Zamestnávateľ ma neprihlásil do Dôvery
Ahojte, od 1.5 mám nového zamestnávateľa. Stále má neprihlásil do Dôvery, že čaká na nejakú kartičku. Avšak chcem sa opýtať, môže toto obdobie kým nie som prihlásená nejako narušiť nárok na moju materskú ?
@alenah31 neviem, preto sa pýtam. Na nejakú kartu čaká aby ma vraj mohla účtovníčka prihlásiť. Komunikovala som aj s pani z dôvery tak mi to potvrdila, že je možné že ešte čaká na tú krátku lenže ona mi nevedela povedať, či to má vplyv na materskú. Takže ďakujem za odpoveď.
Ak doteraz nemal zamestnavatel zmluvu s doverou, lebo si prva taka, tak asi cakaju na grid kartu na prihlasovanie sa do el. schranky.
@mirka3169 vplyv na MD to nema, ta sa vypocitava z odvodov uhradenych do SP.
čakajú na grid kartu z dôvery, aby sa zamestnávateľ mal ako prihlásiť na el. pobočku a prihlásiť ťa tam. nebude to mať žiadny vplyv na materské, nemá kvôli čomu. je to bežný postup, ja som raz na grid kartu čakala vyše 3 týždňov

@mirka3169 ZP nemá nič spoločné so SP a odvodmi na NP, z ktorého je vyplácané materské. Nie - nemôže. Na akú kartičku čaká? Ak si riadne prihlásená v SP ako zamestnanec - prípadné dlhy na zdr. poistení znáša zamestnávateľ.