icon

Výpovedná doba pri zastupovaní

24. júl 2022

Pekny vecer, neviem, ci mi tu budete vediet niekto odpovedat, no potrebujem rychlu informaciu a v online poradniach moze trvat dlhsie, kym zverejnia odpoved. Vie mi niekto, prosim, napisat, aka je vypovedna doba v pripade, ze len zastupujem za RD? Ak by som chcela dat teraz vypoved, som tam dlhsie ako rok, mam 2-mesacnu vypovednu lehotu alebo vzhladom na charakter ( ze som iba za RD), staci dat vediet zamestnavatelovi vediet 15 dni pred zamyslanym odchodom? Nemam to udane v zmluve. Prip.viete mi odporucit link, kde tu info najdem 100%tne? Pocula som uz totiz obe verzie a neviem sa nikde dopatrat presnej odpovede a to som uz prebrazdila zakony. Budem vam velmi, velmi vdacna. Krasny den este.

rohypnol1
24. júl 2022

Vypovedna doba je taká istá ako pre kohokoľvek iného.
Ak dáva výpoveď zamestnanec, tak 1 mesiac, ak PP trva menej ako rok, 2 mesiace ak trva dlhsie ako rok, ak nemá v zmluve dohodnutú dlhšiu VD. Ak má, platí tá zo zmluvy .

Ak však nedáva výpoveď, len vracia sa zastupujúci pracovník, PP skončí jeho navratom tam žiadna VD nie je, ide o skončenie PP na dobu určitú.

Žiadnych 15 dní

luliu
24. júl 2022

Máš vypovednu dobu 2 mesiace - ak teda chces odísť ty....

autor
24. júl 2022

Dakujem, aj som si myslela, ale zmiatli ma tymi 15 dnami. Dakujem este raz a zelam prijemny podvecer este.

kikushaa
24. júl 2022

Ak si tam dlhsie ako rok tak 2m vypovedna, da sa so zamestnavatelom aj dohodnut na skorsom odchode, ale s tym musi suhlasit. A samozrejme tvoj uvazok konci dnom kedy sa pani z rd vrati na svoje povodne miesto (ale to asi nieje tvoj pripad)