icon

Tovar z Číny - zadržanie na colnici

jt261
19. máj 2023

Nemali ste niekto pripad ze vam zadrzali fake tovar na colnici? Objednal som si botasky za 29eur a postovne dalsich 18eur. Cize spolu za 47eur. Ide o fake botasky nike. Objednane z cinskej stranky, ale ziadny aliexpress a podobne stranky. Prislo mi z colneho ze mam dolozit kopiu objednavky kde je hodnota tovaru a cena postovneho. Mam to poslat alebo zbytocne? Lebo co pozeram na diskusiach tak im potom len odpisu z colnice ze porusuju dusevne vlastnctvo znacky a tovar nedostanu. Ale zas nasiel som aj diskusie kde ludia pisali ze zalezi od sumy tovaru. Ze ak to su nike botasky a mam tam hodnotu tovaru 12eur aj s postou tak jasne ze je to fake. Ale pri 47eurach by to uz nemuseli povazovat za fake.

marko89
31. júl 2024

@pety7 a to môže byť ten najhorší prípad hej? Niečo ako sankcia alebo podobné nehrozí?

simones10
31. júl 2024

@marko89 áno, zadal som všetky údaje cez aplikáciu pošty (e colne konanie) a prišlo mi toto

pety7
31. júl 2024

@simones10 Nič, im by mali stačiť tie doklady, ak by predsa len od vás niečo naviac potrebovali, určite vás budú kontaktovať...

pety7
31. júl 2024

@marko89 Sankcia zatiaľ žiadna nehrozí...pre vás je vlastne sankciou to že prídete o tovar za ktorý vám už nikto nevráti peniaze čo ste zaň zaplatili...

simones10
31. júl 2024

@pety7 tak snáď to prejde v poriadku, keby som mal nejaké ešte info, tak píšem 🙏

marko89
31. júl 2024

@pety7 Ďakujem krásne za váš čas

marko89
31. júl 2024

@simones10 budete tam volať? Či osobne? Ak sa smiem spýtať z akej stránky ste objednávali?

pety7
31. júl 2024

@simones10 Kľudne píšte... keď môžem, pomôžem 🤗

pety7
31. júl 2024

@marko89 Rád som pomohol 🤗

simones10
31. júl 2024

@marko89 ja som objednával z aliexpressu. Nikdy sa mi toto nestalo. Co sa týka toho telefonovania, tak som na vážkach, podľa infa od @pety7

simones10
31. júl 2024

@marko89 by som tam nevolal, ale uvidím, čo bude zajtra. Rozhodne viem, že osobne sa mi tam nechce ísť

marko89
31. júl 2024

@simones10 ja takisto váham či mi to stojí zato. Jedná sa o 1 opasok (23€ z poštou) z DHgate, a stým ešte skúsenosti nemám.

mircalla
31. júl 2024

@jt261 Neboj, kazdy aj tak vie, ze to je lacny fejk z Ciny. Za to by som ani 5 eur nedala, zbytocne sa strapnujes, kazdy to pozna. Neznasam ludi, co si nemozu dovolit znacku, ale namiesto lacnejsie znacky si kupia fejk.

simones10
31. júl 2024

@marko89 tak môj balík je drahší, ale zase už som kontaktoval podporu aliexpress, a tam s tým by nemal byť problém. Čo sa týka dhgate, tak odtiaľ som už tiež objednával, ale veľmi dávno

pety7
31. júl 2024

@marko89 Zase sa netreba báť, že pri každej značke sa jedná o porušenie práv duševného vlastníctva...

simones10
31. júl 2024

@pety7 môže to byť to podľa toho oznámenia sťaby len "planý poplach"?

pety7
31. júl 2024

@simones10 Z toho oznámenia by som vôbec nerobil záver, že sa jedná o porušenie práv duševného vlastníctva...

simones10
31. júl 2024

ok, keď budem mať najeké nové info, tak dám vedieť. Ešte raz ďakujem sa pomoc

marko89
1. aug 2024

@simones10 Zdravím, no ako, volali ste tam? 😀

simones10
1. aug 2024

@marko89 Nevolal, ale prišiel mi mail, ohladom toho, že balík bude zaistený a príde mi domov dôvod prečo. Ale už to riešim s aliexpress podporou, aby mi vrátili peniaze

marko89
1. aug 2024

@simones10 No super, tak to asi čaka aj mňa, pytal som sa cez mail že čo bude pokračovať po zaslaní dokumentov, tak odpovedali že to posunú na colnú deklaráciu, a že keby niečo chýbalo alebo bolo zle tak ma kontaktujú. Vidím to čierne 😅

simones10
1. aug 2024

@marko89 ja to už nevidím nijako 😢, ale čo sa dá robiť, poučil som sa, a objednávať odtiaľ už nebudem

marko89
1. aug 2024

@simones10 aj ja, ale tak mi treba, som si povedal, skúsim...tak som skúsil 🤣

esterr_ka
Odpoveď bola odstránená
marko89
1. aug 2024

@esterr_ka a pustili vám balík?

simones10
1. aug 2024

@marko89 tiež by ma to zaujímalo

esterr_ka
Odpoveď bola odstránená
marko89
1. aug 2024

@esterr_ka aj vy ste mali niekde písané že sa jedná o duševné vlastníctvo?
Tiež sa jednalo o Slovenskú postu?

esterr_ka
Odpoveď bola odstránená
esterr_ka
Odpoveď bola odstránená