icon

Zabudla som sa hlásiť na úrade

25. okt 2023

Ahojte ,zabudla som sa hlásiť na úrade ,bola som tam az dnes po 5 dňoch odkedy som mala prísť! Čo teraz? Pani bola veľmi nepríjemná ,len že dostanem poštou list? To akože uz vyradenie? Neviem ako to je som tam nova po rodičovskom!viem,moja chyba ale mala som choré deti a úplne mi to vypadlo resp som myslela že dnes mám ísť...ako sa to teraz rieši? Skúsenosti? Ale nové nie. Pred 2-3 rokov dik

natal
25. okt 2023

Ak ta vyradia, chod na zdravotnu poistovnu a prihlas sa ako osoba starajuca sa o dieta do 6 rokov. Zdravotne bude za teba platit stat, ale dieta mozes dat do skolky len na pol dna.

autor
25. okt 2023

@natal len či ho nevýhoda potom zo skolky

elanor
25. okt 2023

nevyhodia, citaj co som ti pisala vyssie, mam tam presny postup co urobit - jak na zdravotnej poistovni, tak aj ako postupovat v skolke.

beloved
25. okt 2023

@elanor
Uchádzač o zamestnanie, ktorý je predvolaný na riadny termín - návštevu úradu najmenej raz za kalendárny mesiac a náhle mu ochorie dieťa, nie je na úrade z tohto dôvodu ospravedlnený.

Ošetrovanie člena rodiny zákon č. 5/2004 Z. z. o službách zamestnanosti vznp. nepovažuje za vážny dôvod, pre ktorý sa uchádzač o zamestnanie nemôže dostaviť na stanovený termín na úrad PSVR, resp. pre ktorý by nemohol byť k dispozícii úradu PSVR pre účely ponuky vhodného zamestnania.

Jediným ospravedlnením nedostavenia sa na termín je iba dočasná pracovná neschopnosť uchádzača o zamestnanie. Začiatok dočasnej pracovnej neschopnosti preukazuje uchádzač do 3 pracovných dní odo dňa vystavenia; ukončenie preukazuje osobne pracovným dňom nasledujúcim po skončení dočasnej pracovnej neschopnosti.

Ak uchádzač o zamestnanie predloží potvrdenie o dočasnej pracovnej neschopnosti nie je povinný preukazovať hľadanie si zamestnania a dostaviť sa na stanovené kontakty úradu PSVR.

elanor
25. okt 2023

@beloved a pisem niekde nieco ine?

autor
25. okt 2023

@elanor aha ok dik a môžem sa opýtať ak budem vyradená tak to na 6 mesiacov ,čiže na to tlačivo v škôlke môžem dať že iba na 6 mesiace bude na 4 hodiny?že od do napr oktober- apríl? A oni si to budú overovať?

autor
25. okt 2023

@beloved ja som prišla na 4 pracovný deň že som bola pn a vraj ešte sa môžem vyjadriť k tomu čo mi príde ako

elanor
25. okt 2023

na ziadost do skolky sa dava datum od kedy. Nie dokedy.
Ak sa ti zase zmeni situacia, ze sa evidujes, alebo nastupis do prace a budes potrebovat na cely den, das novu ziadost o prijatie na cely den.

beloved
25. okt 2023

@elanor Pardon, oznacila som ta omylom, malo to ist autorke, nevsimla som si.

alickapusinka
25. okt 2023

Určite ťa vyradia. Záleži veľa od pracovníčky.

autor
25. okt 2023

@alickapusinka ja som tam.dnes bola a že ona to už nemá ale poslala niekde že mám čakať papier,asi vyradenie a že tam sa môžem písomne vyjadriť

autor
25. okt 2023

A neviete koľko platí samoplatitel teraz na mesiac tých 87? Keď som nezamestnana

eliska13
25. okt 2023

Vyradia ta..PN ti už nikto spätne neda a všetko sa má posielať mailom, keby si bola chorá.Pol roka si plat sama 83 eur to je myslím.Ked malý chodí do škôlky choď zatiaľ na brigadu

autor
25. okt 2023

@eliska13 a keď nemám 93_ na mesiac ?

autor
25. okt 2023

83

zuzuliennka1
25. okt 2023

tak brigada, praca, aby si mala

autor
25. okt 2023

@zuzuliennka1 veľmi rada ale nikde nič a nebudem robiť podradný prácu z Vs

lienka.7
25. okt 2023

@autorka vidím, že máš ten "spravny" prístup k hľadaniu práce. A co také by si chcela robiť? Aké miesto si predstavujes? Co si vyštudovala? Co si robila doteraz? Aký plat pozadujes?

sisa_s
25. okt 2023

A aku "nepodradnu" pracu "z VS" si robila, ze nemas 83e/mes na poistne?...

domka222
25. okt 2023

Z VŠ 🤦‍♀️🤣 moc si sa toho veru nenaučila na tej vysokej. Minimálny preddavok je 84,77€ a budúci rok to má ísť ešte hore.

autor
25. okt 2023

@sisa_s mám aj oveľa viac ,ale tomuto štátu nedám nič!!! Veď aj za čo ...nech dajú cigáni

autor
25. okt 2023

@domka222 veď píšem cca 83,čítaj s porozumenim

domka222
25. okt 2023

Ja píšem o tvojej gramatike 🤦‍♀️ počuj, ty si úplne stratená

ankare
25. okt 2023

Absolvovala si vysokú školu a nevieš gramatiku zo základnej školy? Neoháňaj sa titulom, prosím. Ty ani nevieš, kde si spravila chybu, tak ja Ti to prezradím. Píše sa "s VŠ", nie "z VŠ."

domka222
25. okt 2023

@ankare +6 mesiace a iné chuťovky 😀 a najprv € nemá a potom má, ale nedá 🤣

alickapusinka
25. okt 2023

zdravotna je 84,77 za 6 mesiacov je to cez 500 eur budeš platiť do ZP.

matullienka
25. okt 2023

Veď nemusíš platiť zdravotné poistenie, len potom čakaj nie len list z upsvar, ale aj od exekútora. A počítaj s tým, že keď sa ti dlh vyšplhá nad určitú sumu nečakaj ošetrenie od lekára jedine ako samoplatca. Budeš mať nárok len na neodkladnú zdravotnú starostlivosť rovnako ako tí cigáni, ktorých si spomínala

daniela2202
25. okt 2023

Fúúú... skončila si

janage
25. okt 2023

A ako sa ty autorka líšiš od tých druhých, čo tiež nedajú nič, ale odbrbať systém, aby dostali maximum, to už môžu?
Lebo ja žiadny rozdiel medzi nimi a Tebou nevidím

eleanor2510
25. okt 2023

@autorka, tak potom sa chod pásť, keď ti je akákoľvek praca podradna. A pritom nemas na platenie zdravotného poistenia. Ludia ako ty mi neskutocne dvihaju tlak.