icon

Už druhý mesiac som nedostala rozhodnutie a ani dávku v hmotnej núdzi

23. mar 2022

Prosím vás je štandardné čakať takto dlho? Som sama s dvoma malými deťmi, prácu momentálne nemám, aj keď sa snažím nájsť si. V januári som dostala poslednú podporu v nezamestnanosti papiere som podala včas o hmotnú núdzu a dodnes sa mi nikto neozval. Peniaze samozrejme chýbjú nechcem vyčerpať všetky úspory. Doplácajú aj ušlé mesiace ? Ako dlho štandardne tento proces trvá?

martinkatinka
23. mar 2022

60 dni maju na vyjadrenie, doplatia spatne od datumu podanej ziadosti.

martinkatinka
Autor odpoveď zmazal
autor
23. mar 2022

@martinkatinka počula som že 30 preto trocha panikarim 🙂 ach .. no kebyže nemám našetrené neviem ako by som to dala. A x rodín takto žije bežne. Chcem do práce čím skôr prvýkrát som na úrade a snáď aj posledný

pribinak
23. mar 2022

Veď zavolaj na úrad a opýtaj sa, ale majú 2 mesiace na posúdenie

snazilka_bio_mamka
23. mar 2022

najlahsie by bolo zavolat a informovat sa napr.

misinka0611
23. mar 2022

Zavolaj si na úrad že či je všetko v poriadku s tvojou žiadosťou. Stane sa že na ňu zabudnú, chyba tam niečo neozvú sa. Určite sa informovať.

O peniaze neprídeš, spätne všetko vyplatia.

veronikaszabova
23. mar 2022

Mas sudom urcene vyzivne?

veronika3110
23. mar 2022

Mne tak tento mesiac chýbala PN.. napísala som mail na pobočku, kde to moj zamestnávateľ posiela.. a pani hneď odpísala že kedy dostanem peniaze a prečo som ich nedostala v normálnom čase (zamestnávateľ poslal tlačivo neskoro)... takže určite sa ozvi a oni ti povedia

kalamityjane
23. mar 2022

Zavolaj na úrad, či je tvoja žiadosť úplná, či nič nepotrebujú doložiť. Inak o priznaní pomoci v hmotnej núdzi sa nevydáva písomné rozhodnutie a peniaze sa vyplácajú mesiac pozadu, takže ak si si dávala žiadosť vo februári, peniaze dostaneš koncom marca.