Zmena krstného mena štvormesačného dieťaťa
Ahojte, viem, že podobné sa tu už niečo preberalo, kludne ma za to aj sprdnite, ale potrebujem sa niekde vyrozprávať. Uz počas tehotenstva som chcela pre svoje dievčatko originálne meno, ktoré som musela vnutorne cítiť, že je to správne. Nakoniec aj prišlo - páčila sa mi Ružena. Dnes sa to už skoro ani nepouziva a hodilo by sa aj k priezvisku Kováčová. Nič iné som ani nechcela bola som pevne rozhodnutá. Ale potom prišla rana, priateľ s tým vôbec nesúhlasil, prišlo mu to meno otrasné, a strasne sme sa kvoli tomu hadali. Nakoniec som vymyslela anglickú verziu Rose, ale priateľ strasne chcel Sofiu, čo mi prišlo otrepané, ale nevedel sa zmieriť ani s tým Rose, tak som uz v zufalstve vymyslela ze dáme 2 mena - Sophie Rose. Aby to nebolo také bežné. Lenze odkedy sa mala narodila, ajtak jej každý hovorí Sofinka a mňa to strasne irituje a nepasuje mi to k nej. Stále vnútorne cítim, že jej musim zmeniť meno na Ruženu. Ale priateľ samozrejme nechce o tom ani počuť. Neviem, co mam robiť, každý večer kvôli tomu plačem, viem, že aby som to oficiálne zmenila, potrebujem jeho súhlas. Bola som sprostá, viem. Mala som v pôrodnici hneď povedať meno, ake som chcela. Zároveň som nechcela byť neferova. Ale teraz sa cítim o niečo okratena, podvedená. Ako mam to meno zmeniť? Aby som nedošla už z toho o rozum zachviľu... Sofii je strasne vela a ja som taky ten netradičný typ, ktorému vadí všetko mainstreamové.
@anaella jej musim ti napisat! Strasne sa mi paci,ako reagujes..niekto sa ta snazi urazit a ty ho mas V pazi..super!
Co sa tyka mena dcerky- ved si ju ty mozes volat Ruzenka..nikto ti v tom nezabrani..aj dievcatko casom si vyberie,ako ju maju oslovovat. Mame kamosku Noemi (zijem v zahranici) a az po rokoch som zistila,ze na papieri je Natalia Noemi..cize teoreticky krsne meno je Natalia ale nikdy ju tak doma nevolali a ze aj jej sa viac paci Noemi.
Aj ty takto mozes..
A priezvisko nemusi byt na cely zivot..co ty vies,ci sa nevyda za nejakeho zahranicneho a Nezoberie si po nom meno.
@anaella probiofix imun (je tam špeciálna baktéria, ktorá potláča ekzem), keďže pomáha more a tam sa nedá byť nonstop tak z DMky morská soľ z čierneho mora od Kawar (až keď nemá zahnisane a krvavé ložiská) a samozrejme diéta. U malého je to alergia na mlieko, rajčiny, kakao, med. Za chvíľu ma 2 roky a už pol roka sme bez vzplanutia, lebo každý deň ma probiotika a jeden x v týždni ma soľ v kúpeli. Dve kožné ho nevedeli dať do poriadku, až keď som to zobrala do vlastných rúk 🤷♀️ a žiadne koberce, záclony, plysaky ale to vieš keďže si atopik. A ak planujes druhé, probiofix má aj radu pre tehotné, ktoré zevraj pomáhajú aby dieťa nemalo ekzem, tak uvidíme o 4 mesiace 🤷♀️
@elizabet173 ja som ju len chcela povzbudit, lebo povedzme si narovinu.... jej muz so zmenou nebude suhlasit a ona si casom zvykne. 🤷♀️
@anaella dzizs.. Ty narobis s tym mainstreamom... 😀 rozmyslam, co je hnacim mechanizmom takejto potreby vycnievat z toho, co ty povazujes za mainstream..
No a meno Ruzena je najma hrozne - podla mna samozrejme, ini ludia mozu mat iny nazor.. A tiez si myslim, ze taketo "zviditelnovanie" cez meno je dost zvlastne a je mozne, ze rodic si tym nieco kompenzuje... Lebo v zivote zalezi na inych veciach, nie na mene...
Este k tomu ekzemu - dufam, ze dcerke nedavas fenistil dlhodobo a vies, ze antihistaminika a kortikoidy len potlacaju prejavy a ekzem, ako taky, sa riesi komplexne..
@beronsche no o ekzeme viem všetko, takže to, že fenistil nemôžem dávať dlhodobo, je mi jasné a dávam ho v obdobiach vzplanutia. Ale sama musím brat antihistaminika dlhodobo takže je to indi vindi. A niečo také, že ekzem vychádza z nutra je mi nad slnko jasné, preto som si este pred tehotenstvom robila rôzne očisty pri ktorých som sa citila úžasne, ale teraz pocas kojenia to spraviť nemôžem. Ale jem velmi zdravo a žiadne alergény. Napriek vsetkemu možnému co robim je to hrôza. A nie, nic mi nechýba, všetko som mala a mám - je také ťažké pripustiť, že niekto ma takú povahu? Potreba vyčnievať u mňa bola odjakživa, inak veľa ľudí ju podľa mňa má, ale neprizná to, považuje to za akusi hanbu. "Ty iba potrebuješ vyčnievať, preto robíš hento a tamto." nie vsetko, čo vyčnieva, je dobré, ale teda nejaké medze v sebe ešte mám v rámci cítenia. Ale každý má hranice inde.
@anaella aj mne sa pacia tvoje reakcie. velmi🙂. Myslim, ze si starostliva matka. Pripominas mi trochu moj boj s veternymi mlynmi - "dieta bude mat pruh, ked nebude mat cumel", "aj moja mama to takto robila", "uz davno mal spat v postielke", "nenos ho, on si na to zvykne" a podobne. Nie, nemal cumel, ani jeden, ani jeden nespal v postielke (skusali sme u starsieho, u mladsieho sme sa na to rovno vykaslali), kojila som dlho, chrbat mam zniceny z dlhodoneho nosenia, ale satlo mi to za to. K ekzemu - u starsieho som jedla cele tehotenstvo zdravo. Naozaj. Aj potom. A napriek tomu od 4 mesiacov ma ekzem, teraz ma 9 a suhlasim, kozny lekar je na nic. Takze strava nema vplyv, skor dedicnos a ine vplyvy mozno.
Drz sa, 🙂 A paci sa mi, aj ako hovoris o partnerovi. 🙂
@asocial ďakujem, tak to som veľmi rada, že nie som jediná. Takto to je úžasné, riadiť sa pocitmi. Inak ten chrbát dosť veru trpí, aj tým kojením. Ja som začala chodiť k maserovi a na chvíľu to pomôže, ale tak na druhý deň uz je chrbát tam kde predtým. S priateľom sme veľmi zohratí okrem teda takýchto drobných nezhôd a ceníme si jeden druhého. Vzdy ma poteší, keď narazim na niekoho, s kým rezonujem. Si super 😊
@anaella ja by som sa nechcela Ružena je to staré meno podľa mna keď mi niekto povie že Ružena predstavím si starú babku zástere
Sofia Rosé Kovačova je krásne meno len to prievizvisko sa neho nemenila by som dievčatku meno veď si matka ale podľa tvojich videí nehnevaj nevyzeraš vyzreto a si ešte veľmi mlada a bláznivá
Matka ktorá porodí svoje dieťa a dá mu meno má iné starosti ako riešiť meno ach bože dievča
A poteším ta svoju dcérku môžeš volať Ruženka .. my mame tiež v rodine meno ktore mne sa nepáči tak som tej osobe dala prezývku a voláme ju tak všetci a ta osoba je aj rada zato Kľud ❤️dieta keď bude staršie môže sa pýšiť ako sa vola
@anabel2341 hej, máš pravdu, ja to meno chcem nechať, inak tie videa su staršie, po porode som sa dosť zmenila. Som spokojná so všetkým, čo mám🙂
Ja by som ju kludne volala Ruzenka, ostatni nech ju volaju Sofinka. Ma 2 mena a jedno je Rose/Ruza, tak preco nie, mozete pouzivat obe a ona sama sa v dospelosti rozhodne, ako sa bude predstavovat, aspon ich bude mat obe prirodzene v sebe a na ne reagovat.
Ale poanglictene Sophie Rose so slovenskym Kovacova mi tiez k sebe velmi nejde, ale Vase rozhodnutie.
A je to aj priatelova dcera, nerobila by som rozbroje medzi vami dvoma kvoli takej hluposti, ked ju s jej menom kludne mozes sama volat aj Ruzenka, pripadne o nej tak hovorit aj s kamaratkami (moja Ruzenka to a to, alebo predstavit ju ako Sophie Rose a potom o nej dalej hovorit ako o Ruzenke).

@anaella mne tiez nepasuje Sophie Rose k priezvisku, ale meno je to celkom pekne. Mozno sa v buducnosti vyda za cudzinca a bude to akurat. 🙂
Každopádne.... uplne ti rozumiem. Ja som videla na teste 2 ciarky a povedala som, ze ked to bude dievcatko, bude sa volat tak a tak. Citila som to tak, to meno nieco pre mna znamena, ine som si nevedela predstavit. Dcerka sa tak aj vola. 🙂