icon

Tovar z Číny - zadržanie na colnici

jt261
19. máj 2023

Nemali ste niekto pripad ze vam zadrzali fake tovar na colnici? Objednal som si botasky za 29eur a postovne dalsich 18eur. Cize spolu za 47eur. Ide o fake botasky nike. Objednane z cinskej stranky, ale ziadny aliexpress a podobne stranky. Prislo mi z colneho ze mam dolozit kopiu objednavky kde je hodnota tovaru a cena postovneho. Mam to poslat alebo zbytocne? Lebo co pozeram na diskusiach tak im potom len odpisu z colnice ze porusuju dusevne vlastnctvo znacky a tovar nedostanu. Ale zas nasiel som aj diskusie kde ludia pisali ze zalezi od sumy tovaru. Ze ak to su nike botasky a mam tam hodnotu tovaru 12eur aj s postou tak jasne ze je to fake. Ale pri 47eurach by to uz nemuseli povazovat za fake.

Strana
z3
marko89
1. aug 2024

@esterr_ka aha, a o aký typ tovaru sa jednalo? Oblečenie, elektronika,atd...?

esterr_ka
Odpoveď bola odstránená
marko89
1. aug 2024

@esterr_ka juj, ta to nechcem vedieť jak budú skúmať môj opasok 🤣🤣🤣

esterr_ka
Odpoveď bola odstránená
marko89
1. aug 2024

@esterr_ka pri mojom šťasti zacvakám viac jak keby som kupoval original opasok 🤣🤣

milan741
4. aug 2024

Dobrý deň prišli mi listy o uložený zásielky v sklade dočasnej prekáž ky písal som im mail posielam screen čo mi odpísali. Je nejaká šanca že mi ich vydajú? Ďakujem

marko89
4. aug 2024

@milan741 dobrý deň, myslím že šanca je nízka, a myslím že toto isté čaká aj mňa (Yves Saint Laurent), škoda😔

simones10
5. aug 2024

Dobrý deň, čo sa týka mojich balíkov, ja som na druhý už ani nepodaval colné vyhlásenie 😅, vzdal som to. Ale už mám podanú žiadosť o vrátenie peňazí na Ali. Bohužiaľ to vyzerá, ako koniec éry nakupovania z Číny (aspoň pre mňa)

milan741
5. aug 2024

Aha škoda horšie je že mne AliExpress píše že môže požiadať o vrátenie peňazí až 1.9.😏 takže musím čakať.

marko89
5. aug 2024

@simones10 ja som dnes kukol na stránku, a neviem čo si mám myslieť...pustili mi zásielku?

simones10
5. aug 2024

@milan741 skúste napísať na podporu aliexpressu, mne tam veľmi pomohli a sú tam aj celkom schopní. Ak im pošlete aj papiere o tom, že vám balík zadržali na colnici, tak by nemali mať problém s tým aby vám pomohli.
posielam link priamo na chat (je najprv potrebné sa preklikať cez bota, až kým neuvidíte tlačidlo "chat with agent") : https://h5-global.alimebot.aliexpress.com/intl/...

milan741
6. aug 2024

Ďakujem skúsim to.

marko89
6. aug 2024

@simones10 mne dnes opasok došiel domov, pustili mi ho z colným poplatkom 2 eura...

maranco
6. aug 2024

@marko89 Clo sa na zásielky s hodnotou nepresahujúcou 150 EUR nevymeriava a nevyberá, takéto zásielky sú oslobodené od dovozného cla.

Poplatok 2 Eurá, ktorý ste zaplatili, je poplatok prepravcu Slovenská pošta a.s. , ktorý colné orgány (finančná správa) nevyberajú a ani neurčujú. Označenie tohto poplatku ako clo alebo colný dlh je nesprávne a zavádzajúce, pretože sa jedná o poplatok Slovenskej pošty a.s. za poskytnutie jej služby spojenej s manipuláciou s tovarom.
https://www.financnasprava.sk/sk/aktualne-dan-c...

https://blog.sme.sk/rudolfszekely/spolocnost/sl...

simones10
7. aug 2024

@marko89 mne písalo v papieroch, čo prišli od pošty že zákaz dovozu, čiže ja už ho nečakám ale všetko je možné, ale teraz neviem povedať, nie som doma

utajenyy
27. aug 2024

@pety7 Zdravim, chcel by som sa spýtať, pokiaľ mám živnosť a fake veci chcem predávať...(Aj s tým že ich vydávam ako fake), tak som počul že vtedy colnice nie sú problém a tovar prejde....ale ako budú vedieť že to má ísť ako predajný tovar? Ďakujem

pety7
27. aug 2024

@utajenyy Zle ste počul, žiadne fejky nemôžete legálne predávať. Ak vám dovážané fejky nezaistia colníci pri prepúšťaní tovaru do voľného obehu, tak vám ich môžu zaistiť vo voľnom obehu, keď vás niekto natrie, že predávate fejky alebo na to prídu sami svojou operatívno-pátracou činnosťou, asi takto to môže dopadnúť...verte mi, nestojí to za tie peniaze.

veronika4511
8. sep 2024

@pety7 prosim vedeli by ste mi povedat, ak si clovek poziada bud v DHL al. vo Fedexe, ze si colne vyhlasenie podá sám elektronicky, tak v takomto pripade kurierska spolocnost doruci normalne balik na adresu, alebo je potrebne ist osobne na colnicu alebo do DHL do BA? Ďakujem 🙂

pety7
9. sep 2024

veronika
@veronika4511 Jasnačka, že Vám kuriérska spoločnosť doručí balík na adresu bezohľadu na to či si podáte elektronické colné vyhlásenie sama alebo to necháte na kuriérsku spoločnosť a ani v jednom prípade nemusíte ísť osobne do BA...

erikeriik
9. nov 2024

@pety7 Dobry deň chcel som sa spýtať že keď mi ide balík s 3 krajín ktorí je posielaný ako darček prečo chceli po mne s colnice faktúru, a kedže som im to nemal ako doložiť keď to bol darček tak tovar poslali späť… ako mám postupovať keby mi zasa prišiel takýto balík ?

maranco
9. nov 2024

@erikeriik odosielateľ musí riadne vypísať papiere aký darček posiela, na pošte sa nespýtal čo má vyplniť?

Strana
z3