icon

Výhody pre nezamestnaných

1. sep 2021

Ahojte. Trosku ma poburuje to, čo sa deje. Ľudia pracujú v robote a nemajú žiadne výhody a nemilá nemenovana osoba, ktorej deti dovŕšili 3 roky chodia do škôlky pobera pandemicky rodicovsky (sirotský a vdovský, koli smrti manžela) zrazu ma výhody, ako môže vybabrat s tým, že nemusí chodiť do roboty. Ta žena má po 30 nikdy nepracovala lebo ju živil hneď po škole muž, takže jej netreba robiť. A stále ma výhody ako aj obedy zadarmo, a mi co pracujeme nemáme obedy zadarmo? Ja neviem ci som jediná, ktorej to tak strašne vadí, ale neskutočne ma to poburuje.. Je m iz toho zle, že jej je lepšie
ako nepracujúcej a linivej žene ktorá si dá detská do školy a naháňa chlapov, a mi musíme dret a nemáme od štátu nič. Je mi to ľúto, je mi smutno z toho ako sa smeje z toho ze druhý chodia do prace a ona sa flaka a očividne to nevadí ani jej rodičom, ktorí robia na ňu a na jej deti.
Musela som sa trosku vyrozprávať lebo mi je ľúto, ako sa jedna žena dokáže smiať a nič nerobiť a mi ktorí pracujeme, a snažíme sa co najlepšie pracovať pre naše deti nemáme nič.

Strana
z2
liljana
1. sep 2021

Vdovsky a sirotsky platil jej muz, pravo na to ma. Ze ako jedinacik zdedi byt, je zase jej stastie. Jedine, co je nespravodlive, ze ten co robil za dvoch, si ani neuzil svoj cas na zemi, bol stale v praci, zomrel v 30-40, Ten co sedel doma a uzival volny cas, sa dozije 90tky.

marca12
1. sep 2021

Toto ma nikdy nestvalo. A nemala by si ani ty inych sudit. Co ty vies,co preziva ovdovena mlada zena s 3 detmi. Ci tie chlapske ulety nie su jej utechou a vykrikom zufalstva. Urcite sa trapi a tym,co hovori to zakryva. Nesud,neries. Nemyslim si,ze ma az tolko vyhod. Ok obedy zadarmo je velka pomoc,ale okrem toho nezamestnany nema nejake extra vyhody a prijmy. Este som nevidela nezamestnaneho,ktory by sa mal lepsie ako ja pracujuca. Ved nemozu mat vlastne byvanie,casto ziju v polorozpadnutych domoch,chatrciach,u znamych,rodicov. Asi chapem ako to myslis,ale nema ta to preco rozculovat. Ani zdaleka sa nema materialne tak dobre ako ty.

liljana
1. sep 2021

@marca12 Uprimne? Ak niekto dokaze nikdy nepracovat, pozerat sa na druheho, ako pracuje aj za neho, ten pre jeho smrt dlho slzy prelievat nebude. To iste vedla v debate. Ak rodicia pracuju a dospele dieta vylihuje doma, nema nutkanie vstat a ist im pomoct, nema to v hlave uplne v poriadku, co sa tyka spolupatricnosti a empatie.

vanda323
1. sep 2021

Fuuuuha tak to si veľmi zlý príklad použila. Lebo ja z tvojho príspevku cítim len závisť.....k tomu že je vdova v 30- také sa vyjadrovať nejdem lebo mi je to strašne ľúto. Že ju živil muž....akože noa? Keď zarobil dostatok a dohodla sa tak snim tak je to vec manželov. Ja napríklad pracujem, budeme mať štvrté dieťa, a s manželom sme sa dohodli že už pracovať nebudem pokiaľ deti nevyrastu ak Boh dá....proste ich chceme.vychovat a venovať sa im. Takže asi toľko k tomu.

vanda323
1. sep 2021

Ešte ma zaujíma či vieš prečo jej zomrel manžel

autor
1. sep 2021

@liljana no a tom hovorím ako vôbec môže takto zneužívať rodičov a podotykam otec je už chorý na kolená a stále robí a ona je v pohode.. A to či jej doma hovoria nieco o práci tak to neviem.. Ale ja by som na to nemala srdce

Strana
z2