icon

Úrad práce a opäť tehotná

trevis12
29. okt 2018

Ahojte baby. Chcem sa poradiť. Dcéra bude mať v marci 3 roky. S manželom sme sa vymenili. On išiel na materskú a ja som dala v práci výpoveď a nahlásila sa na úrad s poberanim podporí. Dnes som sa bola hlásiť na úrade a doniesť doklad že hľadám prácu. Baba čo tam pracuje mi rovno dala papiere o praci že sa tam mám hlásiť na pohovor. Nedávno som zistila že som opäť tehotná. Mám im to tam oznámiť? Nemôžu má vylúčiť z evidencie? Som dokonca na rizikovom tak neviem čo ďalej . Chodiť na pohovory význam nema

Strana
z2
evittam
30. okt 2018

@sasenka522 Pekne gesto. A len si ta dovolím este informovať,ze UPSVaR ti nie je len tak na nic-stat za teba plati ZP.😉

whatever1
30. okt 2018

Došli mi pukance😂

malinajahoda
30. okt 2018

@evittam môžem sa opýtať? Vidím, že rozumieš tomu. Dalo by sa poriesit niečo ak ja som teraz na rodičaku, ale môj muž robí v DE. Čiže musím žiadať o rodičovský aj rodinné v DE. Tu by sa eventuálne nedalo poriesit asi nič. Len čo sa týka SK, len vtedy je to možné? Som len zvedavá. Ďakujem.

evittam
30. okt 2018

@malinajahoda Fuuuha tak toto naozaj neviem. Prepáč. Ovládam slovenské zakony.

malinajahoda
30. okt 2018

@evittam nevadí 🙂. Tak sa takto opýtam, že kebyže teraz v priebehu rodičaku otehotniem, dostávala by som tu na SK znova materskú? Alebo už nie?

evittam
30. okt 2018

@malinajahoda Najskôr musis splnit hlavnu podmienku nároku na MD t.j.270dni NP za posledné dva roky pred pôrodom. Si na RD, tvoj PP trvá? Kedy skoncil ak nie?

malinajahoda
30. okt 2018

@evittam takže v r 2017 - január pracovala som v DE. Február + marec úrad práce. Od apríla do decembra na SK, pracovná zmluva na dobu určitú do 31.12. 2017. A odchod na materskú 02. 01. 2018.

evittam
30. okt 2018

@malinajahoda Tazko radiť. Zmluva skoncila 31.12.2017. Zalezi kedy otehotnenies. Od 1.1.2018 nemas NP, hlavnou podmienkou naroku na MD je mat aspon 270dni NP za posledné dva roky pred pôrodom, ty este ani nie si tehotna...

malinajahoda
30. okt 2018

@evittam nie, nie som. Teoreticky by som to už asi ani nestihla, že? Veľa je tu príspevkov o tom, že muž ide na materskú, keď žene začne rodicak. Nerozumiem tomu. V čom to spočíva? Ma to nejaké finančné výhody?

evittam
30. okt 2018

@malinajahoda No ale ty splietas hrusky s jablkami..Co ma spoločne tvoja MD s muzovou?

malinajahoda
30. okt 2018

@evittam teraz som sa iné už pýtala. U nás to nehrozi,keďže muž nerobi na SK. Len sa pýtam všeobecne. Lebo veľa sa tu diskutuje o tom.

trevis12
autor
30. okt 2018

Ach baby, človek sa tu niečo opýta a už tu riešite uplne nepodstatné veci. Ako to koľko detí si robím je snáď moja vec. A dokážeme ich uživiť aj z jedného príjmu a biedou nebudeme trpieť. Zasa keď môžem vyťažiť podporu prečo by som to neurobila... 😁 výpoveď som dala lebo som sa chystala nastupit do práce po rodičovskej. Tam som vedela že už nenastúpim a chcela som si vybrať podporu. Na úrade som vedená cca1,5 mesiaca, a v čase keď som podpisovala výpoveď som už bola tehotná. Len som nevedela. Tak ten kto vie by som bola rada keby poradil

marion09
30. okt 2018

@evittam no tak za toto máš odomna...

sticker
evittam
31. okt 2018

@trevis12 Takze si uz bola tehotná a PP trval? Ak ano a mas splnenu hlavnu podmienku naroku na MD t.j.270dni NP za posledné dva roky pred pôrodom tak narok na MD mas,si v OL. Dokonca aj na PN.
No a ostatne ti poradím si nevsimat-proste ako na MK kopec"kydov" okolo a nic k veci.😉

Strana
z2