Už druhý mesiac som nedostala rozhodnutie a ani dávku v hmotnej núdzi
Prosím vás je štandardné čakať takto dlho? Som sama s dvoma malými deťmi, prácu momentálne nemám, aj keď sa snažím nájsť si. V januári som dostala poslednú podporu v nezamestnanosti papiere som podala včas o hmotnú núdzu a dodnes sa mi nikto neozval. Peniaze samozrejme chýbjú nechcem vyčerpať všetky úspory. Doplácajú aj ušlé mesiace ? Ako dlho štandardne tento proces trvá?
@martinkatinka počula som že 30 preto trocha panikarim 🙂 ach .. no kebyže nemám našetrené neviem ako by som to dala. A x rodín takto žije bežne. Chcem do práce čím skôr prvýkrát som na úrade a snáď aj posledný
Veď zavolaj na úrad a opýtaj sa, ale majú 2 mesiace na posúdenie
najlahsie by bolo zavolat a informovat sa napr.
Zavolaj si na úrad že či je všetko v poriadku s tvojou žiadosťou. Stane sa že na ňu zabudnú, chyba tam niečo neozvú sa. Určite sa informovať.
O peniaze neprídeš, spätne všetko vyplatia.
Mas sudom urcene vyzivne?
Mne tak tento mesiac chýbala PN.. napísala som mail na pobočku, kde to moj zamestnávateľ posiela.. a pani hneď odpísala že kedy dostanem peniaze a prečo som ich nedostala v normálnom čase (zamestnávateľ poslal tlačivo neskoro)... takže určite sa ozvi a oni ti povedia
Zavolaj na úrad, či je tvoja žiadosť úplná, či nič nepotrebujú doložiť. Inak o priznaní pomoci v hmotnej núdzi sa nevydáva písomné rozhodnutie a peniaze sa vyplácajú mesiac pozadu, takže ak si si dávala žiadosť vo februári, peniaze dostaneš koncom marca.

60 dni maju na vyjadrenie, doplatia spatne od datumu podanej ziadosti.