V práci nedostávame deň voľna na návštevu lekára
Ahojte, pracujem vo firme, kde ked mame navstivit lekara, nedostaneme na to zo zakona vyhradenych niekolko dni, ale vsetok cas co chybame si musime dorobit. Cize mozem ist ku lekarovi, ale tie 2,3,4 hodiny co stratim musim v blizkej dobe dobehnut.
Nejde mi do hlavy, ako to moze byt legalne? Je to skutocne niekde v zakonniku? Manazment to odovodnuje flexibilnym pracovnym casom, ale ku niektorym lekarom ide clovek ozaj tak, ze tam stravi cely den a nepride mi OK bud kvoli tomu robit po veceroch aby som nadrobila stratenych niekolko hodin v cakarni alebo brat si kvoli tomu moju sukromnu dovolenku.
Ma to este niekto tak? Je to vari bezne??
Dakujem za nazory
ja som z veľkého mesta, robím v školstve a po C19 behám po doktoroch jedna radosť - ak sa dá, snažím sa obj. buď skoro ráno alebo po vyučovaní, no keď idem na kardio, tam je to úplne jedno, vždy čakám 2-3 hodiny, pretože čas objednania je orientačný, do ambulancie si musím vziať poradové číslo, a tak tam už pred siedmou sedí 15 dôchodcov 🥺 minulý pondelok som bola objednaná na 12,50 a dnu som sa dostala o tretej.. takže aj "flexibilný" zamestnanec stratí s cestou z práce a do práce dobré 4 hodiny..

Zajtra idem na chirurgiu ( nakopnuty/nalomeny) malicek , neobjednanna 🤦♀️😁 uvidime kolko si tam posedim