icon

Výhody poisťovne Dôvera oproti všeobecnej zdravotnej poisťovni

haanovajana
Dnes o 17:58

Môžte mi poradiť,či sa mám dať prepoistiť.alebo ostať všeobecnej zdravotnej.Hlavne ktorá je výhodnejšia.

anonym_c01619
•
Dnes o 18:01

Definuj vyhodnejsia v com? Komercnych benefitoch? Dostupnosti zazmluvnenych lekarov? Dostupnosti a terminov vysetreni? V preplacani dentalnej hygieny, liekov, strojceka pre deti, vysetreni...? Za mna pre to co ja ocakavam od poistovne je vseobecna vyhodnejsia resp. UNION za mna bol vo vsetkych ohladoch naj ale tak ten uz sa nerata.

patrike
•
Dnes o 18:06

Kazda je dobra v niecom inom. Mne vyhovala VSZP, ale nastvali ma zrusenim zmluv na jednodnovu chirurgiu, tak som presiel do Dovery.

haanovajana
autor
•
Dnes o 18:21

Dostupnosť termínov vyšetrení,preplácaní dentálnej hygieny,liekov.MR vyšetrení.

aurelia2000
•
Dnes o 18:37

Nedávno som čítala príbeh jednej pacientky, čo mala vo všeobecnej schválenú výnimku na nejaký drahý liek doživotne. Kamarátka ju nahovorila, nech ide do druhej poisťovne, no tá výnimka je neprenosna, tak teraz si hradí všetko sama 😥.
Union mi zaplatila strašne drahú liečbu rakoviny, neverím, žeby mi to Dôvera bola schválila, oni sú lakomi na takéto odpisane pripady.
Union bola naj.

anonym_c01619
•
Dnes o 18:45
@haanovajana

Dostupnosť termínov vyšetrení,preplácaní dentálnej hygieny,liekov.MR vyšetrení.

@haanovajana dentalna hygiena dovera 2x 30€ vszp 2x 40€. MR prednedavnom bola kauza, ze poistenci Dovery sa na takmer celom Slovensku nevedeli dostat na vysetreniw lebo nepredlzila zmluvu s poskytovatelmi MR, urcite o tom dohladas clanky na Google. Terminy asi bude zalezat kde ale maju zamzluvnenych viac lekarov ako Dovera a lieky asi ktore. Napriklad pre mna je vyhoda, ze u mojho vseobecneho dr stoji CRP 5€ a cez VsZP v Benu lekarni bude len 1cent.

anonym_14b6f7
•
Dnes o 18:47

@haanovajana Už nech je október. Každý deň 2-3 témy, či si niekto má zmeniť poisťovňu. Však ak chceš, tak si ju zmeň. Ak nemáš dôvod, tak nemeň. Načo ti to musí povedať niekto cudzí?

anonym_10247e
•
Dnes o 18:56

Pre kazdeho je ine dolezite, kym nemas seriozny zdravotny problem, aj tak vela nezistis a ked ten seriozny problem mas, mam pocit, ze je to to iste len v bledomodrom. Ja klop klop problem nemam, vyhovuju mi benefity Dovery pre mna, aj pre rodinu, pre mna navyse maju vyznam ich elektronicke sluzby, appka, e-lekar a pod. uz som 2x vyuzila. Takze neuvazujem nad zmenou. Bola som v Unione a presla som do Dovery prave preto, ze ma privadzali do zufalstva ich procesy a ako su na dnesnu dobu ne-digitalni.

anonym_60e39d
•
Dnes o 19:49

@haanovajana ja idem do všzp. Štandardne sa lekári k poisťovni buď nevyjadria, alebo nie sú nadšení, prípadne ako dôverák vždy doplácam najviac zo všetkých poistencov. Tento rok som riešila jeden2 môj zdravotný problém s mojím odborným lekárom, vysvetlil mi od a po z cely postup aby to poisťovňa uznala (je to liečba na 5-6 rokov) a mal ukecanú náladu, tak mi vysvetlil, prečo on osobne nemá rád dôveru a dosť som čumela. Hovoril, že Union a VŠZP všetko ok, alebo v rámci nejakých medzí, veď kontroly jasné, ok, nech kontrolujú lekárov. ale dôveru fakt nie. Lebo to čo cez Union/VŠZP v pohode prejde, dôvera presviedča lekára, že jeho diagnostické metódy nie sú úplne ok a určite by stačili pacientovi lacnejšie vyšetrenia a hovoril že fakt na to nemá nervy vadiť sa s nejakým poisťovákom a dokazovať mu, že daný pacient naozaj potrebuje toto konkrétne drahšie vyšetrenie a nestačí "len" to základné lacnejšie. Takže ja dávam dôvere pápá. Nechcem ako laik mať neadekvátne vyšetrenia, len preto, že lekárovi jednoducho drahšie cez poisťovňu "neprejdú".

haanovajana
autor
•
Dnes o 19:55
@anonym_14b6f7

@haanovajana Už nech je október. Každý deň 2-3 témy, či si niekto má zmeniť poisťovňu. Však ak chceš, tak si ju zmeň. Ak nemáš dôvod, tak nemeň. Načo ti to musí povedať niekto cudzí?

@anonym_14b6f7 lebo to chcem vedieť a preto sa pýtam,lebo sa neviem rozhodnúť.Nerozoberam tu somariny.

anonym_947f1b
•
Dnes o 20:13
@haanovajana

@anonym_14b6f7 lebo to chcem vedieť a preto sa pýtam,lebo sa neviem rozhodnúť.Nerozoberam tu somariny.

@haanovajana
Rozoberas ako kazda ina tu 3 × tyzdenne

anonym_14b6f7
•
Dnes o 20:37
@haanovajana

@haanovajana Daj si vyhľadať diskusie z predchádzajúcich dní, tam je napísané už asi všetko. Alebo choď na stránky poisťovní, tam je tiež veľa vysvetleného - ale väčšinou z pohľadu poisťovní.

V diskusii sa už nič nového nedozvieš. Tí, čo už 5x napísali, nebudú znovu písať a ostatní len zopakujú, čo už bolo napísané.