Vraj zanedbaná starostlivosť
Ahojte, stalo sa vam to už niekomu? Dnes mi volali z úradu práce soc. veci a rodiny, že niekto podal podnet, že niečo nieje v poriadku s mojou starostlivosťou o môjho syna. Nechápala som o co ide bola som v šoku tak som sa vypytovala ako sa to mohlo stať, kto mohol ten podnet podať atď. Samozrejme mi nič nemohli povedať, len že si mám u pediatra overiť, ci máme všetko v poriadku, ci ma všetky zákonné očkovania a absolvované doteraz všetky poradne (samozrejme, že ma!) Syn má 8 mesiacov, keď mal 4 mesiace menili sme pediatra lebo sme neboli spokojní, čiže som kontaktovala aj bývalého pediatra aj terajšieho. U oboch ma vraj všetko okey. Neviete čo ešte môžem podniknúť?ako zistím o co vôbec ide? Môžem na niekoho podať žalobu za ohováranie? Alebo je to len čisto papierový problém? Bojím sa a som z toho nervózna. Ak máte podobnú skúsenosť prosím píšte.
@veronikastrickova povedz mi čo je na tom dezinformacia? Uz sa viete len tymto slovom ohanat.. a ani neviete asi jeho podstatu. Ten pripad je pravda a aj to, ze sa to deje po celom svete. Nepisala som to vam ale autorovi aby bola na pozore..
@322sima123 urcite sa toto na Slovensku nedeje!!!
@elizabet173 ani môj starý lekár kartu neposlal, už je to rok a pol
@elizabet173 no mne vysvetlili ze karta je. Majetok lekara a ten to ma archivovať, gyn/zubar atd, mali by davat vypis. Niekto da/iny nie... Ale u praktickych som sa s tym nestretla.
@322sima123 už si o takom prípade počula, ja ešte nie. U nás musí postupovať sociálka podľa určitých pravidiel, ktoré sú zjavne iné ako v iných štátoch. Neprišla som na zmysel toho, že si tu uviedla, ako je to v Nórsku, iné je to aj v Líbii a ďalších štátoch, ale čo s tým má táto téma?
@simca06022011 to je v poriadku, ale môj neposlal nič
@elizabet173 no to je klasika 😁
@322sima123 norsko, anglicko svedsko to su krajiny uplne inde a inak sa ku tomu stavaju, ale tu sa bavime o SLOVENSKU, tu ti nepridu len tak vytrhnut dieta z narucia, lebo si hluchonema, tu nevezmu od rodicov dieta ani ked je vyslovene zanedbane. Tak nesir bludy.
Ďakujem ženy za názory. Nakoniec sa to vyriešilo nejak samo. U oboch doktoriek mame všetko v poriadku a pani zo sociálky mi povedala, že už si to preverovali a nevedia preco tam vznikol ten podnet ale keďže vidia ze mame všetko okey je to pre nich uzavreté a neprídu ani k nám domov na návštevu. Takže asi len nejaká chyba v systéme alebo nedorozumenie.
@322sima123 a poviem ti preco to u nas nieje mozne. Poznam 2rodiny alkoholikov. 1dieta vzali az ked ono bolo hospitalizovane na vyplachu zaludku pre alkohol. Druhe az po tom ako bolo nahlasovane neustale. Socialka ti tu nepride kedy si zaumieni, ona sa ti najprv ozve a vtedy ti rodicia sekaju dobrotu a tvaria sa ze ich len ohovaraju. Obe deti mali do 15 a aj ked tam socialka chodila trvalo to dlho ich odobrat.

@elizabet173 a kde berete istotu ze u nas sa to nemoze stat?