icon

Úraz dieťaťa v hoteli. Ako postupovať?

nataly_111
15. sep 2021

Ahojte, poprosim Vas o radu ako by ste postupovali. Sme na dovolenke momentalne v Madarsku. Vcera moj 6 rocny syn utrpel tu na ihrisku zlomeninu ruky a to tak ze sa hojdal a odtrhlo sa na hojdacke lano (resp. vyvlieklo hore z tej svorky). Bol to hrozny pad - mal jedine stastie ze nepadol na hlavu. Boli sme dnes na pohotovosti a vysledok je taky ze - zlomenina ruky a musi mat sadru 4 tyzdne. Zajtra na kontrolu zas.Neviem ako mam postupovat - totiz mame pokazenu dovolenku samozrejme - syn nemoze ist do vody plus stravili sme pomaly cely jeden den kvoli tomu v nemocnici. Nakolko to nebola moja chyba ale chyba hotela zda sa mi nefer im vyplatit celu sumu za pobyt. Neviem co robit. Co by ste robili na mojom mieste? Snad ihrisko ma byt bezpecne pre deti. Ako sa mohla hojdacka odtrhnut?

Strana
z3
tosomja
15. sep 2021

@nataly_111 Cez poisťovňu. Máte poistenú dovolenku?

luccija
15. sep 2021

@nataly_111 rozprávala si s riaditeľom?niekedy sa dá dohodnúť, že Vám dá voucher so zľavou na ďalší pobyt.Ak sa hojdačka vyvliekla môže povedať, že syn sa rýchlo hojdal, alebo, že je pre deti do určitých kg.v každom prípade by sa to nemalo stať.A ináč len poisťovňa ...

nataly_111
autor
15. sep 2021

@tosomja nemame praveze😀 sli sme sem ken na 4 dni a v nemocnici ho osetrili bezplatne na zdravotnu kartu.

zuzkaa1991
15. sep 2021

@nataly_111 cestovné poistenie mate??ci ošetrený na SR??
Zalezi od postoja hotela. Podľa mňa urcite by som s riaditeľom riešila

luccija
15. sep 2021

@nataly_111 treba nejaký zápis o úraze z hotela...

luccija
15. sep 2021

@nataly_111 ale to je chyba neopoistit sa.No tak jedine vypýtať zľavu a byť rada, že to nedopadlo horšie.Ludia by sa mali postiť aj na jeden deň na výlet v zahranici

nataly_111
autor
15. sep 2021

@luccija to je trocha diskutabilne rychlo sa hojdat… raz sa dieta moze hojdat rychlejsie inokedy pomalsie alebo nizsie vyssie …. snad by sa to nemalo stat nikdy ze sa vyvlecie, ci?

danieli
15. sep 2021

Individualne by som riesila s riaditelom, v zmysle vycerpame si to u vas nabuduce, uprimne urazy sa stavaju, doma aj vsade inde, tu je namieste ludsky pohlad a s citom najst riesenie vyhodne pre oboch

snowflake07
15. sep 2021

@nataly_111myslim,že dok nemáš poistku neporiesis nič.Riaditel hotela Ti tiež môže povedať,že v pohode,že sa to môže kľudne riešiť cez poistku ktorú ty vlastne nemáš.Ja napr .toto nechápem.Ludia koľko x dajú aj fakt ťažké peniaze za dovolenku,ale 10 e za poistku na dva týždne je im veľa.

blondiee83
15. sep 2021

Tak je rozdiel roztrhnúť a vyvliecť sa...a takisto je rozdiel vyvlecť sa, lebo sa lano rozmotalo a vyvliecť sa, lebo sa besne, vysoko hojdal. To je žiaľ chyba rodičov, mali ste ho upozorniť, že na hojdačke sa nesnažíme otočiť okolo vlastnej osi.
Každopádne, spíšte záznam o nehode a spýtajte sa, či máte nárok na nejakú zľavu, voucher...
Snáď sa mu to rýchlo zahojí a neboli ho to veľmi.

janai1
15. sep 2021

My máme v hoteli pri detskom ihrisku vyvesené, že vstup na vlastnú zodpovednosť a pod dozorom rodiča
Keď už ste chceli ušetriť 10€ na poistke treba sa skúsiť dohodnúť s riaditeľom/manažérom

nataly_111
autor
15. sep 2021

@snowflake07 tak mna osetrenie tohto urazu nic nestalo.. akurat riesim to ze ak hotel nezabezpecil riadne ihrisko a stal sa tam uraz asi by mal byt ten hotel zodpovedny za to ihrisko a teda aj za ten uraz… neviem si predstavit ak by to bol uraz hlavy nedajboze s nejakymi nasledkami kebo fakt to bolo hrozny pad… myslim ze pri takomto pade mozem dakovat bohu ze len ,,takto,, obisiel s rukou zlomenou

nataly_111
autor
15. sep 2021

@blondiee83 nehojdal sa nijako besne ani okolo svojej osi - hojdal sa normalne ako vsade inde na ihrisku..

nataly_111
autor
15. sep 2021

@janai1 nebojte sa nechcela som usetrit 10e na poistke.. to mozno vy tak rozmyslate…

janai1
15. sep 2021

@nataly_111 tak žiadnu ste si neuzavreli 😂 tak neviem, mali ste na to iný dôvod?

nataly_111
autor
15. sep 2021

@janai1 to mate pravdu ze na vlastnu zodpovednost - ale na druhej strane rodic nezodpoveda za technicky stav ihriska stym suhlasite urcite… odfotila som si aj tu skrutku z ktorej sa to vyvlieklo - je tam medzera cez ktoru sa to vyvlieklo - na druhej strane ta medzera nie je… cize hojdacka nebola v poriadku z technickeho hladiska

nataly_111
autor
15. sep 2021

@janai1 urcite nie ze som nemala 10 eur ako vravite😂 to mozno vy tak rozmyslate😂

janai1
15. sep 2021

@nataly_111 ja si poistky uzatvaram vždy 😉 vy evidentne šetrite 😉

janai1
15. sep 2021

@nataly_111 mali ste si to skontrolovať prv než ste tam dieťa pustili...

tosomja
15. sep 2021

Tak nabudúce budete vedieť, že sa treba poistiť. Skoré uzdravenie mu prajem.

nataly_111
autor
15. sep 2021

@janai1 nie ani ma to nenapadlo na 4 dni uzatvarat poistku.. 😀 pozeram ze dalsia neprijemna zena co tu ma potrebu utocit😀

andrejka1974
15. sep 2021

Ak nemate poistenie tak asi nepochodite, treba len spisat papier ako doslo k urazu a ak mate urazovu poistku dieta tak potom to budete riesit cez urazovu poistku stava sa

miankass
15. sep 2021

@nataly_111 Natálka, skúste sa nejako rozumne dohodnúť s tým majiteľom toho hotela kde ste resp. S tým kto vlastní to ihrisko, a ukážte mu aj fotografie ktoré máte, najlepšie ukázať mu osobne tu hojdačku ak je to tak ze ta strana je povolená,a ta ďalšia nie.

nataly_111
autor
15. sep 2021

@janai1 jasne urcite vsetky matky na cele s vami skontroluju kazdu skrutku na ihrisku ci neni uvolnena prv nez tam pustia dieta…😂

evkao
15. sep 2021

@nataly_111 ale neradia ti zle, ja poistujem celu rodinu, aj ked ideme len na jeden den do Zoo do Ciech, nikdy nevies, kedy sa moze nieco stat...

luccija
15. sep 2021

@nataly_111 každá hojdačka je zavesená na takom oku z ktorého sa dá vyvliecť veď ako by ju dali dole?Aj v škôlke sú tak hojdačky.
Chápem, že ako mama hľadáš zodpovednosť v niekom inom, lebo synovi sa stal úraz...neopoistit sa bola obrovská nezodpovednosť čo, ak by ste stratili batožinu,či niečo veľmi vážne slepak, infarkt...ja som čítala článok, že ľudia idú napríklad do zahraničia na deň, dva a potom sa čudujú, že majú v nemocnici platiť.pripadne úmrtie prevoz tela...

evkao
15. sep 2021

@nataly_111 a ohladom toho technickeho stavu (skrutky) hojdacky, urcite to prebrat priamo v hoteli, za technicky stav (ak nebol v poriadku, skrutka bola uvolnena, poskodena) su zodpovedni oni

miankass
15. sep 2021

@janai1 Janka nechcem útočiť ale pochybujem ze všade kam idete s dieťatkom aj vy kontrolujte každú skrutku a všetko, to by ste si potom z dovolenky neuzili nič 😆 keby ste trávili čas len kontrolovanim. (neberte to v zlom)

luccija
15. sep 2021

@nataly_111 tak, ale to je tvoja chyba, že ste sa nepoistili.Aj kvôli stornu v hotely a pod....si predstav, že by tam syn mal byť týždeň v nemocnici...áno poistujem sa aj, keď idem do Rakúska na kolotoče trvá mi to 5 minút cez mobil

nataly_111
autor
15. sep 2021

@janai1 jasne - s lupou najlepsie a vsetky skrutky 😂 dakujem za radu

Strana
z3