icon

Úradné hodiny pre matky s deťmi pri vybavovaní pasu

anjika42
5. aug 2017

Zdravím, určite niektoré z vás, ktoré majú maj dieťa, má toto aj pas. Mňa by zaujímalo, či nie sú zvlášť úradné hodiny pre matky s deťmi. Totiž čakacia doba(aspoň na občiansky preukaz je aj dve hodiny) neviem, koľko sa čaká na pas, ale moje dieťa nevydrží ani len desť minút (napríklad 15 minút sme s ním čakali pre kupkom a celý čas nariekal, hádzal sa o zem, dokonca mi dva razy zdrhol cez hlavný vchod) a bez pasu ani len do Hainburgu nás nepustia. Budem si tam síce v pondelok volať ale aj tak. A etš malý plač, keď vidí cudzích, takže tá fotka bude teda vyzerať...prípadne bude mať cumeľ, ak to dovolia. Inak myslím si, že taký pas je riadna chujovina, veď keď ostatných sa bojí a mňa objíma, že mama mama a manžela tata tata, tak je jasné, že to dieťa je naše?. Zase len blbá byrokracia. Ešte je na dej, že by tak vrieskal, že ostatným polezie na nervy a pustia nás dopredu. 🙂

Strana
z3
evittam
6. aug 2017

👏👍
@henikav

simca06022011
7. aug 2017

@anjika42 na výchovu sú rodičia, ty si tu od toho aby si svoje dieťa naučila sa správať. Učiteľka v škole mu dá vedomosti ale vychovať ho aby nebol ako odtrhnutý z reťaze raz, trpezlivejsi, atď ho musíš ty.

adakat
6. sep 2017

Prosím vás, na pas dieťaťa nie je nijaké obmedzenie?Obmedzením som myslela, že či nemusí vedieť držať hlavičku alebo niečo podobné. Na stránke MV SR som nenašla nič v tom zmysle a chcela by som dať spraviť pas dcérke, ktorá bude mať 2 mesiace. Ďakujem za každú info🙂

marcelatje
6. sep 2017

@adakat neboj, oni vedia ako take deti odfotit, tiez som synovi davala robit pas ked bol uplne malicky, bez problemov

jasminet
6. sep 2017

@adakat jedine obmedzenie je, ze musi mat otvorene oci dieta. raz som na pasovom videla par s par dnovym babom, stuchali do neho aby sa zobudilo aby ho pani mohla odfotit ... na seba dostanes taku bielu plachtu, sebe o brucho opries babo, cvaknu ho a hotovo

zuzka38
6. sep 2017

@adakat ja som tiež dávala pas vždy robiť v 2m len mi vždy deti budili 😉

lucinocka
6. sep 2017

@adakat my sme fotili nasu 2 mesacnu...normalne som si ju polozila na dlan a ruku pod bradu, aby som jej podvihla hlavu a cvakli ju 🙂 uz ma 5 rokov ten pas a teda na tu fotku by sme mohli pasovat hocijake dieta,:D

lucinocka
6. sep 2017

pozeram ze moju ruku asi vymazali z tej fotky :D

xstelinka
6. sep 2017

@jasminet na niektorych pracoviskach nemusi mat ani oci otvorene 😎 len by som chcela vediet ci by sme mohli vycestovat aj mimo eu 😲

jasminet
6. sep 2017

@xstelinka tuto v ruzinove s nimi robili uplny cirkus, mamicka sa rozculovala, ze chuda dieta, musia ho budit, ved je malinke a pani zas, ze len nech pekne budi, ze oci otvorene musi mat, ze nie su ani prvy ani posledny s tak malym dietatom. evidentne tam uz dlhsie boli, ale ako to dopadlo neviem 🙂

xstelinka
6. sep 2017

@jasminet my sme boli v dubravke,ja som ich nechala nech ho budia lebo sama som s tym mala problem,budit som ho musela aj na kojenie co sa mi velmi nedarilo...prve 2 mesiace mi len prespal...boli sme tam okolo obeda tak sa asi tetusky ponahlali....ale tak my chodime zatial len autom kusok za hranice do rakuska....kym nasetrime na nejaku dovolenku uz bude mat dalsi pas 😉

22111979
6. sep 2017

@anjika42 vybavia ta prednostne len sintreba vytlacit listok s prednostnym vybavenim. Moja ma 1,7 mesiacov a cakala som tam 5 minut ked sme isli pas robit

katriona1
6. sep 2017

@lucinocka jak muže mít ten pas 5 roku, když u takto malých detí je platný 2 roky? já ted pujdu s mojí 3-leté delat druhý, protože jí po tech 2 letech už končí

lucinocka
6. sep 2017

@katriona1 ja zijem v Chorvatsku a tu je na 5 rokov...teraz v zime jej musime dat vymenit, bude mat 5 rokov za dva tyzdne

mata1001
6. sep 2017

Baby babatka by mali mat otvorene oci aj ked sa niektore mamicky hnevaju mali by ich zobudit...je pravda ze deti rychlo rastu a hned zmenia podobu ..velmi tazko sa fotia tieto malinkate babatka...no ci mi verite ci nie, niekedy to je o moc tazsie s vacsimi detmi...tie uz navymyslaju az az...

vroni
6. sep 2017

@xstelinka, nemohli, takyto doklad nie je oficialne platny. Stacil by aj iniciativny blbec vramci EU....

katriona1
6. sep 2017

@lucinocka tak to jo, už jsem se lekla, že se neco zmenilo 🙂

Strana
z3