Úradné hodiny pre matky s deťmi pri vybavovaní pasu
Zdravím, určite niektoré z vás, ktoré majú maj dieťa, má toto aj pas. Mňa by zaujímalo, či nie sú zvlášť úradné hodiny pre matky s deťmi. Totiž čakacia doba(aspoň na občiansky preukaz je aj dve hodiny) neviem, koľko sa čaká na pas, ale moje dieťa nevydrží ani len desť minút (napríklad 15 minút sme s ním čakali pre kupkom a celý čas nariekal, hádzal sa o zem, dokonca mi dva razy zdrhol cez hlavný vchod) a bez pasu ani len do Hainburgu nás nepustia. Budem si tam síce v pondelok volať ale aj tak. A etš malý plač, keď vidí cudzích, takže tá fotka bude teda vyzerať...prípadne bude mať cumeľ, ak to dovolia. Inak myslím si, že taký pas je riadna chujovina, veď keď ostatných sa bojí a mňa objíma, že mama mama a manžela tata tata, tak je jasné, že to dieťa je naše?. Zase len blbá byrokracia. Ešte je na dej, že by tak vrieskal, že ostatným polezie na nervy a pustia nás dopredu. 🙂
My sme prišli bolo 10 ľudí odišli sme šli sme za dve hodiny a boli sme druhý v poradí. Môj tiež nikde nechce vydržať nechápem prečo ale tiež uteká zúri sa a vymýšľa čo kde by vyviedol :D mala som ho na kolenách a má nádhernú fotku až sa čudujem 🙂🙂🙂
Nie vsade su poradove cisla...to znamena ze nie vsade ides dopredu...chod tam kde sa tlacia porad.cisla a vytlac si prednostne...to znamena ze mas dieta do 3 r.alebo to dieta je imobilne to znamena na vozicku.nie ZTP a uz vobec nie ked si ZTP ty.doklad potrebujes pre dieta, nie pre seba.
Ked este nemal pas tak potrebujes rodny list, tvoj op a kolok.
Dieta s cumlom ti neodfotia urcite, ale neboj sa tie panie na uradoch uz par desiatok deti odfotili takze tvoje dieta odfotia lavou zadnou...
Nechod sa kupat s dietatom do Hainburgu, popracujte doma na hadzani sa o zem a vrieskani.
Aha ale to by potom prestal vrieskat a nepustia ta nikde ludia dopredu, tak nic.
@snehovagula1 K tomu dokladu s fotkou: Moja sestra dávala robiť dcérke pas, keď mala malá asi 3-4 mesiace. Ako dvojročnej jej ešte platil, aj s ním cestovali a podľa fotky by nikto nepovedal, že je to to isté dieťa, úplne sa zmenila.
Na pasovom sme boli vybavený hneď, prednostne nie je nič pokiaľ viem.. Skôr popracuj na tom revani. Ak dieťa vyvádza a umestnis ho, nik na teba sociálku nepošle :D polka matiek by bola v base... Menej treba kriminálky pozerať :D
Čo sa týka čakania, vezmi mu niečo na hranie s čím sa prehra a vydrží. Fotenie nechaj na pracovníčky, zvládnu to. Len ci tu nervozitu ten malý nemá z toho že ty si nervózna keď už s ním máš niekam.ist a čakáš ako bude vyvádzať ( aj keď sa tak nesprávne, tak deti to vycítia a robia naschvál)
@h2 no ved preto to ma tak kratku platnost u dietata
Kocky ja len potrebujem info...ked idem vybavit pas novorodencovi tak potrebujem iba kolok a rodny list?...ci aj nejaku ziadost?na
Stranke mi to nejde otvorit a zajtra rano ideme synovi vybavovat...dakujem
@matulka1981 rodny list orig.tvoj op a kolok
@mata1001 dakujem😉
@anjika42 Prosím Ťa, kde žiješ? Že sociálka 😅 Hádam ani sama neveríš, tomu čo si napísala. A vlastne už viem, kde je problém, že s tebou tvoje dieťa takto "cvičí". Nemá žiadnu autoritu. Moja mi len raz robila cirkus v obchode, dostala na zadok a bol kľud a predstav si nikto sociálku nevolal 😉 nemám svoje meno a adresu vytetovanu na čele.
Chodte tam dvaja, jeden nech stoji v rade a druhy moze s dietatom chodit vonku, ci po chodbach, ale 2hodinove cakanie som este nikde nezazila, keby to ozaj alo byt tak natrieskane, odidem a priem o hodinku ci dve neskor.
Avsak zamysli sa nad sebou, preco nezvladas vlastne dieta? 15 minutove cakanie na kupanie sa bude hadzat o zem a co ty na to? Necapnes, lebo sa bojis co na to cudzi ludia, iba stojis a drzis ako hluchy dvere? Tak skriknem nanho ked uz vidim ze dohovaranim to nejde, aj po zadku by som mu dala, netreba ho do modra zmlatit, dieta to nemusi boliet, ale dotkne sa to jeho hrdosti a ked nie otocim sa a ideme domov, tam sa moze hadzat o zem do sytosti. Prekrocim a idem dalej. Neboj nauci sa ze ked bude toto robit nebude nic mat a skludnie. Ak to nezvladnes kym je dieta male, neskor ho uz nezvladnes.
A pas nie je ziadna byrokracia, odjakziva kazdy potreboval cestovny doklad, dieta unesies naucis ho ze ta ma volat mama a tata a mozes ho uniest na druhy koniec sveta. Ze teba sa to netyka? Mozno teba osobne nie, ale deti sa bezne unasaju do zahranicia, aj medzi rozhadanymi rodicmi.
@henikav
Perfektne si to vystihla.😉 Ja ked vidim niektoré mamičky ako sa nechaju "cvicit" 2 a viac ročnými detmi tak mam dosť. Si len pomyslim co bude robit ked bude mat 10 a viac.....🤐
Ale je to samozrejme kazdeho osobna vec. Nikoho nekritizujem ani svoje deti nemlatim a podobne ale odkial-pokial.😉
Rodicia s detmi do 3 rokov maju prednost.my sme si vytlacili cislo a hned nas brali
@henikav no vidíš a inde som zase čítala, že také správanie si netreba všímať, že dieťa to prejde samé vtedy...ja aj skríknem,ale až moc niekedy...a čo sa týka demokracie ...učila som na viacerých školách a tam jked nejaké dieťa robilo neplechu a ja som si dovolila sa len na neho krivo pozrieť, už sa rodičia šli sťažovať k riaditeľovi...
ja aj si zakričím, aj tresnem dvermi, ale zdá sa mi, že čím viac sa rozčuľujem, tým viac má syn z toho radosť, takže ignorácia bude asi najlepšia vec, ale to musím na sebe riadne popracovať, zatiaľ nedokážem hádzanie sa o zem ignorovať, vtedy na kupku som bola s mojou mamou a tá povedala, že už tam s ním nepôjde, lebo robil scény aj pred vstupom, aj po odchode z vody a onaj je kluďas - nie ako Ander z košic, ale viac ako ja rozhodne
@anjika42 ano netreba si ho vsimat, ked sa doma hadze o zem, ale ked cakate na vstup do kupaliska, to by som nenechala bez povsimnutia. Nakoniec s nim nebudes moct ist nikde. Ja ti to nepisem v zlom, moj syn bol tiez narocny, ale odtial potial a na tom kupalisku by bol dostal bud jednu na zadok a keby sa neumudril tak pochod domov a nuda, ziaden program nic. To ze cudzie dieta v skole nezbijes mi je jasne, na to ma svojich rodicov, tam si pedagog, doma si matka, biblia a zakon. Ja moje deti nebijem, prave o to sa jedna, ze to musi fakt byt vynimka. Moj syn dostal po zadku raz ked bol maly cca 3 - 4 rocny a zapamatal si to no a aby som mu to pripomenula, dostal jednu facku aj minuly rok, ked uz mal takmer 16, lebo si myslel ze ked ma prerastol a vzyzera ako chlap, tak si moze dovolovat a zistil ze stale nie. Dostal facku a letel z domu v zime v tricku a mohol sa vratit az ked sa chcel ospravedlnit. Odvtedy je to zas moje zlate decko. Nekric, nebuchaj dverami, capni mu po zadku, nieco mu zakaz, alebo mu vezmi oblubenu hracku, zalezi od situacie To ze sa ty rozculujes a buchas dverami ho vobec netankuje 😉

@anjika42 ved tam chod v case,ked je predpoklad ze tam bude menej ludi. Ja som bola pred 2tyzdnami v stredu o pol 4 a nebol tam nikto. Trosku porozmyslaj a pojde to 🙂 a tiez sa zamysli nad tym ze decko ti robi cirkus vsade kam prides. Robi iba to,co mu dovolis.