Trvalý pobyt zrušený: Ako riešiť neželanú poštu?
Baby, ja sa idem spýtať či nemá niekto skúsenosť. Mama sa rozišla s bývalým minulý rok. Zrušila mu trvalý pobyt všetko super, až na to, že on si stále dáva posielať poštu k nej a odmieta to zrušiť. Už sme informovali aj poštárku, že tu teda nebýva ale ona povedala, že to nie je jej problem a ona musí post doručiť na adresu aká je na liste. :D
Tak ma mama milión žltých papierikov. Ja už neviem, čo s tým :D nemáte niekto skúsenosť?
Odkedy musí byť na schránke meno? Ak bývajú v dome dáva podľa adresy.
@januska12323 je to na dedine. postarka je drbla a nechape, ze to tam nema strkat.
Podľa technologických postupov SP ma byt každá schranka oznacena menami. Pokial nie je, poštárka ma podla spravnosti zasielku vrátiť ako adresát neznámy. Detto keď bola upozornena, ze tam ten človek nežije. Stazuj sa na zákazníckom servise.
@janagem poštárka nepozná predpisy. Treba ísť za vedúcim pošty a nahlásiť ze menovaná osoba na uvedenej adrese nebýva. Vedúci pošty ma zabezpečiť aby pošta na uvedenú adresu nechodila. V praxi sa to robí tak ze sa prečiarkne adresát napíše sa SPÄŤ k odosielatelovi dá sa pečiatka a podpise sa. A adresát nech sa stará.
@markusrasford tá doručovateľka je zároveň vedúca pošty 🤣
@ibrunova tak to bude mala pošta a aj ta pani poštárka zároveň vedúca ma nadriadeného tak tam by som to riešil
Neriešiť, vyhadzovať. Pán je oboznámený, asi mu to nevadí, príde pošta hodim do koša. Nechápem načo za niekoho niečo riešiť, obvolavať, behať po úradoch, pošte. Príde, vyhodim, tým to pre mňa hasne.

@janagem ale ved keď nebude mať meno na schránke tak mu tam poštárka nemôže nič vhadzovať. A keď to aj tak robí, stačí podat na ňu sťažnosť na pošte a viac to neurobí.