Zmena krstného mena štvormesačného dieťaťa
Ahojte, viem, že podobné sa tu už niečo preberalo, kludne ma za to aj sprdnite, ale potrebujem sa niekde vyrozprávať. Uz počas tehotenstva som chcela pre svoje dievčatko originálne meno, ktoré som musela vnutorne cítiť, že je to správne. Nakoniec aj prišlo - páčila sa mi Ružena. Dnes sa to už skoro ani nepouziva a hodilo by sa aj k priezvisku Kováčová. Nič iné som ani nechcela bola som pevne rozhodnutá. Ale potom prišla rana, priateľ s tým vôbec nesúhlasil, prišlo mu to meno otrasné, a strasne sme sa kvoli tomu hadali. Nakoniec som vymyslela anglickú verziu Rose, ale priateľ strasne chcel Sofiu, čo mi prišlo otrepané, ale nevedel sa zmieriť ani s tým Rose, tak som uz v zufalstve vymyslela ze dáme 2 mena - Sophie Rose. Aby to nebolo také bežné. Lenze odkedy sa mala narodila, ajtak jej každý hovorí Sofinka a mňa to strasne irituje a nepasuje mi to k nej. Stále vnútorne cítim, že jej musim zmeniť meno na Ruženu. Ale priateľ samozrejme nechce o tom ani počuť. Neviem, co mam robiť, každý večer kvôli tomu plačem, viem, že aby som to oficiálne zmenila, potrebujem jeho súhlas. Bola som sprostá, viem. Mala som v pôrodnici hneď povedať meno, ake som chcela. Zároveň som nechcela byť neferova. Ale teraz sa cítim o niečo okratena, podvedená. Ako mam to meno zmeniť? Aby som nedošla už z toho o rozum zachviľu... Sofii je strasne vela a ja som taky ten netradičný typ, ktorému vadí všetko mainstreamové.
@evaachesa ano, som ešte dieťa, uznávam. Teda.. Každý dospieva inokedy. Mám 22.😂Ale malej nechávam meno ake ma, uz som spokojnejšia,keď som tu aspoň s niekym pokecala. Bola som zvyknutá na spolocensky život a teraz stále doma... Potrebovala som to 🙂 ale všetko, čo píšem, je pravda.
no tak hadam si nemyslime ze tu dievca je dospele a vyzrete.... deti maju deti potom sa jedna vola barbie a druha chou chou bábika 🤣🤣🤣 toto jak není troll tak sa dostim
@dramaqueen prisaham ze nie som troll 😂😂
@evamarek77 ja by som aj zmenila, ale potrebujem jeho podpísaný súhlas, čo nie je možné.
@evamarek77 aha, no inak veru wau, ja to asi spravím 😂ale fakt veľmi dobrý nápad.
@evamarek77 normálne by som z toho mala radosť.
... neviem aké lieky berieš, ale prehodnoť dávkovanie 😅
@evamarek77 Silvia. Urcite sa zajtra ozvem, ako to dopadlo 😂😂
@lenqua_12325 žiadne vôbec, nepijem, nefajčím, nedrogujem, iba spievam a tancujem a teším sa zo života 😊 ak chcete, pozrite si YouTube - Sisa Smith, pridávam tam videa. Teraz je teda času menej pri malej, ale chcem to obnoviť.
@evamarek77 ďakujem, som s nim spokojná, nie je tuctove, zato na ulici počujem každý deň minimálne 2 x: "Sofi, poď sem!"
Nevies kde tvoja dcera bude zit. Vsade okrem Slovenska to bude Sophie Rose mat jednoduchsie ako Ruzenka 😉
@anaella Si nastvana sama na seba ze si nezabojovala viac a nechala si sa presvedcit od priatela. Tak len pocuvni svoj vnutorny pocit a ked ti to fakt vadi tak velmi ze o to chces bojovat, postav pred svoje rozhodnutie priatela a bojuj zan. Lahky boj to ale nebude. Nieco mi vravi ze toto nie je prvy krat co si mu usupila. Teraz si ale mama, mas viac zodpovednosti a tym padom aj viac odvahy a rozhodnosti a tak ta stve ze si sa mu podriadila. Budete to mat asi este zaujimave.
Ja tiez nie som na 100% spokojna s menom nasho syna, ale to preto, lebo sme na nic ine nevedeli prist. Teraz uz pekne meno mam ale uz to menit nejdem. Nevadi mi to az tak velmi. Je to len meno, kazde je pekne a ludia sa s nim naucia zit.
Mne sa Ruzena paci...hodi sa mi na ciernovlase dievcatko. Sofia je ale moje najoblubenejsie meno. Ak by som mala dievca, tak by bola Sofia.
Posledna moznost je zacat volat dceru Ruzena. Vela ludi to ma tak ze ich volaju menom ktore nemaju v rodnom liste. Mozno aj ini ludia sa pridaju k tebe a budu ju volat Ruzena. Ja volam syna Alexander. Nepacia sa mi skratene formy. Ale muz ho vola Alex a on sam seba vola Aľo😀. S tm nic neurobim.
@dramaqueen 😂😂😂👏🏻
@anaella a keď sa ti to meno prestane páčiť za 3 roky budeš.ho zase meniť? Dieťa nie je vec. A keď ste sa neboli schopní dohodnúť na mene spoločného dieťaťa k spokojnosti oboch, tak si nechcem predstaviť keď prídu o mnoho dôležitejšie a ťažšie rozhodnutia.
Nehnevaj sa,ale ty mi ozaj vyjadrovanim prides ako mlade dievcatko,co toho este vela v zivote nezazilo,ked potrebujes pozornost stavat na pozornosti okolo gycoveho mena svojho dietatka.Volaj ju ako chces.Ale ta sebeckost je tiez len dokazom toho ake si sama dieta.Lebo to ani raz nebolo v tvojich argumentoch o dcerke,ako sa ona bude citit zit s takymto menom ale "JA HO CHCEM,JA HO MUSIM MAT!JA HO CHCEM!"
@elizabet173 študujem na konzervatóriu 2 roky, spev celkovo 8 rokov, takže netreba učiteľa, ďakujem za tvoju starostlivosť 😂
@anaella no ty radsej dospej, lebo podla tvojich odpovedi by som typovala, ze na niecom ficis. Otras.
@maminkadeticiek spomínala som v komente, že cítim, že môjmu dieťaťu sa to meno bude páčiť... Inak sa to zatiaľ nemám ako dozvedieť ako podla pocitu, ona mi to totiž zatiaľ sama nepovie... Či snáď ty si vedela meno pre svoje dieťa na zaklade toho, že ti to ono samo pri narodení povedalo? Každá matka keď rozhoduje o mene je teda sebec... Nech predsa počká, az si dieťa ponúkne meno samo🤦♀️a pokiaľ to nie je Jana, tak potom to je veľmi zlé...
@anaella tak teraz neskoro "nad rozliatym mliekom" plakať...my s mužom sme mali dohodu on vyberá keď bude dievča, ja keď chlapec...
Ja osobne poznám ženu s menom Ružena a k nej to pasuje ako dievča ju volali Ruženka...nezvyčajné pre túto dobu ale krajšie ako Sofia...ty môžeš predsa svoje dievčatko volať Rose...a popros aj svoju časť rodinky...možno priateľova sa pridá...
@elizabet173 je to možné, ze niekedy nejaký ten tonik utečie, veď ja počujem, ale tie videa su už staršie, človek sa stale zlepšuje aj co sa tyka toho spevu, ale lepšie robiť to, co človeka baví ako vzdať to hneď na začiatku. A spev je teda sakra dlhodobá záležitosť, a sprevádza ho mnoho kritiky a zakopnutí, nielen u mňa, aj u druhých, čo sa tomu venujú. Ja akceptujem to, že kedysi som bola hlasovo na tom inak a to ma posúva vpred. Ale ľudia si vždy u každého niečo nájdu, takže som dosiahla bodu, že neriešim každý názor, ale makám.
@dievcacitajucelist áno, tak sme sa už dohodli. Že druhých poprosíme, aby používali aj to druhe meno. Všetci budú nakoniec spokojní 🥰

@anaella máš už aspoň 18? Lebo podľa toho čo tu píšeš, mám pocit že sama si ešte dieťa 🤷 Tak ako píše @dramaqueen , ak túžiš po pozornosti, mala si si zmeniť meno ty.