icon

Vozenie na krúžky počas PN

nikiki29
19. aug 2023

Ahojte, predpokladám, že mimo vychádzok nemôžem dieťa nikam zaviesť. Tak ako ste to riešili vy ak ste boli PN dlhšie a dieťa malo krúžky mimo vychádzky?
Mám vychádzky 15-17 hod., doktorka to vidí ešte tak na 2 mesiace PN 😪 o 15:00 odchádzam z domu, 15:30 beriem syna, 16:00 začína krúžok, ktorý konci 17:00. Kým sa dostaneme domov je 17:30 😪 Manžel z práce žiaľ nemôže. Pomôže mi iba každý druhý týždeň.
Čo robiť?

Strana
z4
suzitok
19. aug 2023

Ahoj, modliť sa, aby v tom čase neprišla kontrola. Nemáš nikoho, kto by chodil pre neho?

nafka0483
19. aug 2023

@nikiki29 No bud niekoho poprosis kazdy druhy tyzden - rodina, znami, kamarati, susedia, alebo budes riskovat a dufat ze kontrola nepride 🤷‍♀️
Este mozes skusit poprosit o predlzenie vychadzok o tu polhodinku, mozno by lekar vyhovel.

domkakvet
19. aug 2023

@nikiki29 nie mimo vychadzok nemozes, iba ak budes riskovat.

wishes
19. aug 2023

vychadzky sa daju len dve hodiny doobedu a dve hodiny poobede, takze lekar urcite nepredlzi 🙂

nikiki29
autor
19. aug 2023

@suzitok no to budem ako na ihlách každý týždeň 😬 rodičov tu nemám a so svokrovcami je to komplikované, mám z rodiny jednu, čo by chodila, ale tiez je po operácii chrbta a ešte nesedí, susedské vzťahy žiadne, kamarátky bez auta. Nič mi nenapadá teraz… @nafka0483
@wishes no to som si aj myslela, že viac nedá. Ale tá polhodinka by mi riadne pomohla 😪

nikiki29
autor
19. aug 2023

Riskovať nechcem. Nemôžem zostať úplne bez koruny 😏

adri266
19. aug 2023

@nikiki29 Bud zrusis na ten cas kruzky, alebo poziadas o predlzenie vychadzok. Viem, ze su vychadzky aj cely den, ale neviem, ake su podmienky.
Urcite neriskuj.

patka06
19. aug 2023

Záleží na tom aké veľké dieťa - možno by cestu zvládol aj sám
Alebo skús ešte v okolí nájsť študentku, ktorá si chce privyrobiť, že by ho vyzdvihla a priviedla domov.

patka06
19. aug 2023

Neobmedzené vychádzky mávajú väčšinou len psychiatrickí pacienti
Štandarne sú 4 hodiny, autorka ešte sa môžeš porozprávať s lekárom, aby ti ich zmenil /je to v jeho kompetencii/ na 4 hodiny poobede v celku napr. 14 - 18

nafka0483
19. aug 2023

@nikiki29 To je raz do tyzdna? Manzel to z prace nijak raz nevie?
Lekara sa skus opytat, nech ti skrati doobednu vychadzku a prida poobede. Z vlastnej skusenosti viem, ze sa da dohodnut.

koniarova
19. aug 2023

Prečo si nedáš vychádzky poobede o hodinu dlhšie a ráno kratšie?

vkatush
19. aug 2023

@nikiki29 neviem aké staré a zodpovedné máš deti, ale napríklad kamoška to riešila taxíkom. Dohodla sa s taxikárom, že ich bude čakať úplne pred školou a odnesie/prinesie ich. Mala jeho telefónne číslo, deti mali ŠPZ auta, aby vedeli, do ktorého nasadnúť a mamke poslali sms-ku, už som v taxíku, už na krúžku, už idem domov.

Moja sestra napríklad chodila sama zo školy domov z mesta na dedinu vlakom a električkou, sama od 3.ročníka. tiež mame stále písala, končím v škole, sedím v električke, sedím vo vlaku, som doma.

karinka223
Odpoveď bola odstránená
nafka0483
19. aug 2023

@karinka223 Vies mi dat odkaz na nejaky zakon alebo vyhlasku??
Este som o tom nepocula ze to je vykon prace. A ze by niekto kontroloval co robis pocas vychadzky.

patka06
19. aug 2023

@karinka223 výkon práce? Tak to ma zaujíma.
Povedie súkromné vozidlo v čase vychádzky to nie je práca.
Poisťovňa to absolútne nebude skúmať.
Vychádzka znamená, že môže ísť von : pešo, autom to je fuk.

karinka223
Odpoveď bola odstránená
sense
19. aug 2023

@nikiki29 skus sa dohodnúť s lekárom na 4 hod vkuse. Bratov a partnerka nemá dve hodiny doobeda a dve hodiny poobede ale 4 hodiny vkuse

nikiki29
autor
19. aug 2023

@patka06 má 4 roky. To určite sám nezvládne. Na kontrole sa skúsim popýtať na spojenie do jednej 4 hodinovej vychádzky 🤔 to som nevedela že sa dá.
@karinka223 to čo je za nezmysel? To akože matky na PN nevozia svoje deti do školy a nechávajú ich doma? Ja nevozím cudzie deti kade tade, nie je to moja práca ani cesta do práce. Idem pre svoje dieťa, ktoré má krúžok a škôlku… 🤦🏻‍♀️ nie som vodič z povolania. Sedieť a šoférovať zakázané v žiadnej správe nemám. Tak neviem…

nikiki29
autor
19. aug 2023

@sense idem na kontrolu v stredu, to mi nenapadlo, že by sa to dalo takto zmeniť. Skúsim…

sasa1310
19. aug 2023

@nikiki29 neriskovala by som. nejde len o peniaze, ale je to aj hrubé porušenie pracovnej morálky. Nech chodí manžel skôr z práce.

janage
19. aug 2023

Ja ti poradím kúsok inak. Popros niektorého z rodičov na krúžku Pripadne sa dohodni, že ty deti dovezieš na krúžok a oni zas z krúžku. My sme tak robili kvôli práci.
A jeden čas som mala pani čo v čase keď som ja mala krúžok odniesla malú na ten jej. Toto bolo do 15 min.pešo od môjho krúžku. Po krúžku už som vyzdvihla ja.

sbenkova
19. aug 2023

@nikiki29 posunúť poobede vychádzky

karinka223
Odpoveď bola odstránená
nikiki29
autor
19. aug 2023

@sasa1310 manžel robí v gastre, dlhý krátky týždeň, nemôže zo svojej zmeny ktorú má od 8-21 odísť len tak 16:30 že ide po dieťa. To nevybaví nijako.
@janage zatiaľ sa s rodičmi nepoznáme veľmi. Je to len na úrovni dobrý deň, dovidenia, neviem ani odkiaľ sú ani ako sa volajú. My bývame v dedine 10 km od mesta, čiže nie cestou alebo kúsok… je mi trápne cudzích ľudí sa pýtať či mi neodvezú dieťa. No keď to inak nepojde, spýtam sa.
@sbenkova posunutie tých 2 hodín na neskôr by mi nepomohlo, nestihla by som to ☹️

sasa1310
19. aug 2023

@nikiki29 však teda keď robí dlhý krátky týždeň, tak má voľno aj cez týždeň. Tak nech vtedy vozí a ostatné dni teda nech dieťa vynechá krúžok

mamina7070
Autor odpoveď zmazal
miskakyska
19. aug 2023

Zbytočne si to komplikuješ..Zruš na čas krúžok ..dieťa to hádam nejako prežije a ty tiež, keď ho budeš mať namiesto krúžku doma🤭☺️

nikiki29
autor
19. aug 2023

@miskakyska aj nad zrušením som už rozmýšľala, ešte to musím prehodnotiť… syn je tornádo, mierne hyperaktívny, keď mu zoberiem jediný pohyb čo má počas mojej PN, v byte sa zjašíme 😅

janage
19. aug 2023

@nikiki29 tak na to chod cez trénera, vedúceho. Že či ho nenápadne niekto z rodičov, s ktorým by sa dalo dohodnúť. Vysvetli situáciu. Možno budeš prekvapená. Nám už raz na koncert niesol dieťa priamo učiteľ zo ZUŠ 😉
Ak dieťa krúžok má rado, a 2 mesiace by bol pren dlhý výpadok, určite sa riešenie nájde. Teraz sú prázdniny, dáku zodpovednú SŠ v okolí osloviť, cez známych rozhod siete.
U nás sa to skutočne v 98% vyriešilo.

nafka0483
19. aug 2023

@karinka223 A das mi prosim odkaz kde to mam hladat? Zakon, vyhlaska? Odkial to mas, na zaklade coho toto tvrdis?

Strana
z4