icon

Výpočet podpory v nezamestnanosti.

amstelko
11. dec 2021

Momentálne som na pandemickom rodičovskom. Od 1.1. sa idem evidovať na úrad práce. Od 1.1.2017 som bola na PN, bola som na rizikovom. Od júna 2017 som nastúpila na materskú. Počas rodičovskej dovolenky firma zkrachovala, bolo mi vyplatene odchodné, odstupné zo štátneho fondu. Bude mať toto odchodné, odstupné, vplyv na výpočet podpory? Ako si približne viem vyrátať podporu? Dik

Strana
z2
domka222
11. dec 2021

@amstelko áno, tak isto si zamestnávateľ radšej mohol vybrať nejakú mladú, bezdetnú, ktorá bude viac vládať ako žena po 50tke. Všetko je to o tom, že keď sa chce, tak sa dá.

loginexistuje
11. dec 2021

dievcata klud pani sa slusne opytala a dostala odpovede naco tolke rozculovanie ja som zazila tu ine herecky co sa poradilo a este boli drze

mogaa
11. dec 2021

@amstelko no pani na UP ťa zaeviduje ako nezamestnanú, ale podporu ti neschvália.....tú následne vypláca SP...a jednoducho si prešvihla dátum, za posledné 4roky musíš mať 2roky nemocenské poistenie - čo nijako nespĺňaš....takže v tvojom prípade ti vznikne podpora a po 2rokoch kedy budeš mať aktívne poistenie v SP......

amstelko
autor
11. dec 2021

@mogaa ďakujem za ochotu a čas

maciatkolulu
11. dec 2021

@amstelko keď si človek prečíta tvoj profil vidí, že ste teda mali dávky od štátu... Ale tu ide o iné. Prečo, keď si mala dieťa v škôlke, si nepracovala? Nerozumiem

amstelko
autor
11. dec 2021

@maciatkolulu tu ide naozaj o iné, o moju otázku, na ktorú som sa pýtala na začiatku, ďakujem za odpovede a dúfam, že budete mať pokojne sviatky, keď ste sa zapojili do tejto diskusii

maciatkolulu
11. dec 2021

@amstelko ďakujem, napodobne

alenah31
11. dec 2021

@amstelko na UP nemozu mat ani sajnu ci narok mas alebo nie. Podporu nasledne po zaevidovani na UP ziadas od SP. UP by som tym padom ani neriesila kedze ti natok zanikol, sla by som sa zaevidovat na ZP ako "osoba starajuca sa o dieta do 6 rokov", ak dieta chodi do skolky na cely den skratka mu skratis skolku na pol dna kym nenajdes pracu. Zbytocne budes riesit papierovacky a pravidelne hlasenia, nosit potvrdenia od firiem ako doklad, ze si aktivne hladas pracu....ale to som ja. Musis sa rozhodnut sama.

Strana
z2