Vrátenie zálohy keď nemáme potrebné dokumenty?
Ahojte, svokra kupila stary rozbity dom na dedine s tym, ze prerabku je nutno financovat aj z naseho rozpoctu. Je to s nou velmi komplikovane, absolutne nevie jednat s ludmi a je lahko ovplyvnitelna. Bez toho aby sa s niekym poradila v krcme nasla dakych robotnikov (robi tam casnicku) a dohodla sa s nimi o vykonani diela, to nebolo este uplne konkretizovane o co vsetko pojde, ale v skratke - latrina, malovanie, podlahy, dvere, zarubne, tolaleta a “veci” okolo toho.
Dohodli sa ze v pondelok nabehnu, doneslu latrinu a zacne sa makat. Dala im zalohu 1500 s tym, ze im vzdy este da na material.
Pondelok nikto neprisiel ani nedoniesol latrinu, po x telefonatoch sa dohodli, ze ju donesu utorok rano. Utorok na obed prisiel jeden robos, bez latriny, ze vymaluje, maloval hodku. Odisiel zas sa neukazal 3 dni na nic nereagoval.
A takto dookola. Po 3 tyzdnoch, co sa nic nepohlo, svokra prisla o nervy a zakazku zrusila s tym nech vratia zalohu.
A tu je kamen urazu. Ona nema ziadnu znluvu, len prijmovy doklad s peciatkou. Ziadny iny dokument, o zadani zakazky, lehoty do kedy mala byt praca vyhotovena.. proste nic. Robotnici nechcu vratit zalohu, vraj uz peniaze nemaju.
Ako sa zachovat v tejto situacii, ako ziskat peniaze spat. To, ze by si to odrobili uz neprichadza do uvahy, svokra si s nimi povynadavala do pi.. a ko... , takze tento variant je nepripustny. Treba to riesit s policiou? Pravnikom? Tv markizou 😂?
Ja sa do toho angazovat nejdem, pretoze ona co chyti to je vzdy pruser a my to zehlime. Manzel je uz na nervy, bez nalady stale nervozny z nej, aj preto, ze my jej musime dat peniaze, aby mala vobec za co zit, opravit atd. No slubila som jej, ze som ochotna napisat sem na MK, aby som od verejnosti ziskala ich skusenoti a znalosti, ako danu situaciu riesit. Tak ak viete prosim poradte. Dakujem
@mirola My sme pred rokmi riešili podobné. Firma mala prísť robiť strechu. Dostali menšiu zálohu na drevo. Dreva stále nebolo, majiteľ mi už nedvíhal mobil. Išla som na políciu podať oznámenie. O 2 dní doviezol drevo a chceli ísť robiť. S tým som už nesúhlasila, nechali sme si len drevo na krov. Čiže u nás pomohlo ísť na políciu a ich predvolanie. Držím päste a teda takú problémovú svokru nezávidím. Dnes si treba dávať obrovský problém na majstrov.
My keď sme prerabali, tak katastrofa. Jeden z piatich bol super. Inak sme im museli stáť za zadkom. Jedna firma nám dokonca do faktúry nauctivala i toaletu a vaňu, ktorú sme si zakúpili my. Že nám majterj zamurovali ventil na vodu a obložila novými obkladačkami, už ani nechcem spomínať. Zistili to, až keď išli skúšať namontované batérie a nemali ako vodu pustiť. Nočná mora!!!
Ja neviem...poslednu dobu je to s tymi robotnikmi jedna velka bieda...susede dochnapali cele potrubie zapla radiator a zatopila ju voda...lebo idioti poplietli trubky.. dopredu sa moc ani neoplati davat tiez bo bud nic nespravia alebo spravia ale zle...takze tazko stym...jedine hladat fakt osvedcenu firmu
ak ich poznáte, nech ide manžel s nejakým poriadnym ostrým chlapom za nimi, starším, aby mali voči nemu aspoň trochu rešpektu, nech im tam tresne po stole a hneď ho vyzvať, aby ste išli za notárom, kde spíšete zápisnicu a uznaní dlhu a termín, do kedy ho vráti. Išlo o raz takú veľkú sumu a chlapec sa tak zľakol, že do mesiaca vrátil peniaze a ešte pred tým všetkým sa to dozvedela jeho mama, lebo dotyční ho našli, keď robil u jeho tety, maminej sestry a tá hneď zavolala jeho mame, čo urobil /otca nemal/, že len hanbu robí rodine a to bolo 50 či viac km, je to skutočný príbeh, žiadna rozprávka. Tiež mali pokladničný blok s pečiatkou, nič viac
Nič v zlom, ale za sprostosť sa platí. Ak dala svoje prachy, tak nech ich po nociach oplače. Ak už boli Vaše, tak nejako zistiť kto boli tí chlapi a dohodnuť sa s nimi. A do budúcna jej nedať ani korunu
Vyhrazanie aj strasenie s hanbou a zlym menom uz svokra realizovala. Prist k nim domov a robit bu bu bu mi pripada take primitivne.. tomuto som sa chcela vyhnut a hlavne my sme mali “pani” ja si neviem a ani nechcem predstavit, ze by niekto realne dokazal niekomu ublizit pre 1500e. Majstri u nej ani nemaju ziadne naradie alebo material, ktory by mohla za peniaze spat “vymenit”. Jedina cesta bude asi sudna. Problem je, ze taketo spory sa tahaju roky. A muz je na nervy uz teraz. Svokra mu teraz vyvolava 5x denne a on to vzdy tazko nesie.
@korunka1 inak “za sprostost sa plati” to ma napadlo ako prve a s tym sa uplne stotoznujem, nie je to prvy krat. Ked bola podobna situacia pred stvrt rokom som povedala uz nikdy sa nebudem starat, kto si neda povedat dobre mu tak... a vidis..

Poradiť ti neviem, ale peniaze do ruky by som jej nedavala. Ak je bez penazi, urobila by som jej nakup základných potravín a hygienických potrieb.