icon

Úrad práce a tehotenstvo

2. okt 2023

Ahojte, aktuálne som len na začiatku tehotenstva 6 tt. a z úradu práce mi poslali vhodnú ponuku práce kde sa musím dostaviť na pohovor. Potvrdenie o tehotenstve ešte nemám lebo je to ešte veľmi skoro. Čo mám robiť?... Mám jej to skúsiť nejako vysvetliť?...ako postupovať?. Nikdy som takéto niečo neriešila. Ďakujem

mojvlk
•
2. okt 2023

Na pohovore povedať, myslím že nebudú chcieť zamestnať

alex49
•
2. okt 2023

Aj tehotné pracujú, dostav sa na pohovor a aj keby ta prijali máš 3 mesačnú skúšobnú a môžeš odísť kedykoľvek.

autor
•
2. okt 2023

@mojvlk a nebude problém, že nemám žiadne potvrdenie o tom?, nechcem aby to vyzeralo tak, že si to vymýšľam a chcem sa vyhnúť práci

autor
•
2. okt 2023

@alex49 lenže nástup je až 15.12 ...je to hlavne práca cez zimnú sezónu

melanta
•
2. okt 2023

Je to evidencia uchádzačov o zamestnanie, nie evidencia nezamestnaných. Čiže si povinná hľadať si prácu a chodiť na pohovory aj keď si tehotná, potvrdenie o tehotenstve nič nerieši. Ak si nechceš hľadať prácu, zruš evidenciu a plať si zdravotné poistenie sama. Ale to je škoda, možno ťa niekde prijmú napriek tomu, hoci len na pár mesiacov. Ak nie, tak ťa neprijmú. Ale odmietnuť nemôžeš. Ale v 6tt by som ešte nehovorila, že som tehotná.

gejb
•
2. okt 2023

Ak by si odmietla pohovor tak ta mozu vyradiť z evidencie a prídeš o podporu....na pohovor radšej chod a zariad aby ta odmietli 😉

autor
•
2. okt 2023

@gejb to mi je jasné, ani nemám v pláne sa tomu vyhnúť...určite pôjdem 😉

januska12323
•
2. okt 2023

Ak nechceš byť vyradená na pohovor ísť musíš a oni ťa musia prijať /neprijať podľa seba.

autor
•
2. okt 2023

@januska12323 ďakujem, ja nepíšem že nechcem ísť na pohovor len ako mám postupovať v mojom prípade...

januska12323
•
2. okt 2023

No ja by som išla, pozisťovala čo ponúkajú a skúsila zahrať aby ma neprijali. Alebo ak prijmú a je to až od decembra dovtedy budeš aj tak na úrade takže kľudne podpíš. Nastúpiš a v skúšobnej skončíš alebo ešte pôjdeš na PN.

alex49
•
2. okt 2023

Do decembra budeš mať tehotensku knižku a zo zamestnávateľom sa dohodnete. Momentálne si uchádzač a bodka.

autor
•
2. okt 2023

@alex49 ďakujem

autor
•
2. okt 2023

@januska12323 ok, ďakujem

nika11103
•
2. okt 2023

Teoreticky v 6 tt by si to ešte ani nemusela vedieť . Takze ponuku na pohovor samozrejme prijmi. Aspoň ja by som to tak urobila

autor
•
2. okt 2023

@nika11103 áno jasné však idem - musím...ale najlepšie na tom je to že dotyčná mi ani nezdvíha telefón a na mail neodpovedá 😁...skúsim zajtra...no mám na to len tri pracovné dni...

llucy_m
•
2. okt 2023

Na pohovor choď, veď oni ťa ani nemusia vybrať .. normálne povedz, že si tehotná a prišla si lebo ťa poslali z UP. Od dr., si vypýtaj potvrdenie o tehotenstve, aj ja som si vypýtala keď som ešte nemala tehotenskú knižku. Pani na úrade som povedala, že som tehotná, to potvrdenie ani nepotrebovala len mi kázala doplniť termín pôrodu.

autor
•
2. okt 2023

@llucy_m ďakujem za odpoveď 😉