icon

Zamlčanie dedičstva

davidbodnar
17. mar 2016

Mal by som k vám otázku ohladom dedicného konania.

Zdedil som na Slovensku po mojom starom otcovi ale zijem v zahranicí.

Dobry den vám prajem!
Mal by som otázku , 28,01,2016 mi zomrel stary otec.
To ze bolo decicne konanie som sa dozvezel asi tyzden po konaní.
Zdedili sme Ja,moja setra a moja babka (dedova manzelka) pozemky.
Moja sestra povedala notarke ze ja tie pozemky nechcem a ze ona to daruje mojej babke.
pritom ja som vobec ani nevedel ze som nieco zdedil.

Postu dostavam k mojej babke,ak oni sfalsovali moj podpis,alebo napisali splnomocnenie? tak co mozem urobit?
Preto sa pytam ako je to mozme ze niekto v mojom mene povedal ze ten majetok nechcem.
Raz sa uz stal taky prípad ze so sestrou sme zdedili po mojom otcovi dom a nejaky pozemok,ja som to daroval mojej sestre a ona mi subovala ze ma vyplati, je to uz cca 3 rok a nevidel som ani cent.
je to dost zlyy pocit ked ta vlastna rodina klame.
teraz sa tomu chcem vyhnut a preto sa pytam ze co mozem urobit teraz ak niekto v mojom mene povedal ze ja ten majetok nehcem. a nebol som povolany na dedicne konanie.
Chel by som sa opytat ze kde sa mozem informovat ohladom tychto vecí,a otom ze presne co som zdedil.

Dakujem za odpoved...

pribinak
•
17. mar 2016

Treba si najst právnika a napadnúť cele dedicske konanie

bonaqa2013
•
17. mar 2016

je tu skupina právnikov. pozri skupiny....poradia. Je to zvláštne , pretože ak si dostal predvolanie, tak zastupovať ťa nemohol nik, ak si dotyčnému nedal splnomocnenie. ak vieš ktorý právnik to rieši - spoj sa s ním.
ak starký zomrel v januári, isto to bolo dedičské konanie? Pretože nám mama zomrela v sept., koncom oktobra najstar. brat dostal predvolanie ohľadom dedičstva. Popísal tam majetok ktorý mama mala, nadiktoval adresy súrodencov a my sme boli až v januári na dedičskom konaní - kde sme už presne povedali ako sa ideme podeliť s majetkom. či to len nespisovali majetok po starkom....