icon

Výhody pre nezamestnaných

1. sep 2021

Ahojte. Trosku ma poburuje to, čo sa deje. Ľudia pracujú v robote a nemajú žiadne výhody a nemilá nemenovana osoba, ktorej deti dovŕšili 3 roky chodia do škôlky pobera pandemicky rodicovsky (sirotský a vdovský, koli smrti manžela) zrazu ma výhody, ako môže vybabrat s tým, že nemusí chodiť do roboty. Ta žena má po 30 nikdy nepracovala lebo ju živil hneď po škole muž, takže jej netreba robiť. A stále ma výhody ako aj obedy zadarmo, a mi co pracujeme nemáme obedy zadarmo? Ja neviem ci som jediná, ktorej to tak strašne vadí, ale neskutočne ma to poburuje.. Je m iz toho zle, že jej je lepšie
ako nepracujúcej a linivej žene ktorá si dá detská do školy a naháňa chlapov, a mi musíme dret a nemáme od štátu nič. Je mi to ľúto, je mi smutno z toho ako sa smeje z toho ze druhý chodia do prace a ona sa flaka a očividne to nevadí ani jej rodičom, ktorí robia na ňu a na jej deti.
Musela som sa trosku vyrozprávať lebo mi je ľúto, ako sa jedna žena dokáže smiať a nič nerobiť a mi ktorí pracujeme, a snažíme sa co najlepšie pracovať pre naše deti nemáme nič.

Strana
z2
qetka
1. sep 2021

v 30tke byt vdova s malymi detmi je teda naozaj krasny zivot s vyhodami…

lilope
1. sep 2021

Závisť je jedna z najhorších vlastností. Neviem či jej závidíš to, že je vdova alebo to, že sa o ňu finančne starajú rodičia a preto nemusí chodiť do práce? Očividne, keby ju rodičia neživili, z vdovského, zo sirotského a pandemického by zrejme ako samoživiteľka bez práce dlho neprežila. Podľa mňa jej nie je čo závidieť a keď áno, nikto ti nebráni žiť rovnaký život alebo si nájsť bohatého muža, ktorý ťa nechá doma ako ženu v domácnosti. Aj tým závidíš že nemusia pracovať?

sasa1310
1. sep 2021

to je taká momentálna výhoda. Čo chvíľa pandemický zo dňa na deň zrušia a mnohé budú pozerať cez prsty. Si neuvedomujú, že im to aj zle vplýva do budúcna. Chcem vidieť zamestnávateľa, kde v CV bude mať napísané niekoľko rokov rodičovský, poprípade pracovnú prax žiadnu. Takže mnohé, len tak ďalej, ale potom nech nevyplakávajú a nenadávajú na štát, že sa o nich nepostará

syslik81
1. sep 2021

ako vie ze nahana chlapov .. ako vies ze je leniva? mozno ma len problem najst pracu .. byt sama na deti nieje jednosuche ver mi ze kebz si ma vybrat muza ziveho alebo obedy zadarmo berie tu prvu volbu ... vidis len to co chces vidiet ale nevies kolko penazi ma ci je na to po psychyke dobre ako preziva stratu muza .. ci nema aj zdravotne problemy etc.. predpokladam ze depresia sa u nej tiez zastavila ... myslis ze je naozaj stastna?? ze ju toe obedy robia stastnou??? skus si predstavit ze ti umrie muz a ostanes sama-to by si naozaj chcela...

lucia147852
1. sep 2021

To je take slovenské závidieť aj smrť muža, lebo deti berú sirotský. Aké by bolo krásne, keby sa každý stará o seba

panelacikova
1. sep 2021

autorka, ak pani vychováva 3 deti, má po smrti manžela nárok na vdovský - zákon upravuje soc.poisťovňa. to isté sa týka sirôt, polosirôt, kde tiež zákon upravuje SP. ako sa dostala k pandemickému, netuším, asi využíva diery v systéme tak, ako mnohí ďalší. čo narobíš? vdovské aj sirotské im môžu reálne podľa zákona patriť. tomu, že xyz ľudí stále poberá pandemické "dávky", nerozumiem ani ja... navyše, ak nepracuje, je nezamestnaná a teda je doma... neviem, aké sú tam podmienky pre poberanie tohto príspevku, ale mne to príde tiež už smiešne, že sa tu od mája funguje prakticky naplno a ľudia stále poberajú peniaze z pandemických dôvodov...

elian
1. sep 2021

vdovsky a sirotske su ok ...... ale ten pandemicky nemá uz pol roka absolutne zmysel 😡- stat zbytocne plytva peniazmi

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
buberova
1. sep 2021

Chápem tvoje rozhorčenie a tiež ma vedia nahnevať ľudia ktorí sú leniví a iba vybabrávajú ako dostať peniaze bez práce a snahy.
Ale na druhej strane určite by si si to s ňou nechcela vymeniť...

ivkazba
1. sep 2021

Môj ex bol vdovec s 2 deťmi. Nech si o niektorých dávkam myslím čo myslím, závidieť niekomu komu zomrel partner a rodič jeho detí, závidieť sirotský a vdovský dôchodok, je dosť úbohé.

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
queen_mary
1. sep 2021

Tak toto je trosku brutal.

bublinka1426
1. sep 2021

chapem jednu vec a tiez ma to serie, ze kopec zien co moze ist robit pobera pandemicky a pritom je kopec pozicii otvorenych alekopec zien lepsie je byt doma na riti nez makat. druha vec, ak ta to ukludni, tato vyssie popisana osoba bude mat problem si najst normalnu pracu, zena sama s 2 detmi, a bez praxe, si velmi tazko najde pracu , neskor. dokedy bude tento akoze socialny stat davat kopec lenivymn zenam pandemicak, to veru anozaj netusim.

sslobodnamama777
Autor odpoveď zmazal
liljana
1. sep 2021

Neries inych ludi, ries seba, inak sa zblaznis. Vzdy sa ma niekto horsie, lepsie, lahsie, tazsie. Ta pani mala "stastie" na to, ze ju muz zivil pocas zivota, aj po smrti. Keby sa raz rozviedla, dostala by par eur vyzivne, musela by do prace, takto nemusi... Na druhej strane je na deti sama ...
Bude tvoj chlieb chutnejsi, ak by to bolo inak? Nebude.

autor
1. sep 2021

Ja nikomu teda nezávidím ani jej.. To skôr ona závidí mne a povedala mi to x razí, lebo ja som si vybudovala bývanie a ona si myslí že jej to padne z neba bez roboty.. Sama mi povedala ze do roboty sa nezenie lebo nechce a áno naháňa mužov raz je to David a potom Lukáš.. Takže tu nie je čo závidieť... Skôr mi príde úbohé to ako niekto zneužíva peniaze od štátu a od štátu mi príde úbohé ako niekto podporuje nepracujúcich... Ona je zdravá pekná žena takže prácu je ľahké si nájsť.. Rsp rodičovský nám obom skončil na rovnako ja už od februára pracujem a ona stále nie.. A keď bola téma od jej matky na to kto ju bude živiť po edala jej razne no predsa ty.. Takže čo jej závidím?

autor
1. sep 2021

@bublinka1426 asi si ma jediná pochopila.. Ze tu nejde o závist ani o to o závist že jej zomrel manžel ktorí ju 10 rokov živil preto nemusela robiť.. Ale o to ze je všetko nespravodlivé.. Ze si mladá žena nie je schopná nájsť robotu a štát takych ľudí podporuje

bublinka1426
1. sep 2021

neboj nie je jedina. urcite je ich stovky co vlastne dostanu od statu viac ako ti co mali narok na podporu a mali riadne roky odpracovane. take ktore su od marca 2020 nech netvrdia ze za rok a pol sa im nic nepodarilo najst. darmozracky/ cest vynimkam/

emmeke
1. sep 2021

A to vážne musíme všetci robiť podľa teba? Len na to tu sme? Keď si vie niekto zariadiť život inak, prečo by to nespravil? Skôr sa zamysli nad tým, čo by si na svojom živote mohla zmeniť, aby ti nebolo takto ukrivdené a necítila si túto obrovskú nespravodlivosť.

autor
1. sep 2021

@bublinka1426 aj ja si to myslím, keď som sa jej spýtala prečo nejde do prace? Mohla ísť aj so mnou ja pracujem od rána do poobedia aby mi to vychádzalo a mohla ísť aj ona ale povedala ze nejde načo ved jej rodičia robia ešte sa tak potmehucky zasmiala a hovorím keď raz tu nebudú co bude? Ze zdedí byt lebo je jediná dedička.. Takže čo si mám myslieť tomu mam závidieť? Presne darmožračka

bublinka1426
1. sep 2021

kasli na to, vidno ze sa jej nechce. ja som od rodicov nikdy sa nenechala vydrziavat a takisto somsi nidky nepozicala peniaze. to nezmenis, len v tebe rastie zlost a zavist , potom ta tpo zbytocne znervoznuje. pozri, taka zena si tazko najde pracu, lebo ked uvidia ze trci doma na zadku par rokov bezdovodne, to moc koser nie je. a moznojej bude stacit dakde len upratovat zakladne skoly alebo umyvat riad v restike. zbytocne sa trapime nad vecami co nezmenime.

bublinka1426
1. sep 2021

a tes sa z toho ze ty si v zivote dokazal; viac ako ona. tes sa zo svojich uspechov, a nie z neuspechov / lenivosti inych

autor
1. sep 2021

@emmeke prosím? Musia robiť? Trosku blbá otázka.. No keby si tak toto každý povedal, zadarmo žiaľ nič nie je aj peniaze sa rýchlo minú a tak ako si teraz chodí každý mesiac na dovolenky tak aj to skončí a rodičia tiež nežijú vacne.. A ani preacovat je dôležité bohuzial.. Tu ide o tu nespravodlivosť že nepracujúci majú viac ako pracujúci chcela som počuť iba názory a nie komentovať kto komu čo závidí.. Ja nemám čo závidieť ja mam vlastný byt vlastný auto šťastné manželstvo.. Len bohužiaľ asi nešťastný pohľad na nespravodlivosť... Ja mam vďačnh robotu manžel ju má tiež a nič viac v živote teda nepotrebujem .. Len po rozhovor s ňou aka je lenivá na čo všetko ona nárok ma mi ostalo blbo

autor
1. sep 2021

@bublinka1426 ďakujem áno teším sa z toho len ma poburilo to co ona povedala aká je vychcanaa v živote a ako využíva dobrotu druhých :(

bublinka1426
1. sep 2021

pozri je spravodlive ze napr clovek co nepije nefajci umrie skor ako ten co pije a fajci? SPRAVODLIVOST NEEXISTUJE

sticker
bublinka1426
1. sep 2021

karma zdarma, vsetko sa jej to vrati. mozno nie hned ale postupne.

autor
1. sep 2021

@bublinka1426 ja by som jej nerpiala nikdy nič zlé.. Nie som zlý človek.. Ale nie všetko je v živote ružové tak ako ani u nej ani u mňa nikto predsa nevie co sa komu v živote prihodí.. Jej sa prihodilo že sa jej zabil muž a to ma mrzí dodnes

bublinka1426
1. sep 2021

ani ja neprajem nic zle. este stale v kutike duse verim ze dobro zvitazi ( ako to je v rozpravkach) ale zivot ma naucil ze spravodlivost neexistuje, to som ti tym chcela napisat.

emmeke
1. sep 2021

Otázka bola z mojej strany správna. O žiarlivosti som nevravela nič, len som podčiarkla tvoj silný pocit nespravodlivosti. Keby si bola šťastná, nemala by si ho. Neriešila by si to. Sama hovoríš, že príde na psa mráz... A šťastie nie sú len statky a peniaze.

lilope
1. sep 2021

Podľa toho čo si napísala, zavidíš jej že ona pracovať nemusí a ty musíš. Na Slovensku máme demokraciu a to znamená, že pracovať je dobrovoľné, nie povinné, ten kto nechce, nepracuje. Zaujímavé, že ti vadí, že žena, ktorá mohla ísť od februára pracovať, nepracuje a poberá dávky na ktoré má nárok, ale asociáli, ktorí za celý život neprerobili ani jeden rok, urobia si 10 detí, poberajú mnohé sociálne dávky o ktorým sa bežným ľuďom ani nesníva, ženy klamlivo uvedú v rodnom liste otca svojich detí najstaršieho člena osady, aby keď zomrie, mohli dostávať deti ešte aj sirotské a keď sa po xy rokoch cucania sociálnych dávok, výhod a bonusov patriacim len takýmto prípadom na hranici chudoby, dostanú do dôchodkového veku, dostanú vyšší dôchodok ako naši rodičia, z ktorých niektorí majú odrobených aj vyše 40 rokov, tak takíto ti nevadia? Vadí ti kamarátka, ktorej síce nezávidíš, ale keďže nepracuje od februára, ako podľa teba už mala dávno pracovať, lebo veď aj ty si vtedy musela nastúpiť do práce, tak aj ona musí nastúpiť. 🤦
Dám ti jednu radu, staraj sa o seba.

Strana
z2