Vysťahovanie sa z bytu kvôli neporiadku
dcéra majiteľa bez môjho vedomia navštívila byt, kde bývam v podnájme, nafotila moje veci už pred mesiacom a dnes povedala, že do piatku budúceho týždňa sa musím vysťahovať. Nemám kam ísť a ani peniaze na zálohu na ďalší byt. Povedal, že sa musím vysťahovať, pretože je neporiadok. Čo mám robiť?? Majiteľ ma o ničom neinformoval, všetko mi povedala jeho dcéra.
Majiteľ mi potom povedal, aby som sa porozprával s jeho dcérou a dievča povedalo, že nie je milionárka, aby som mohol zostať v byte ešte dlhšie. Rozprával som sa s právnikom, že vysťahovanie z hygienických dôvodov bude platné len v prípade, že v byte budú napr. potkany.
Spomenul som aj jej dcére, že fotením mojich vecí porušila zákon a jej odpoveď bola, že si fotí svoje veci. to však nie je pravda, pretože fotografiu urobil s vyhlásením, že bude mať dôkaz o bordeli.
@dora88, bože neserinkuj sa s fotkami, baba ma problém, ze ti vliezla do bytu, nejaké fotky sú len "bonus". A blbé plky o tom, kto je milionár a kto nie môžeš púšťať jedným uchom dnu a druhým von. Keď chce, aby si sa vysťahovala, musí ti dat výpoveď a ak ti ešte raz neohlasenie vylezie do bytu, bmvokas policajtov. Debata skoncena. Ale nový byt si hľadaj co najrýchlejšie
@vroni Viem, že dostanem veľa útokov, ale včera som bol v banke, pretože bohužiaľ nemám našetrené peniaze na zálohu a možno v pondelok dostanem úver. Mám 21 rokov, vo firme, v ktorej som teraz, pracujem cez agentúru od apríla a firmu prevzala v júni. tak veľmi dúfam, že tú pôžičku dostanem a našla som si byt, do ktorého sa môžeš ihneď nasťahovať. Brat mi povedal, že s ním môžem pár dní zostať. ale tiez tam nemozem byt dlho, lebo maju dietatko.. nasi rodicia zial neziju, takze s bratom mozem ostat len prechodne...🙏🏻Celý týždeň som pracovala na nočnej zmene... spal som len pár hodín...
Som z toho úplne mimo, neviem sa na nič sústrediť...
Aha, a ešte som zabudla povedať, že byt bol pri nasťahovaní inzerovaný ako dvojizbový, ale keď som sa tam išla pozrieť, ukázalo sa, že je tam tretia izba s vecami jeho dcéry. tak byt zrejme navštívili viackrát. keď som včera ráno prišla domov, cítila som v sále vôňu Parfum. možno si to len namýšľam, ale naozaj sa bojím byť tu.
@kristiii Wow, to je pravda, ani ma to nenapadlo! Bol som veľmi sklamaný a stratila som dôveru,... Ktovie, kedy sa opäť objavili... čo je narušenie súkromia, najmä keď som tu nebola. Zálohu by som mal dostať späť, v byte som žiadnu škodu nenarobil. Právnik povedal, že ak sa mi budú vyhrážať políciou alebo fotografiami, ktoré urobili, mal by som povedať „moje hodinky Tommy Hilfiger sú preč“…
Len dúfam, že pôžička bude v pondelok úspešná🙏🏻
@dora88 držím palce nech máš šťastie na lepšieho prenajímateľa. Za ten depozit bojuj, nemá žiadne právo si ho ponechať, keď ťa vyhodil pomaly zo dňa na deň (ani na to nemal nárok, ale rozumiem, že tam za týchto okolností nechceš zostávať). A pohroz mu tým daňovým. Pochybujem, že niekto s takýmto jednaním je tam nahlásený. Hrozba pokuty by ho mohla donútiť ti aspoň ten depozit vrátiť.
Ahojte🙂 Dostala som pôžičku a našiel som si byt🙂 Som zvedavý, čo na to povie dcéra majiteľa. Už ho nikdy nechcem vidieť, dokonca mu zablokujem telefónne číslo.

@katka0123, nemohla. Aj keby rovno dokázala porušenie GDPR, išlo by v prípade, ze by to niekto skutočne bol ochotný riešiť, maximálne o priestupok. Mohla by to teoreticky použiť ako "bonus", pokiaľ by chcela preukázať úmysel porušiť zmluvu, ale to by bola taka nekonečná právna tahanica, ze je to aj ako teória úplne mimo pásma reality.