Trestné právo - nebezpečné vyhrážanie
Ahojte zienky,chcela by som sa opýtať ma niektorá skusenost s nebezpečným vyhrážaním?
Priateľ mal vypité a sa vyhrážal zobrali ho do väzby a vraj tam ma nebezpečne vyhrážanie,výtržníctvo a vraj tyranie blízkej osoby.
Predtym nikdy nebol trestaný,nemal ani podmienku v case kedy ho vzali.Vo vazbe je uz zhruba týždeň a pol
Vie mi prosím niekto aspoň povedat čo čakať? Koľko najviac môže dostať? Som uz zufala pretože nič neviem :(
Dakujem za každú odpoved
na svoje vlastné dieťa je povinný prispievať, aj ked nemá súdom dané koľko, to je hádam základná slušnosť. Druhá vec, ked viackrát pil tak, že sa neovládol, nadával, a ktovie čo všetko robil, tak je len dobre, že ho konečne zavreli a budú ho riešiť.
Čo tu prskaš ? Chlap je vo väzba, asi nie zadarmo, a sama spomínaš že pije a už viac x vyvádzal..
Mama zrelá na psychiatriu, ale z tej zmesky slov nikto nechápe o čo ide.
Nemá ti kto poradiť, ani ako lebo nikto nevie čo vyvádzal, komu sa vyhrážal, v akej intenzite, ale na ženy tu vyskakuješ. Hrad sa na matku Terezu, že ideš zachraňovať alkaca a agresora ?!.
A to s tým dobrovoľným platením ??? Nie že dobrovoľne, ale on je povinný vyzivovat svoje dieťa, a keď je taký super tuper, prečo dovolil a dovoľuje, aby jeho dieťa žilo s fetačkou. A najme keď ma takú super tuper snúbenicu, vysoké vzdelanie a ešte vyššie IQ,
Hrdina s takýmito atribútmi a v cpz ?
Asi justičný omyl, že ?
Najprv som si myslela, že chceš vedieť na ako dlho si od neho oddýchneš, potom som čítala ďalej a zistila som, že tebe sa za ním cnie. Hlava mi to neberie. Primitívny alkoholik, čo polieva farbou vchodovú bránu, počas alkoholického opojenia vyvádza, tyranizuje a terorizuje svoje okolie... Dúfam, že moja dcéra nebude takto sprostá a takýto odpad mi neprivedie domov. Pripájam sa ku gratuláciám k výberu partnera. Dúfam že ti nechá aspoň zuby v hube. A áno určite sa zmení- hneď po prvej facke, čo ti dá.
Keby som mala súdiť každého jak vy tu tak asi som na tomto svete sama 😂
A poprosím primitívnych ľudí nekomentovat,odpisem len na relevantný komentár.Nestiham grcat z tuposti a zakomplexovaní Slovákov.Dikicko 😉
relevantné informácie ti dá iba frajer a jeho právnik, zbytočne tu prskáš
@elizabet173 s takýmto arogantný a tupym správaním ju aj právnici pošlú do prd...,do preč.
Škoda drat písmená, ešte nás tu opluje
Ja ti to prajem a velmi dufam, ze ked si o par rokov precitas tieto svoje riadky, v ktorych ho obhajujes, aky je uzasny a ze pre teba znesie aj modre z neba, ze si v tom case budes stale mysliet to iste a nebudes si trieskat hlavu o stenu.
Bohuzial, taketo typy ludi sa nikdy nezmenia. Nikdy. Len to chvilu hraju na uzasnych, aby niekoho ocarili a je len otazka casu, kedy sa takyto clovek prejavi aj voci milovanej osobe. Vyhladavaju si cielene obete, ktore maju spasitelsky syndrom, prehliadaju chyby a budu ho obhajovat. Az sa prejavi aj voci nim a potom zostanu prekvapene, ze ved on taky nikdy nebol. Len obcas bol k inym agresivny... ku mne nikdy.
🙈🙈🙈 tak to dúfam, že len vymyslená téma ...lebo rozum mi to neberie...a hlavne že už je v skupine snažilky 🙄🤷
@smexy trosku malo informacii.kto podal zalobu,ako a preco sa tam dostal.no mas to tazke.nezalezi na tom ako velmi chces ty ,ale ci chce aj on.zmenit sa.lebo a ver ze to takto je on nesmie pit.lebo alkohol ho meni na problemoveho a to,ze ma druhy den to olutuje,nemeni nic na tom a ani nevymaze to ako sa sprava ak vypije.ver mi velmi dobre viem o com pisem.az priliz dobre to viem.
@smexy ahoj to je velmi chaoticky emocny mis mas a preto je na to velmi tazke odpovedat aj orientacne. Jeho advokat bude mat komplet info toho, co sa udialo doteraz a s nim sa skontaktuj a ako blizka osoba zavolaj kde ho drzia, ci ma povolene navstevy a aky druh vazby ma, moznosti kontaktu...len odhadujem, ze asi preventivnu vazbu.
Aj od toho co bolo doteraz a za co bol rieseny (aj priestupkovo) zavisi ako a co sa bude posudzovat v trestnom konani v poslednej veci.
Ak si sa rozhodla zosobasit s takymto clovekom, je to tvoja slobodna volba so vsetkymi nasledkami. Si dospela osoba.
@smexy ak ho riešia len za vyhrážanie a výtržníctvo (i keď podľa tvojho popisu poliatie vchodu farbou je diskutabilné výtržníctvo) a týranie blízkej osoby sa prekvalifikovalo na priestupok, tak si pozri podľa trestného zákona paragraf 360 a 364. V oboch sú horné sadzby do 3 rokov, ak to bude súbeh trestných činov, tak zrejme o čosi viac. No prihliada sa na okolnosti, za ktorých bol trestný čin spáchaný, na páchateľa a jeho minulosť, na oľutovanie činu atď. a trest môže byť aj v rozmedzí trestnej sadzby, ale dokonca aj pod jej spodnou hranicou. Nedá sa ti jednoznačne odpovedať koľko mu hrozí, no nad hornú hranicu ísť nemôžu.
Urcite to nevzdaj. On sa zmeni. Svadba ho zmeni, pohlad do ociciek dietata ho zmeni. Nezmeni ho nic. Nestracaj cas. Hovorim z vlastnej skusenosti.Ak ho chces podporit, skus to no aspon si urob laskavost, nevydaj sa za neho pokial nenastane zmena a chlastu sa nedotkne. Viem ze toto nebolo predmetom otazky, ale musela som to napisat.
@lilope Ty aj v praxi robis s trestnym pravom, ci len z ucebnice citujes? Prepac. Lebo na priestupok sa este nic prekvalifikovat nemohlo, je tyzden vo vazbe, cize trestne stihanie na zaciatku. Zrejme v minulosti mal podozrenie z tyrania postupene na priestupok. Po druhe, trestna sadzba sa upravuje podla pomeru polahcujich a pritazujucich okolnosti a pri tyrani, co je zlocin, je subeh precinu a zlocinu. No a za tretie, realne nevies, ci ma vyhrazanie na odseku 1 alebo 2, nevies, ako ma vymedzene tyranie. Cize kolko mu hrozi, mu realne nedokaze z popisu tejto osoby povedat nikto, iba jeho obhajca. A ani ten mu to z taktickych dovodov nepovie. No a po tretie, myslis, ze osoba ako je autorka si vie pozriet paragraf 360 a 364?
@lavender273 netreba mi to hovoriť ja to viem 🙂

Jeho bývala fetacka, on si vypije a koná po tom tak, že je to súce na väzbu - aj o tebe to niečo vypovedá, keď sa radíš do týchto kruhoch ľudí známych polícii. Každá žena čo drží s inými ženami a praje ti niečo dobre, ti poradí len jedlo - preč od toho, orientovať sa na iný typ ľudí