icon

Trvalý pobyt zrušený: Ako riešiť neželanú poštu?

janagem
13. jan 2025

Baby, ja sa idem spýtať či nemá niekto skúsenosť. Mama sa rozišla s bývalým minulý rok. Zrušila mu trvalý pobyt všetko super, až na to, že on si stále dáva posielať poštu k nej a odmieta to zrušiť. Už sme informovali aj poštárku, že tu teda nebýva ale ona povedala, že to nie je jej problem a ona musí post doručiť na adresu aká je na liste. :D

Tak ma mama milión žltých papierikov. Ja už neviem, čo s tým :D nemáte niekto skúsenosť?

Strana
z2
nikpa
13. jan 2025

@janagem ale ved keď nebude mať meno na schránke tak mu tam poštárka nemôže nič vhadzovať. A keď to aj tak robí, stačí podat na ňu sťažnosť na pošte a viac to neurobí.

januska12323
13. jan 2025

Odkedy musí byť na schránke meno? Ak bývajú v dome dáva podľa adresy.

frflos_nespokojny
13. jan 2025

@januska12323 je to na dedine. postarka je drbla a nechape, ze to tam nema strkat.

zaphyra
13. jan 2025

Podľa technologických postupov SP ma byt každá schranka oznacena menami. Pokial nie je, poštárka ma podla spravnosti zasielku vrátiť ako adresát neznámy. Detto keď bola upozornena, ze tam ten človek nežije. Stazuj sa na zákazníckom servise.

markusrasford
13. jan 2025

@janagem poštárka nepozná predpisy. Treba ísť za vedúcim pošty a nahlásiť ze menovaná osoba na uvedenej adrese nebýva. Vedúci pošty ma zabezpečiť aby pošta na uvedenú adresu nechodila. V praxi sa to robí tak ze sa prečiarkne adresát napíše sa SPÄŤ k odosielatelovi dá sa pečiatka a podpise sa. A adresát nech sa stará.

ibrunova
13. jan 2025

@markusrasford tá doručovateľka je zároveň vedúca pošty 🤣

markusrasford
13. jan 2025

@ibrunova tak to bude mala pošta a aj ta pani poštárka zároveň vedúca ma nadriadeného tak tam by som to riešil

sisaka
13. jan 2025

Neriešiť, vyhadzovať. Pán je oboznámený, asi mu to nevadí, príde pošta hodim do koša. Nechápem načo za niekoho niečo riešiť, obvolavať, behať po úradoch, pošte. Príde, vyhodim, tým to pre mňa hasne.

ibrunova
13. jan 2025

@sisaka lebo to bude chodiť stále

sisaka
13. jan 2025

@ibrunova no a? Hádam to nie je firma, čo má denne 30-40 listov a zvlášť v dnešnej dobe, keď je všetko elektronické. Vyberiem si svoju poštu a čo nie je moje hodim do koša. Nestojí ma to ani extra námahu, ani čas.

aandrea9
13. jan 2025

@janagem žlté papieriky nech mama hodí do koša. Nechápem, na základe čoho ich poštárka vlastne hádže do schránky? Je na schránke jeho meno? Ak nie je, poštárka nemá co hádzať lístky do schránky na meno tvojej mamy.

Strana
z2