Zdravotná poisťovňa a poistenie novorodenca
Ahojte, ideme práve od doktorky, môj malý ešte nemá ZP, pokiaľ viem, na vybavovanie ZP pre novorodenca je nato 60dni od narodenia.Dovtedy sa čerpá z môjho poistenia, lenže naša pediatrička povedala že to tak nie je.. Že "oni" to tak hovoria ale nie je to tak.. A za každe vyšetrenie pýta 10€. Dnes sme boli druhý krát. Ako to teda je?keby som vedela ze s tým bude taky problém.. Tak tu kartu už dávno ma 😩(kvôli aktuálnemu vybavovaniu trvalého pobytu ju ešte nemá)

@diana999 ja spm to riesila pocas prvej vlny, lebo nasa doktorka tiez pindala, ze robia problemy s preplacanim nakladov, v poistovni mi povedali, ze maly je kryty 60 dni z mojho poistenia a vzhladom na situaciu aj potom, pokial este nema kartu. Pediatricke som povedala, ze ked bude mat s poistovnou problem, nech mi da vediet, ze to vyriesim. Odvtedy sa neozvala. Ale preplatit nic nepytala. Pokial vasa doktorka pyta peniaze, neplatila by som nic, alebo vypytala doklad o zaplateni, ze si to das preplatit v poistovni
spominam si, ze aj nasa mala problem v 2016 roku
@diana999 moja dr s tým tiež mala problém že jej nepreplatia všetky úkony (napr brala mu krv z paty lebo z nemocnice mal zle vysledky) ale peniaze odomna nepýtala. Hneď som to radšej vybavila aj keď na poisťovni mi povedali že aj tak ešte niekoľko dní ma moje poistenie ale dr stačilo vidieť potvrdenú žiadosť a bola spokojná 🤷♀️
a preco mu tu karticku nevybavis ved to robili na pockanie dali rodny list a obratom na zdravotnu
ale teda lekarke by som povedala svoje a ked tak nech da prijmovy doklad s uvedenim ucelu platby ze to chces pre poistovnu
Riesila som to na konci roka 2016. Porod bol v CR a tym sme dlhsie cakali na papiere. V poistovni mi tiez tvrdili, ze do 60 dni ide dieta cez moju poistku. Pediatricka mi vysvetlila, ze sice to hovoria, ale realne to tak nie je. Ona ked da do vykazu moje rodne cislo, tak to system automaticky zamietne, lebo tak stara osoba nemoze byt u pediatricky. Ma to potvrdene priamo od zamestnanca poistovne. Pediatricke v tomto verim. Nepytala odo mna uhradu za osetrenie. Neviem, ci to urobila zadarmo alebo si to datumovo poriesila.