icon

Vybavenie občianskeho preukazu pre dieťa do troch rokov

jaskam
11. jún 2021

Prosím Vás, za aký čas je v súčasnosti možné dostať OP pre dieťa do 3 rokov? Viem, že je tam lehota 30 dní, no vraj je to skôr. Mňa by zaujímalo či to vraj je aj naozaj. Ďakujem

patka06
11. jún 2021

pred dvoma týždňami sme vybavovali ..prišiel na 10ty deň

deedol
11. jún 2021

ak si priplatis, mozes ho mat aj za 2 dni. boli sme vcera, ale nedala som skratenu lehotu, lebo kamos vravel, ze mu dosiel skor. teraz vsak vybavuje vela ludi, tak o moc skor to nebude.

zuzanaete
11. jún 2021

30 dni je maximum, dokedy maju doklad vydat. Zvycajne je to skor. Zalezi, kolko maju aktualne ziadosti. Ak ho potrebujes na istotu skor, tak radsej priplatit, ako trpnut, ci to stihnu alebo nie. Davala dom robit synovi nedavno a o tyzden pipla sms, ze je hotovy.

2helka20
11. jún 2021

Ja som vybavovala tento utorok (pre deti 3r.10m, 2r.3m a 3mesačnú). Tento piatok mi prišli, tj za 4dni od vybavovania po doručenie 🙂 a dávala som klasicky, že do 30 dní 🙂
ALE! možno to aj závisí od miesta bydliska 🤷‍♀️ možno tu na okolí toho majú menej 🙂

mondolina
11. jún 2021

mne prišlo za 10 dni

mata1001
11. jún 2021

2dni -24,50€
30dní -4,50€ treba orig RL.
Doba vyroby sa stale predlzuje, je strasne vela ziadosti nielen na op ale aj pasy, takze za tyzden ho mat nebudes...

zuzanka.zuzu
11. jún 2021

sme z BA, do cca týždňa OP aj pas, ale boli sme začiatkom mája, neviem ako teraz

elzus
11. jún 2021

@jaskam vybavovala som v stredu prisiel v utorok

rachel36a
11. jún 2021

Ja som bola so synom minulu stredu a dnes mu OP prisiel

veronice
11. jún 2021

Zeny a staci k tomu len original rodneho listu alebo treba prist aj s dietatom? A s detskym OP mozeme vycestovat do krajin EU bez pasu, ano? A ako dlho ma tento OP platnost? Vopred vdaka za odpoved, tiez sa na to chystam 🙈

patka06
11. jún 2021

@veronice OP je s fotkou, takže musíš prísť aj s dieťaťom
V rámci únie slúži miesto pasu
Platnosť pre deti do 6 rokov je 2 roky a od 6-15 5 rokov

veronice
12. jún 2021

@patka06 skvele, vdaka 👍

zuzanaete
12. jún 2021

@veronice Aj niektore staty mimi EU uznavaju OP, ze netreba pas. Je to rovnake, ako pre dospelych.

magduska2
12. jún 2021

Ja som si vybavovala teraz aj so synem 12r,do tyzdna bol hotový.