icon

Vybavenie nového občianskeho preukazu

pepe12333
14. nov 2019

Zdravím.

- Kedže mi konči platnosť o.p 20.01.20 tak by som sa rád informoval či sa dá O.P vybaviť v rámci celeho S.R alebo len v mieste svojho bydliska ?.
Trvalé bydlisko mám na Orave , ale bývam na východe a nechce sa mi behať zas na Oravu a potom s5 .

Ďalej sa chcem spýtať aký je cennik nového o.p , keď mi ten starý končí a nikdy som ho nestratil . (Mám ho od 15-nástich rokov.)
Odkedy si môžem požiadať o nový O.P , keď mi ten starý konči za pár mesiacov ?.

vďaka za prípadne odpovede.

tyrkysova_kobyla
14. nov 2019

@pepe12333 ak mas obciansky s cipom, ten sa da vybavit hocikde na SK. Ak menis kvoli exspiracii, je to zadarmo

pepe12333
autor
14. nov 2019

@tyrkysova_kobyla Nemám ešte čip mám ešte jeden s tých starších O.P tesne ako sa zavadzali tie nové farebné O.P kartičky .

Ďakujem za odpoveď a môžem to teda požiadať aj v Bardejove , keď mám trvalý pobyt v Námestove ? 🙂 . Diky za odpoveď.

pepe12333
autor
14. nov 2019

Začina EA - takže jeden s tých prvých :D ..

renatka1985
14. nov 2019

@pepe12333 občiansky preukaz (prvý občiansky preukaz aj nový občiansky preukaz) vydáva ktorékoľvek okresné riaditeľstvo PZ (oddelenie dokladov),

pepe12333
autor
14. nov 2019

@renatka1985 Ďakujem 🙂 . Ešte posledná otázka ktora má zaujma kolko od expiračnej doby si môžem požiadať o nový o.p kedže ten starý mi konči za 2 mesiace .

renatka1985
14. nov 2019

@pepe12333 mozes poziadat uz 180 dni pred skoncenim platnosti. takze neodkladaj, sup do toho 😉

pepe12333
autor
14. nov 2019

@renatka1985 Ďakujem velmi pekne za pomoc 🙂 Zajtra sa hneď to doto dám (Y) .

renatka1985
14. nov 2019

@pepe12333 ked vychytas na policii dobry cas tak to mas fakt vybavco za 10 minut - ja som po sobasi minuly tyzden vybavila OP - VP - Pas aj Oba TP za 265 minut. Sla som vo stvrtok o 10:30.
a super je, ze uz dopredu nemusis nic vypisovat, tetusky vsetko vypisu na compe ked prides.

pepe12333
autor
14. nov 2019

@renatka1985 Super to som rád . Lebo tieto vybavovačky moc nemám rád preto som si to nechal takto až na poslednu chvilu a dám si to radšej zrychlenie vybavenie o.p nech mám od toho pokoj :D .. Pozerám , že zrychlenie stoji 20€ . Tak pokial im vratim starý o.p tak ma to viac nebude stáť že ?. Či to čitam zle ? 🙂 ..

t1m3a
14. nov 2019

@pepe12333 Ja som si nedávala zrýchlene, do 30 dni vydaju a vydali mi ho už za 2 dni, prišla mi smska, že si ho môžem vyzdvihnúť a ušetrila som peniažky, zmena OP nemusí byť v meste trvalého pobytu.

renatka1985
14. nov 2019

@pepe12333 to je zbytocne, oni ti vystavia docasny OP - daju ti taky a4 papier, ktory budes nosit pri sebe. Ak sa nechces pre OP vracat osobne na policiu staci, ked si priplatis za dorucenie OP postou do vlastnych ruk na zadanu adresu co stoji okolo 4€ ak sa nemylim.

pepe12333
autor
14. nov 2019

@renatka1985 Aha :O 🙂 To som ani nevedel 🙂 Super uvidíme či sa to zajtra podarí :D .

tyrkysova_kobyla
14. nov 2019

@pepe12333 tiez som nemala zrychlene a do tyzdna bol novy hotovy

h2
14. nov 2019

@pepe12333 Ahoj, vôbec si si to nenechal na poslednú chvíľu, veď máš ešte vyše 2 mesiace čas. Ako Ti už písali, OP vybavíš aj mimo miesta bydliska. Na Tvojom mieste by som zrýchlené vybavenie nedávala, vôbec to nepotrebuješ. Ten papier, čo písala @renatka1985 Ti dajú, len ak si OP nebudeš chcieť vyzdvihnúť osobne, ale necháš si ho poslať. Lebo vtedy Ti starý OP zoberú hneď, keď pôjdeš vybavovať. Odporúčam Ti ísť si ho radšej vyzdvihnúť osobne, ak môžeš. Lebo vtedy Ti starý OP nechajú, až kým nebudeš mať nový. S tým dočasným papierom by si mohol mať problémy niektoré veci vybaviť, človek nikdy nevie, čo sa kedy pritrafí. Ja som nový OP vybavovala pred 3 týždňami a už týždeň ho mám, bola som tam osobne, trvalo to pár minút. Neplatí sa nič.

pepe12333
autor
15. nov 2019

@h2 Ďakujem za odpoveď 🙂 Velmi si toho vážim 🙂 .. Dneska idem na to a nebudem to teda dávať zrychlenie 🙂 . Pekný deň prajem .

jancejance
15. nov 2019

@h2 ja som si nedávala posielať poštou OP a aj tak mi starý OP vzali a chodila som s papierom... Asi to všade takto nerobia.

h2
15. nov 2019

@jancejance Toto sa stalo aj môjmu mužovi, ale on sa spamätal pár dní pred skončením platnosti. Mne ešte OP platil mesiac, tak mi ho nechali.

veronvh
23. mar 2020

Ahojte
Prosím Vás
OP a Vodičák vybavím v ten istý deň ? Či musím mať najprv aktuálny OP a až potom vodičak?
(zmena priezviska).
Ďakujem 🙂🙂

mpg
14. mar 2021

Keď končí doba platnosti obč. preukazu treba sa objednať telefonicky alebo tam ísť rovno osobne?