Ukončenie dlhodobej PN
Ahojte chcem sa spytat ked je človek dlhodobo pn /viac ako rok/ a ukončuje ju k niektorému dátumu. Treba dat zamestnávateľovi vediet ze zamestnanec plánuje ukončiť dlhodobú PN dopredu napr aspoň tyzden? Aby s nim počítali ze napr 10.10 nastúpi do prace a dá o tom vediet zamestnávateľovi napr 3.10? Ci sa to neohlasuje zamestnávateľovi ked je takto dlho pn ci aký je postup vie mi niekto poradiť?
A ako najlepšie telefonicky písomne poslat SMS ?
Zaujimalo by ma, preco doslo k ukonceniu PN a kym.
Pretoze pokial PN trva viac, ako 1 rok, tesne pred ukoncenim naroku na nemocenske davky, si pacientov predvolava Soc.poistovna na posudenie a pokial pacient pacient splna podmienky, ma narok na uznanie invalidneho dochodku.
To samozrejme plati len v pripade, ze dovody na PN nepominuli.
Avsak, ak mas cim diagnozy podlozit, teda vysledky vysetreni a tie diagnozy nadalej trvaju, mohol si a este stale mozes o ID poziadat.
@petedea invalidný dôchodok bol uznaný ale len na 45% a to je nic preto sa aspoň čiastočne Dana osoba vrátila do prace vramci obmedzení ktoré jej doktori napísali
treba oznamit dopredu aspon tyzden aby tiez sa vedeli pripravit a mozu ziadat lekarsku prehliadku ci je dana osoba zdravotne sposobila
Ja som tiez riesil invalidny, preto som sa pytal a skoncil som rovnako, 45%.
Ibaze, do prace sa vratit nemozem, pretoze som robil sklenara.
Mozno sa to nezda, ale je to jedna z najtazsich profesii, co sa fyzickej namahy tyka a ja mam kolena, jedno v horsom stave, ako druhe.