Výživné na exmanžela/ku

beahrehova
8. feb 2019

Prosím Vás, ako je to s výživným na exmanžela/ku po rozvode? Do akého času po rozvode to môže urobiť expartner a žiadať výživné na seba? Exmanželova matka chce, aby to išlo na súd, aby som ho vyplácala. Sme rozvedení už viac ako 12 rokov, ex samozrejme od rozvodu nepracuje, vraj má polovičný invalidný dôchodok, suma dôchodku sa pohybuje tesne pod 300 €. Prosím Vás, ak máte ohľadom toho informácie,.... ide ma poraziť.

sissy27
8. feb 2019

@beahrehova toto výživné môže byť priznané na dobu max 5 rokov po rozvode, vo výnimočných prípadoch môže túto lehotu súd predĺžiť. A priznáva sa v prípade, že ex nie je schopný sa živiť, napr kvôli zlému zdravotnému stavu alebo starostlivosť o dieťa do 3 rokov. Myslím, že môžeš kľudne spať 🙂

beahrehova
autor
8. feb 2019

@sissy27 Ďakujem pekne. Tak sú z ich strany vyhrážky, aj na dieťa chcú dať znížiť. Na dieťa dostávam už viac ako 12 rokov 67 €.

sissy27
8. feb 2019

@beahrehova asi si niekde niečo múdre prečítali a majú pocit, že by mohli uspieť. Ale veľmi rýchlo zistia, že to nefunguje tak ako si myslia. A výživné na dieťa môže kľudne súd zvýšiť, keď si podajú žiadosť o zníženie.

mihula
8. feb 2019

@beahrehova ja som mala sud na exa pol roka po rozvode.Chcel výživne na seba,45rocný chlap,ktorý si zobral odstupne vo firme a potom sa už nezamestnal.Sud mu to zamietol

beahrehova
autor
8. feb 2019

@mihula podaktoré mužské reakcie sú fakt až na smiech, ale človek vždy dostane trošku strach.

mihula
8. feb 2019

@beahrehova to ti verim,sama som sa rozplakala ked som obdrzala pozdrav zo sudu.Ale nič sa neboj,toto je aka sranda?A mamicka može chciet vsetko na svete,len či jej bude vyhovene

beahrehova
autor
8. feb 2019

No mám strach aj z toho, že dajú na súd znížiť výživné na dieťa po 12-stich rokoch. Ďakujem ti za podporu, tak sa človek vnútorne trochu upokojí, že nie je tom sám.

danyb
11. feb 2019

mne bolo povedané, že do troch rokov od rozvodu môže bývalý manžel v núdzi požiadať o výživné, či mu ho súd prisúdi je ale otázne.. možno sa ten čas od vtedy zmenil ale pochybujem že na 13 rokov, takže môžeš byť v kľude.. ale je to hrozné, keď dospelý chlap a ešte aj jeho matka, chce aby si ho po rozvode živila.. že fujha.. a to sa máš ešte starať aj o spoločné dieťa za 67 eur mesačne.. to je aká drzosť.. mali by sa hanbiť obaja..

kristinka92
24. apr 2022

12rokov po rozvode?😂 čo siiiiii… tam to je iba pár rokov, tusim 3, ale nepamätám presne, zato si ma veľmi dobre pobavila 😃to akoze dospelý chlap a mamička ho hucka aby pýtal od bývalej manželky výživné? to čo si myslia? keby to tak fungovalo každý by sa len vydával/ženil a žil z výživného 😂 hanba čistá,a tých 67€ ani nekomentujem. možno by si ty mala otočiť kartu že ty budeš pytat zvýšenie na dieta, veď už buď pôjde na strednú alebo vysokú skolu, neviem koľko ma, a to sú dôvody na zvýšenie.