Zmena krstného mena dieťaťa
Ahojte, mám polročné dieťa a chcela by som mu zmeniť krstné meno. Počas tehotenstva som sa mu prihovárala menom, ktoré som vybrala ja, lebo sme sa s manželom nedokázali dohodnúť. Po pôrode som mu dala meno, ktoré vybrala manžel. Myslela som si, že sa s tým zmierim, no však sa mi to nedarí a každým dňom je to horšie, to meno mi strašne vadí a hovorím mu aj tým mojim menom. Úradne to nie je problém zistiť, len by som chcela vedieť názor niekoho, kto má podobný problém za sebou. Veľmi pekne ďakujem.
@januska191 😀 😀 😀
Boze ty romovia to maju v hlave vykradnute ,tie decka su potom len na posmech.
@ssisska mne Andreas príde ako z mexickej telenovely ,ale deti ho asi budu volať Ado 😀
@januska191 Avatar Varga je top 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Andreas je neutralne meno,Keby som mu dala meno Andrej ,nebol by taky vesely a oblubeny u deti,pretoze Andrej je karmicky zatazene meno.Mne skor pride Andreas ako s greckou koncovkou "as".
Ja som vždy chcela Mateja alebo Klaru a zrazu mi v tehu ruplo v bedni a mám Veroniku a celá rodina mi nadáva, že nevedia ako ju volať 😀
@velvet26 Veronka je vraj dlhé a Nika je podľa nich aj Nikoleta, či Dominika... Mama ju volá Verona len aby mi ukázala ako sa jej to nepáči, vkuse do mňa hustila aby som dcérke dala meno Ema, ale sestra chce zas Evu, tak mi to prišlo divné aby sme mali Emu a Evu, potom začala, ze ma byt Stella... Proste vsetko len nie Veronika...
my slovaci sme riadni neandrtalci a nevieme vyslovovat pekne mena ,v tomto by sme si mohli brat priklad z cechov tam sa pekne vyslovuju mena bud ako su napisane alebo zdrobnelinou, ale nie hlupy slovak nevie povedat mena Katarina,Zuzana,Maria,Anna,Ján... ale Kata,Zuza,Jano,Maja...
pridete do ciech Katko,Maruško,Anko,Honziku,... ci je maly alebo dospely .
potom sa necudujem ze kazdy vymysla a dava mena ktore sa vobec nehodia k priezvisku a ku kulture Kevin Kapusta,Vanessa Mrkvickova,...
@namarie vubec si nenechej kecat od jinejch, i když je to tvoje rodina, do toho, jak se ma TVOJE dite jmenovat!!! Absolutne nesnasim, když mi nekdo rekne, jak by chtel, aby se moje dite jmenovalo. Co to jako je? 😠 At si decko udela sam a da mu takove jmeno!
Když mate Veroniku, dyt na to je spousta peknych jmen, jak se ji da rikat. Verunko, Verčo (teda aspon u nas v Cr). A vy si s manželem reknete, jak ji chcete rikat, a dejte to vedet ostatnim. Proste "mami, oslovujte nasi dceru tak a tak, my si to jinak ani neprejem" a je to!
My mame Isabellu a taky je to pro nekoho dlouhe. Ale spousta lidi se nas zeptalo, jak ji rikame nebo jak ji mohou rikat. Jestli treba Izi? Ale my rekli ne, protože nam se to nelibi. Tak je proste Isabella a Isabellka 😉
@petronuska my by sme ju asi oslovovali Bella, krasne meno ste dali... 🙂 a našu voláme z Veronika, ak príde so škôlky s nejakou skratkou, čo sa jej bude páčiť... U nas som pocula Veronike j hovoriť Veve, Veli, Nika, Verca... Ale mne sa najviac páči cele jej meno, Veronika a podľa mna sa jej h hodí aj k priezvisku...
@vejula @ssisska, veru tak, maxim je pre mna to najkrajsie meno na svete a ked sa k nemu pridruzi velmi "narocna" natura dietata, tak sadne ako r.t na serbel 😀
ja teda nemusim, ked ludia davaju psom ludske mena, to mi pride priam prastene a ked sa k zvieratam spravaju infantilne a nazyvaju ich svojimi detmi, tak to konieeeec 😎
k tomu vtipu, je uplne realny, my mame kopec mensinovych, ci vlastne väcsinovych spolubyvajucich a mena ako ceruti stojka, chanel s. su uplne bezne 😀 ...
@julka21 ak ti to meno vadí, tak ho zmeň....ja som dala podla seba mená a som spokojná...tiež by som sa nevedela zmieriť s menom,ktoré som ja pre dieťa nevybrala....muž chcel pre dcéru Alexandra alebo Barbora, ja si proste neviem predstaviť, že by sa tak volalo moje dieťa aj keď tie mená nie sú škaredé, aj Lukáš je pekné meno ale ak ti vadí....
moj oco je napríklad Ján ale v pôrodnici mu dala babka meno Milan....dedko ho zmenil....všetci ho aj tak volajú Milan 😀
@namarie Bella ji možna budem oslovovat, ale asi pozdeji. Tedka mi to k ni nejde 😉 Ale to se mi libi, ne Izi 😝 Ale proste tedka je to Isabellka.
Jinak nasi v Cr maji psa Bellu 😀 a decka, ajk tam budou jezdit pres leto na prazdniny, tak budou asi po zahrade behat dve Belly 😀 No uvidime, ale treba ji zustane Isabella a pak kamosi ve tride ji muzou rikat Bella...do te doby casu dost 😎
@namarie Nika, mne sa to paci velmi..veronka je tiez pekna
@julka21 Vseobecne si myslim, ze do vyberu mena sa nemaju miesat stary rodicia/susedia, priatelia, jedine ze rodicom sibe a daju detom fakt desne mena, esmeralda, kvido, servac atd..bo to bude dieta fakt trpet v skole..na druhej strane, ked si niekto chce najst dovod na vysmievanie, tak si ho najde..cize ak mas pocit, ze si dala zle meno a nieje ti problem ho zmenit, tak ho zmen..ale preto ze to chcete vy rodicia, nie babka, dedko, suseda, kamaratka..ty nech davaju mena svojim detom!
A urazat sa tu kvoli menam je fakt pod uroven!!!..zit a nechat zit:o)
A Lukas je krasne meno, nemusis ho volat Luki..mne sa paci Lukas a ked tak Lukasko, Luk..
My sme sa s drahym hned zhodli na Patrikovi..tiez som pocuvala, ze ci..ni maju vela Patrikov, ved aj najznamejsi Vrbovsky..je mi to ale fuck..moje dieta, meno sa hodi k priezvisku, aj k malemu a je solidne..aj pri druhom babetku bude podla nas:o)
@petronuska bratranec tiez bude mat Isabellku (tiez zije v CR) a hovoria jej uz teraz Bellinka 🙂

Slovensko, Zakladna skola Krompachy, r. 2053.
Ucitelka na zakladke kontroluje dochadzku:
-Armani Lakatos ?
-Tu.
-Onur Horvath?
-Tu.
-Seherezada Holubova?
-Tu.
-Tu.
Zrazu ucitelka idze citac dalsoho a zacne se rehotac a hvari:
-Dig more jake nezvicajne chujove meno, ze Jan Novak !!!