icon

Vybavenie občianskeho preukazu pre 15-ročné dieťa

salome123
31. okt 2025

Ahojte, idem s 15r. dcerou vybavovat OP, mam tam zobrat so sebou aj OP bez fotky? ci ho staci priniest az potom, ked si pojdeme OP prevziat? Vdaka

Strana
z2
salome123
autor
31. okt 2025
@esther100

@martinka17 Mne tiež prišlo úplne zbytočné zakladať túto tému.Ved ho vezmem a hotovo.Zdá sa mi ,že veľa žien sa nudí a tak vypisuje na MK,len aby zabili čas

@esther100 Neviem, ci su moje dovody dostatocne dobre, aby som mohla zalozit temu na MK,ale ked ta to tak zaujima: dcera studuje mimo trvaleho bydliska a zabudla si OP bez fotky na intraku. Oddelenie dokladov je v okresnom meste mimo nasho bydliska a mojho pracoviska tak preto som sa opytala, ci si mam pytat volno z prace a risknut vybavit OP bez OP, alebo ist tam inokedy.

slavomira236
31. okt 2025
@salome123

@esther100 Neviem, ci su moje dovody dostatocne dobre, aby som mohla zalozit temu na MK,ale ked ta to tak zaujima: dcera studuje mimo trvaleho bydliska a zabudla si OP bez fotky na intraku. Oddelenie dokladov je v okresnom meste mimo nasho bydliska a mojho pracoviska tak preto som sa opytala, ci si mam pytat volno z prace a risknut vybavit OP bez OP, alebo ist tam inokedy.

@salome123 a noco nosi ten bez fotky pri sebe. ? Je jej zbytocny nikde sa nepouziva. Moje su dakde doma ani neviem kde

natalka13
31. okt 2025
@salome123

@salome123 op nedostane hned, tak ako ty ho nemusis odovzdat hned ani ona nemusi.pokial si novy nechce nechat poslat kurierom.

natalka13
31. okt 2025
@slavomira236

@salome123 a noco nosi ten bez fotky pri sebe. ? Je jej zbytocny nikde sa nepouziva. Moje su dakde doma ani neviem kde

@slavomira236 namiesto karty poistenca napriklad. Aj ked dnes su apky. Niekto a to ich tu na koni je vela si ziadnu apku nestiahnu do mobilu.🤷‍♀️

anonym_15bfa3
31. okt 2025

@salome123 náhodou mne táto téma pomohla, nenapadlo by mi vziať ten op so sebou, povaľuje sa v šuflíku. Teraz ho vezmem, keď pôjdeme vybavovať dcére po 15tych narodeninách prvý op s fotkou.

anonym_7541d7
31. okt 2025

Ja som prekvapená, že tu viacerí napísali, že vybavujú prvý OP v 15-tich. To doteraz deti necestovali za hranice? Či ste mali len pasy?

luliu
31. okt 2025
@anonym_7541d7

Ja som prekvapená, že tu viacerí napísali, že vybavujú prvý OP v 15-tich. To doteraz deti necestovali za hranice? Či ste mali len pasy?

@anonym_7541d7 áno, do 15 mali pas

leni1977
31. okt 2025
@anonym_7541d7

@anonym_7541d7 pas od malička

patka06
31. okt 2025
@salome123

@salome123 OP si vybavuje dcéra, ty tam byť nemusíš,
Môže oň požiadať aj na oddelení dokladov v meste kde študuje, len potrebuje mať pri sebe rodný list.
OP bez fotky sa odovzdáva na oddelení dokladov buď pri žiadosti alebo pri preberaní hotového OP

slavomira236
31. okt 2025
@anonym_7541d7

@anonym_7541d7 moji cestovali na obcianku a minuly rok som dala az spravit pas kedze sme planovali turecko a egypt..

abbey1
31. okt 2025
@anonym_7541d7

@anonym_7541d7 Len pas mala dcéra. Väčšinou cestujeme do krajín, kde je potrebný pas. Čiže od malička do 15 len pas. Teraz prvýkrát letela na OP.

esther100
31. okt 2025
@martinka17

@esther100 aj ak by bola otázka zbytočná, to dáva iným ženám priestor dávať neprimerane nepríjemné odpovede?
Môj kamoš to raz dobre zhrnul, ak sa opýtaš ušetriš si čas a problémy.

@martinka17 vieš čo?áno , dáva,lebo mám pocit,že ženy strácajú zdravý rozum, úsudok, logické myslenie a proste všetko,lebo niekedy sa za hlavu chytám čo tu čítam.autirka má možno dôvod,keď sa pýta,ale keď ho hneď nepovie,aj keď to nieje jej povinnosť,tak sa dá čakať ,že sa do nej niekto rypne

esther100
31. okt 2025
@salome123

@salome123 no tak ďakujem za objasnenie a ospravedlňujem sa

martinka17
31. okt 2025
@esther100

@martinka17 vieš čo?áno , dáva,lebo mám pocit,že ženy strácajú zdravý rozum, úsudok, logické myslenie a proste všetko,lebo niekedy sa za hlavu chytám čo tu čítam.autirka má možno dôvod,keď sa pýta,ale keď ho hneď nepovie,aj keď to nieje jej povinnosť,tak sa dá čakať ,že sa do nej niekto rypne

@esther100 rreaguje takto lren primitiv, je slušný človek necíti potrebu. Takže je to vizitka dotyčnej, ak nevie slušne komunikovat

esther100
1. nov 2025
@martinka17

@esther100 rreaguje takto lren primitiv, je slušný človek necíti potrebu. Takže je to vizitka dotyčnej, ak nevie slušne komunikovat

@martinka17 skôr aká otázka, taká odpoveď.myslim témy vseobecne,nie teraz

martinka17
1. nov 2025
@esther100

@martinka17 skôr aká otázka, taká odpoveď.myslim témy vseobecne,nie teraz

Ak to je vec názoru a nezhodneme sa. Zosmiešňovať je jednoduchšie ako sa zamyslieť a skúsiť premyslieť, prečo človek asi polozil otázku. Aké nemám odpoveď, idem ďalej. Nebudem sa znižovať na úroveň primitívna a niekoho zosmiešňovať a urážať len preto, že som nepochopila prečo sa autor pýta danú otázku.

Strana
z2