Ako neprijať prácu z ponuky úradu práce?
ahojte som par mesiacov na urade prace a pracu snazim si najst pracu sama. mam pred sebou aj dva pohovory ktore som si vybavila sama. ale aj na urade ma na jeden poslali. praca vo fabrike a tym sa snazim vyhybat. bala som sa im povedat nie, aby ma nevyradili. v piatok mam ist na pohovor ktory sa bude konat na UP. rozmyslam co povedat aby na neprijali. vedeli by ste mi poradit? dakujem.
@anonym_autor sú dve cesty. Prvá možnosť je byť seriózna a povedať o nejakých zdravotných problémoch, alebo ak je práca vo veľkej vzdialenosti povedať o probléme s cestovaním... Alebo buď neseriózna príď neskoro, zle upravená a urob čo najhorší dojem a nevezmú ťa.
@anonym_autor Na úrade práce ísť na pohovor odmietnuť nemôžeš, lebo ťa vyradia, ale práce je málo. Zamestnávatelia nepotrebujú niekoho, kto tam nebude chcieť chodiť alebo kto bol k tomu donútený. Tieto firmy, ktoré spolupracujú s úradom práce, už veľmi dobre poznajú, ako to chodí, a s najväčšou, asi 99-percentnou pravdepodobnosťou sa ťa hneď aj opýtajú, či máš o túto prácu záujem, alebo ťa tam poslal úrad práce. A ty môžeš povedať pravdu, že o túto prácu jednoducho záujem nemáš a že máš dva pohovory na lepšie miesta. Oni ťa úradu práce „nenažalujú“ ani nič podobné, práve naopak, budú radi za úprimnosť, že nemuseli strácať čas.
A preco tu pracu nechces? Si prekvalifikovana? Nepaci sa ti plat? Dochadzanie? Je tam smennost a ty mas male dieta? Je to uplne mimo tvoj odbor?
@anonym_autor vacsinou vyberaju urady prace na tieot pohovory aj dost vela nevhodnych kandidatov, ja som hladalajedneho cloveka a oni mi tam pozvali cez 30 ludi a drviva vacsina ani moje poziadavky nesplnala. Normalne sa zucastni. Nemyslim, ze len tak clovek moze tam povedat, ze pracu nechce.. lebo tie damy z uradu prace sedeli vedla mna, ked som robila pohovory, nepamatam si ci robili poznamky alebo riesili nieco.. A to bolo na pohlad jasne, kto nema zaujem.. a ja nie som sisi aby som takeho clvoeka tlacila do toho zobrat tuto pracu. Ak si prekvalifikovana, kludne mozes povedat ze nehladas manualnu pracu v ramci rozhovoru, alebo cakas teraz na ine pohovory lepsie atd, nevies ci mas zaujem.. urad prace ta nemoze donutit podpisat pracovnu zmluvu 🙂a tam sa to ani nerobi.
@anonym_autor sú dve cesty. Prvá možnosť je byť seriózna a povedať o nejakých zdravotných problémoch, alebo ak je práca vo veľkej vzdialenosti povedať o probléme s cestovaním... Alebo buď neseriózna príď neskoro, zle upravená a urob čo najhorší dojem a nevezmú ťa.
@anonym_35326e dochadzanie je problem. je to hodinu od mesta kde byvam a navyse by to trvalo dlhsie lebo by som musela prestupovat. a nie vzdy by mi siel spoj. auto totiz nemam. nedalo by sa bez prestahovania sa.
@anonym_35326e dochadzanie je problem. je to hodinu od mesta kde byvam a navyse by to trvalo dlhsie lebo by som musela prestupovat. a nie vzdy by mi siel spoj. auto totiz nemam. nedalo by sa bez prestahovania sa.
@anonym_autor ved pri pohovore uved ze mas problem dochadzat
@anonym_autor tak povedz, že s cestovaním máš problém a je vybavené. Kľudne to aj zvelič. Ak by sa ťa potom pýtali, že prečo si vôbec prišla keď máš problém s cestovaním tak povedz že ťa poslali z úradu a že si musela prísť...
@anonym_autor tak to normlane tam povies, ze dochadzanie do prace je problem, mas to daleko. vybavene...
1. Nechcem robiť na zmeny, lebo mám deti 2. Chcem vyšší plat ako uvádzate, to je málo 3. Na rovinu povedať, že pohovor absoluješ len preto, že potrebuješ byť ešte na upsvar
A preco tu pracu nechces? Si prekvalifikovana? Nepaci sa ti plat? Dochadzanie? Je tam smennost a ty mas male dieta? Je to uplne mimo tvoj odbor?
@anonym_6802d5 tak asi ma dôvody prečo nechce. Snáď nemusí každý zobrat prvú prácu, ktorá ide okolo. Ja som bola na úrade práce evidovaná raz v živote a stačilo mi. Prvý pohovor na miesto, kde som ja ako absolvent vôbec nespĺňala požiadavky, druhý na sestričku v zubnej ambulancii, ten lekár na mňa pozeral ako na debila, čo tam chcem. A to ma tam poslali preto, že mal uvedené že pozícia je aj na administratívu ambulancie, ale že bolo potreba zdravotne vzdelanie, to už slo mimo tetulu. A nakoniec už som mala ísť podpisovať pracovnú zmluvu v inom meste, keď mi prišlo predvolanie na pohovor. Tak som tam sla, vysvetlila situácia a pani začala na mna útočiť prečo akože idem pracovať do vzdialenejšieho mesta, keď toto je pozícia 30km od nášho mesta 🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️ no asi som mala dôvody
@anonym_autor daj si na oči "silné popolníky" a povedz..... prepáčte, ja vás nevidím....👍👉👀👀👀
@anonym_6802d5 tak asi ma dôvody prečo nechce. Snáď nemusí každý zobrat prvú prácu, ktorá ide okolo. Ja som bola na úrade práce evidovaná raz v živote a stačilo mi. Prvý pohovor na miesto, kde som ja ako absolvent vôbec nespĺňala požiadavky, druhý na sestričku v zubnej ambulancii, ten lekár na mňa pozeral ako na debila, čo tam chcem. A to ma tam poslali preto, že mal uvedené že pozícia je aj na administratívu ambulancie, ale že bolo potreba zdravotne vzdelanie, to už slo mimo tetulu. A nakoniec už som mala ísť podpisovať pracovnú zmluvu v inom meste, keď mi prišlo predvolanie na pohovor. Tak som tam sla, vysvetlila situácia a pani začala na mna útočiť prečo akože idem pracovať do vzdialenejšieho mesta, keď toto je pozícia 30km od nášho mesta 🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️ no asi som mala dôvody
@lucia147852 ked ma dovody, tak nech ich uvedie. Aky problem?
Pri tejto téme som si spomenula ako ma raz úrad práce poslal na pohovor aj keď som už dva roky mala prácu síce na dohodu ale mala.Tá firma bola mimo môjho bydliska,kdežto tu aktuálnu prácu som mala tak 15 minút pešo z domu . Keď som prišla na pohovor povedala som tej pani v kancelárii že ja u nich robiť nechcem pretože ja už prácu mám tak mi dala na potvrdenie že majú plný stav .O tri mesiace na to som sa dozvedela že tá firma skrachovala.Tak by mi "vybavil"úrad práce robotu .Mala som šťastie že všetko dopadlo tak ako dopadlo
Pri tejto téme som si spomenula ako ma raz úrad práce poslal na pohovor aj keď som už dva roky mala prácu síce na dohodu ale mala.Tá firma bola mimo môjho bydliska,kdežto tu aktuálnu prácu som mala tak 15 minút pešo z domu . Keď som prišla na pohovor povedala som tej pani v kancelárii že ja u nich robiť nechcem pretože ja už prácu mám tak mi dala na potvrdenie že majú plný stav .O tri mesiace na to som sa dozvedela že tá firma skrachovala.Tak by mi "vybavil"úrad práce robotu .Mala som šťastie že všetko dopadlo tak ako dopadlo
@anonym_c06218 ako mozes byt dva roky na urade prace na dohode , ak je povolene len 40 dni do roka? to si mala kazdy mesiac len dva - tri dni ci ako, nerozumiem.
@anonym_c06218 ako mozes byt dva roky na urade prace na dohode , ak je povolene len 40 dni do roka? to si mala kazdy mesiac len dva - tri dni ci ako, nerozumiem.
Bolo to asi desať rokov dozadu ak nie aj viac.V tej firme som odrobila tiež presne 10 rokov .Neviem ako to je teraz na úrade práce ale vtedy to bolo bežné byť na dohodu tak dlho stým že som sa chodila aj normálne podpisovať na úrad práce aj som chodila do roboty
Potrebujem len jednu zmenu, mám dieťa. Ráno na šiestu nemôžem, až na pol ôsmu. Plat je dosť malý, po akom čase mi ho zvýšite? Ako to funguje s Pnkami Očrkami? Kedy si môžem vziať dovolenku? Budem mať zástup, ak náhodou nebudem môcť prísť do práce? Toho je ako urobiť " dojem" že ťa chcieť nebudú 🫢 alebo povedz, že ideš na další pohovor, kde ti práca viac vyhovuje.
@anonym_autor tak povedz na rovinu na pohovore že máš problém s dochádzanim a stavím sa že sami ťa nezoberú. Ja som bola na pohovore chcela som ísť do vedľajšieho mesta vzdialeného 40 minút autom a nezobrali ma, povedali že berú iba z okolia.
@lucia147852 ved ja sa pytam preto, aby sa jej dalo poradit, vsak nech tue dovody natom pohovore uvedie.
@lucia147852 ved ja sa pytam preto, aby sa jej dalo poradit, vsak nech tue dovody natom pohovore uvedie.
@anonym_6802d5 ano, len musí byt opatrná ak by tam bola aj pani z uspavar, alebo aby jej oni nenapísali že odmietla. Stavy evidovaných sa silou mocou znižujú a chytajú sa aj slamky.

Nemáš nejaké zdravotné problémy? Že by si povedala, že fyzicky by si to nezvládala.