vsetko
ziadny urad prace a potom ked vyberies matersku pojdes na UP (na matersku moze ist otec) a vyberies podporu (dondvoch rokov od ukoncenia pracovneho pomeru

@annkajanik ked si PN tak ta na UP nezaeviduju. Az po skončení PN. Oznámila si riadne tehotenstvo? Ak áno, tak ta nemajú co prepúšťať.