Vybavovačky pred pôrodom
Ahojte,
možno si poviete že som neschopná alebo niečo podobne ale v pohode mne to nevadí ja som sa len chcela informovať o pár veciach:
1. Pri výbere pediatra pre dieťa k konkrétnemu lekárovi treba prísť osobne alebo tam stačí zavolať? A konkrétne čo sa mám opýtať či ma miesto pre moje dieťa alebo čo ?
2. Potvrdili vám tehotenskú knižku iba medzi dverami alebo Vám robili aj nejaké vyšetrenie ? (To iste aj zubár by ma zaujímal či mi to potvrdí až pri preventívnej alebo aj na recepcii len medzi dverami to vybavia).
Ďakujem za normálne odpovede, som na rizikovom a preto by som sa chorobám z nemocnice radšej vyhla
1. no zalezi od lekara a ci je spadovy alebo nie, nespadovy ta vobec nemusi zobrat, kazdopadne ja som asi 1M pred porodom volala vybranej pediatricke (spadovej), ze ci nas vezme, kedy cca. je predpokladany termin porodu a ona si to zapisala a kazala zavolat ked porodim, ze mi da termin
2. vsetky vysetrenia mi urobili aj zubar aj EKG a to som bola tehotna v case covidu a opatreni
Celkom nechapem, co ma zubar s tehotenskou knizkou?
@ropucha6
Treba ju dat potvrdiť, že ste boli v tehtnestne na prehliadke
1. zavolas do ambulancie a opytas sa, vacsiou sa to len nahlasi telefonicky a ked sa babatko narodi vola sa a dohodne sa navsteva a aj papierovacky sa vyriesia. MOja dr prisla ku nam ked sme prisli z porodnice.
2. vsetky vysetrenia mi robili riadne
Vybranej pediatričke som písala mail, či po pôrode vezme dieťa do evidencie. U niektorých lekárov treba volať.
U zubára som bola počas tehotenstva 2x na preventívnej prehliadke. Poctivo mi skontroloval chrup. Má to zo zdravotného hľadiska opodstatnenie, aby vyšetrenia boli zrealizované.
@mima1608
@gabriela2952
@trgypadl Aha, nie, moj gynekolog zubara nevyzadoval . Akoze bola som klasicky raz na preventivke, ale ziadne potvrdenie nikde.
Neodkladajte ani výber pediatra, jeho kontaktné údaje (meno, adresu a telefónne číslo) je potrebné v pôrodnici nahlásiť. V prípade, že nemáte dohodnutého žiadneho pediatra, dieťa má automaticky nárok na starostlivosť lekára v územnom obvode trvalého bydliska jeho matky.
https://www.slovensko.sk/sk/zivotne-situacie/zi...

Ahoj, ja som pediatrovi len zavolala, či prijímajú nových pacientov a keďže ešte brali, dohodli sme sa, že keď sa narodí dieťa, potom všetko vybavíme. Čo sa týka zubára, tak ja som si v rámci preventívnej prehliadky dávala potvrdiť tehotenskú knižku, ale možno vybavia aj medzi dverami. A u obvoďáka som bola na EKG, kedže u nás gynekologička posiela všetky tehotné na EKG, tak vtedy mi aj potvrdil knižku.