Ako postupovať pri vyradení z úradu práce?
Dobrý deň prepáčte som tu nová ….a už som zúfalá som mladá veľmi a s týmito vecami nemám skúsenosť viete som momentálne nezamestnána a som sa presťahovala ku priateľovi a tu hľadáme prácu lenže tu je doprava málokedy a ja som prisťahovala štvrtok a piatok bol sviatok pondelok som myslela že mi stačí zavolať na úrad že som nemohla vybaviť prechodný pobyt že bol sviatok ale ona mi povedala že musím prísť ja som jej vravela že tu je doprava málokedy že to nieje ako Košiciach a tak mi proste povedala že má vyradí lenže ja teraz neviem na koľko a a či sa vôbec môžem ísť hlásiť tu našej obci … neviete mi poradiť ďakujem veľmi prkne za každú radu ❤️
Tak argument, ako nechodi mi autobus tak neprijdem je dost blby... urad prace terminy su tvoja priorita a "psia povinnost"... pracu si si mala mohla najst uz pred stahovanim, aspon s nastupom k 1.1. alebo k 1.2., inak by sa ti na urade prace teraz argumentovalo... ako pise kocka vyssie, plat si vsetky odvody.
Ak si mala termín, tak si sa mala dostaviť aj keby traktory padali, alebo sa dostaviť o deň skôr. Autobusy chodia z každej dediny, áno niekedy tri razy, za deň, ale chodia.
To aj do prace budes mat taky výhovorku, že autobus chodí málokedy? Určite ide bus ráno včer a aj niekolkokrat medzi tým
@turbo_op odsťahuje sa tam, kde máš dobrú lokalitu, dobre spojenia.
@turbo_op ako bolo spomenuté, vyradia ťa na 6 mesiacov. Počas toho obdobia si musíš povinne platiť zdravotné poistenie, mesačne je to niečo cez 80 eur. Zavolaj si do zdravotnej poisťovne, povedia ti presne a tiež ti povedia, koľko doplatiť za december. Pri evidencii na úrade práce si podpisovala podmienky, v nich máš aj povinnosti. Odsťahovanie nie je dôvodom svoje povinnosti si neplniť. Ani lenivosť či pohodlie. Spoje ak aj chodia obmedzene, tak chodia. Ak si sa rozhodla presťahovať sa niekam, kde sú spoje obmedzené, je to tvoje dobrovoľné rozhodnutie. Ale na povinnostiach to nič nemení.
od januára ide hore ZP tak 91,28.Budeš platiť.

Vyradia ťa na šesť mesiacov a opäť sa na úrad môžeš prihlásiť až po tejto dobe. Dovtedy si nezabudni každý mesiac platiť zdravotné poistenie, lebo ti vznikne dlh a budeš mať problém s prípadným ošetrením u doktora.
Ak si vedela, že sa ideš sťahovať v čase termínu na ÚP, škoda, že si sa im neozvala vopred. Možno by si pochodila lepšie. Na ÚP sa s tebou nikto nebude hrať. Tam väčšinu vecí berú prísne. Problémy so zlou dopravou ich tam určite nezaujímajú.
Čakaj doporučený list, na adrese, ktorú si im uviedla.