Trestné oznámenie - vo vyšetrovacom tíme mám rodinného príslušníka a nechcem, aby sa o tom dozvedel

27. apr 2024

Dobry den. Potrebujem podat trestne oznamenie a moja rodinny prislusnik je vysetroval. Nechcem aby sa o tejto veci dozvedel. Mozem podat TO v inom meste, avsak co viem, tak on niekedy je privolany aj k pripadom do inych miest, cize to moc nepomoze. Mam pravo na to, aby mi bol prideleny iny vysetrovatel, a aby sa celkovo v spisoch, zaznamoch pred tymto danym vysetrovatelom tento spis “utajil”? On ma ma pod drobnohladom, castokrat si ma preveruje, ci nemam nejake zaznamy apod, cize bojim sa, ze sa k tym spisom proste dostane… Do vsetkych spisov maju pristup vsetci vysetrovatelia, automaticky alebo aj na vyziadanie… Da sa tomu nejak zabranit?

liaka
27. apr 2024

Že často preveruje 😂. Ani policajt si nemôže len tak hocikedy hocikoho preverovať. Niektorí si myslia, že len okolo nich sa točí celý svet.

jomarch
27. apr 2024

trestne oznamenie preveruje ten utvar, ktory ma v danej veci miestnu a vecnu prislusnost. Ak to podas v inom meste, aj tak sa to vrati na utvar do mesta, ktoreho sa dany trestny cin tyka (podla miesta spachania). pises vysetrovaci tim. na beznych utvaroch vysetrovacie timy nie su. a policajt nemoze bezdovodne lustrovat hocikoho.