Výyrub stromu - povolenie
Prosím Vás chcem sa spýtať ci sa dá zistiť ci na vyrábaný strom bolo povolenie alebo bol nelegálne vyrábaný?
Na stránke obce bude úradná tabuľa a tam zverejňujú pred výrubom niečo takéto:
Informácia o začatí správneho konania zverejňovaná v súlade s § 82 ods. 7 zákona NR SR č. 543/2002 Z. z. o ochrane prírody a krajiny v znení neskorších predpisov
Tam je presne kde na aký strom je podaná žiadosť, potom možnosť byť účastníkom konania.
Prípadne skús aj tu?
https://www.minv.sk/?okresne-urady-klientske-ce...
Nájdi si svoj okres, a potom link Životné prostredie.
a hlavne zavisi kde bol vyrubany, ak ta trapi susedova zahrada tak velakrat nemusi ani hlasit
O aky strom sa jednalo?
Kedy sa nevyžaduje súhlas na výrub drevín:
https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2...
@eeffka nie nieje to susedova záhrada ale o predmet dedičstva.
@tehulka2011 o trnku, hrušku a smrek 🙂 a všetko boli zdrave stromy s bohatou úrodu 🙂
@maranco áno to som si čítala no žiaľ boli to pekne zdrave stromy ani nijako neohrozovali majetok, bolo to v záhradkárskej oblasti 🙂
boli to tvoje stromy? ci o co kraca?
@nelca84 ahoj napísala som ti to súkromné lebo je to dost súkromné a preto bola aj založená anonymne otázka, nakoľko ten človek sa môže tu v odpovedi vidieť tak som ti na tvoju otázku zodpovedala do správy 🙂
c) na stromy s obvodom kmeňa do 80 cm, meraným vo výške 130 cm nad zemou, ak rastú v záhradách76a) a záhradkárskych osadách
nevidim dovod na ziadanie suhlasu ak to bol majitel
@eeffka nebol to majiteľ
ak to nebol majitel a ty si tak smer policia, nahlasenie poskodenia majetku. ak nie si majitelka tak ta to uradne nema co trapit
@eeffka tak majiteľka ešte niesom ale je to predmetom dedičského konania tak ma to predsa len zaujímať môže
kedy bol zrealizovany vyrub? pred smrtou? bohuzial. Po nej? kto dal suhlas? nedas ziadn komplexne info a chcela by si odpoved.
treba sa spytat na miestnom/mestskom/obecnom urade kam to patri podla adresy na oddeleni životneho prostredia
@eeffka keď nevieš o co sa jedna prosím ťa nepíš, lebo píšeš uplne nezmysli odveci, keby bol pred tak asi by som to neriešila nie ? Pýtala som sa niečo iné, odpovede som už dostala. Nemusím tu dávať žiadne info navyše.
Informacie ktore sim dala nepovazujem za nezmysly, tak ale uz ako uznas za vhodne. Odpovede si dostala, takze si spokojna. Stromy to neozivi.
@eeffka ja som sa maximálne pýtala ako si to môžem zistiť, ty si tu začala písať o susedoch nezmysli 😀
Staci sa opytat na miestnom urade, odd. zivotneho prostredia. Maju tam zamestnanca, ktory sa tomu priamo venuje. Oni ti aj objasnia, ci bolo alebo nebolo potrebne na dany strom pytat povolenie, ide naozaj o urcity obvod kmena merany meter nad povrchom 🙂
@basska_b áno už viem, ďakujem 🙂

Na mestskom, resp. obecnom úrade, každý by mal mať oddelenie "mestskej zelene".