icon

Úradné kópie rodného listu. Koľko ich potrebujem?

terkaa
23. feb 2008

kolko kopii rodneho listu treba dat urobit.

elise
•
23. feb 2008

po jednej zamestnávateľovi (ty aj manžel) dve na úradpráce sociálnych vecí a rodiny kôli rodinným prídavkom a príspevku pri narodení dieťaťa, jedna do zdravotnej poisťovne ked sa prihlasuje dieťatko, jedna do sociálnej poisťovne a ešte dávajú niektoré obce a mestá príspevok tak tam. kopiu treba aj na zapísanie dieťatka do pasu ale policajti chcú ešte aj vidieť originál. ked si ich dáš spraviť tak 7 ks tak vystačíš lebo budeš ešte potrebovať po skončení vyplácania materského ked budeš žiadať o rodičovský. u nás v práci ked prinesú rodný list novorodenca tak my im tie kopie robíme popros mzdárku 🙂

kacenqa
•
23. feb 2008

terka ale to nepotrebujes 'uradne' kopie, stacia ti fotokopie. teda ak si myslela uradne kopie ako notarsky overene kopie, alebo nebodaj kopie rodneho listu vydane matrikou.

elise
•
23. feb 2008

stačia všade kde som písala fotokopie. na matrike mi vydali jedem rodný list a 4 odpisy rodného listu všade však stačia obyčajné fotokopie

domino3891
•
Odpoveď bola odstránená
•
buzik
•
19. okt 2011

ahojte

gapa
•
19. okt 2011

doplním, že na soc.poistovnu bude treba min. 2ks RL-kopií, 1x k prihláške na dôch.poistenie (do 45dní po pôrode resp. ak ste zamestnané, zamestnanie trvá počas poberania materského, tak najneskôr v 1vý den čerpania rodič.dovol) + ku každej žiadosti o materské (tj. ak si niekto uplatnoval zo zamestnania a aj DNP, tak ešte 2x)

k orig. RL dostaneš myslím oznámemie o narodení, či tak sa to nejako volá, to asi píše elise.
Ja som si dala pri oboch detoch spraviť ešte jeden opis originálu RL, jeden si potom zoberú deti a jeden si nechám ja. A tiež, ak by sme v prípade potreby (straty...) nemuseli letieť na matriku v obvode, kde som rodila (nie u nás v meste). Ale to už je na každom, lebo nie je to potrebné.

sisaha
•
19. okt 2011

@terkaa ja som si ho nafotila asi 12x a vytahujem podla potreby