icon

Vznik NP počas rodičovskej dovolenky

andre8757
16. jún 2022

Dobrý deň.
Ak počas rodičovskej dovolenky vyčerpaným 1 deň dovolenky aktivuje sa mi opäť nemocenské poistenie?
Ďakujem

alenah31
17. jún 2022

@andre8757 počas RD logicky nemôžeš čerpať dovolenku. Rodičovská dovolenka sa ukončí, vyčerpáš dovolenku resp. ju ani čerpať nemusíš a hneď v deň, ktorý nasleduje po tom ako ukončíš RD môžeš na PN nakoľko si znovu prihlásená ako zamestnanec s aktivovaným NP a nemocenské ti bude vyplácané. Kľudne nasledujúci deň zasa môžeš nastúpiť na RD. Ale toto všetko si dohodni so zamestnávateľom. Zo zákona si totiž návrat do práce a potom zasa návrat z práce na RD povinná oznámiť min. mesiac vopred.

andre8757
autor
Autor odpoveď zmazal
ikonica
17. jún 2022

A kvoli comu ho chces obnovit?

alenah31
17. jún 2022

@ikonica chce zrejme poberat PN aj RP alebo novy vymer pre materske ak je znovu tehu - ale mozno ide o nieco ine, toto je len moj odhad @andre8757 ten jeden den po RD vobec nemusis cerpat dovolenku ani ho odpracovat...mozes hned na PN ak potrebujes....len musis mat istotu, ze si skutocne uz v ten den opat prihlasena na NP. Ak ide o to obnovit NP a jeden den mat prijem pre novy VZ pre zisk max. materskej....odporuca sa skor dovolenka ako ho "odpracovat" hoci ak vies, ze ti zamestnavatel da priemer vysoky...je to jedno🙂

ikonica
17. jún 2022

@alenah31 ano toto mi napadlo, len som chcela vediet o co jej konkretne ide, co tym chce dosiahnut...

andre8757
autor
Autor odpoveď zmazal
luliu
17. jún 2022

@andre8757 pandemicku OCR na bábätko? Na také niečo nemáš nárok. Nárok je po RD čerpať pandemicku OCR ak dieťa nevezmú do skolky

luliu
17. jún 2022

@andre8757 ak je pre teba bábätko 3 ročné dieťa, tak je to možné po skončení RD

alenah31
17. jún 2022

@andre8757 pozor... @luliu ma pravdu. Pri pandemickej OCR su ine podmienky naroku. Nebola by ste prva, ktoru to napadlo...nie je to mozne.

andre8757
autor
Autor odpoveď zmazal
loginexistuje
17. jún 2022

@andre8757 no ja len dufam ze ti to pekne spocitaju to neopravnene cerpanie davok
predpokladam ze cerpas pandemicku ocr na starsie dieta a klames system

loginexistuje
17. jún 2022

@andre8757 a pises blbosti je to mozne len pre deti nad tri roky 😉

andre8757
autor
Autor odpoveď zmazal