icon

Výpoveď, čerpanie dovolenky a zistenie tehotenstva

ellisa12
29. máj 2022

Ahojte, prosím vás mám jednu otázku podpísala som výpoveď ku 31.5.2022
Teraz čerpám dovolenku ....A dozvedela som sa že som tehotná myslíte že to môžem ešte zachrániť alebo keď je už podpísaná nemôžem nič?

petamich
29. máj 2022

ak sa pytas kvoli materskej, tak je to jedno, na matersku ak mas 270 dni NP budes mat narok z ochrannej lehoty, co sa tyka vypovede - neviem co si podpisala, vypoved je jednostranny akt, asi mas na mysli dohodu, ak ti ju navrhol zamestnavatel, tak asi aj ak by si ho poziadala, ze chces v praci zostat, tak ju nestiahne ale skusit to mozes 🤷‍♀️

syslik81
29. máj 2022

ak je uz podpisana a schvalena tak nic... jedine ak mas super sefa skusit ist za nim a povedat ze si si to rozmyslela a dufat ..

mogaa
29. máj 2022

@ellisa12 ak majú za teba už nájdenú náhradu tak nič....ale ty si v ochrannej lehote, takže na materskú budeš mať nárok....ak máš druhú prácu, normálne nastúp tam...

ellisa12
autor
29. máj 2022

No, mala som zuvu na neurčito ....len kvôli znižovaniu sa rozhodli prepúšťať vo veľkom.... ohrozených mam 6 rokov tak snáď aj ta materská bude ôk...chystám sa od stredy na pn

ellisa12
autor
29. máj 2022

Skôr som myslela že čo by sa stalo keby som sa dala PN skôr ako mam podpísanú výpoveď

mogaa
29. máj 2022

nič by sa nestalo...veď ak už si podpísala výpoveď tak je jedno či by si bola na PN pred podpisom alebo po podpise.....to na fakte že si podpísala výpoveď resp.dohodu nič nemení....

melanta
29. máj 2022

@ellisa12 PN nemá vplyv na výpoveď, čiže pracovný pomer ti skončí ako je dohodnuté. Môžeš zamestnávateľa požiadať o pokračovanie pracovného pomeru, ale nemusí ti vyhovieť. Ak ale robíš 6 rokov, budeš mať nárok na materské aj tehotenské. Po skončení pracovného pomeru sa zaeviduj sa na úrade práce, môžeš 6 mesiacov čerpať podporu. Alebo teda ak je dôvod na PN, tak môžeš byť na PN, len treba myslieť na to, že pri PN môžeš chodiť von iba v čase vychádzok. Kontroly chodia aj tehotným.

ceklis
29. máj 2022

Nemusela si nič podpisovať. Dali by ti výpoveď z prebytočnosti. Škoda, no snáď dali aspoň nejaké odstupné.