Zmena priezviska bábätka. Dá sa to ešte?

louisviffon
25. sep 2011

Ahojte,
mám taký problém, keď sa mi narodila dcérka tak mala priezvisko po otcovi (my nie sme zosobášení). Malá má 6 mesiacov a teraz sa jej ocko rozhodol, že si nájde iné aktivity a dcérku odsunie na koniec. Nevidel ju už dva týždne, a keď mu každý deň vyvolávam, tak ma odbije, že on na nás nemá čas. Tak by som chcela malej zmeniť priezvisko na moje. No načo bude mať jeho, keď sa nestará a nemá ani v päte. Dá sa to ešte urobiť, alebo už nie?
vopred pekne ďakujem 🙂

annaopialova
25. sep 2011

ahoj da sa to chod na matriku a tam ti presna povedia ako mas postupovat ak by nesuhlasil tak len na sud potom drzim ti prsty

louisviffon
autor
25. sep 2011

to som rada, že sa to dá 🙂
hneď zajtra skočím na matriku...aspoň sa mu povyhrážam, že príde o dcérku.. možno sa aj spamätá, lebo doteraz stále keď sme sa pohádali, tak mi vykrikoval, že ona je na jeho meno a si ju vezme (no neviem, čo by s ňou robil 😵 )

petusska
25. sep 2011

Da sa zmenit ale potrebujes aj jeho suhlas, tam musi podpisat papier on aj ty.

louisviffon
autor
26. sep 2011

dnes som bola na matrike .. taká múdra premúdra pani tam bola .. som jej pekne vysvetlila, že čo chcem...a mi povedala, že ona nevidí dôvod na zmenu priezviska...no som jej povedala, že ja ho vidím .. tak mi povedala, že ona také nerobí ... to už kde sme?

titkovamiriam
26. sep 2011

potrebujes suhlas od otca...ak je tam už zapisaný sama to nezmeníš ani keby tvoje dietatko už nikdy nevidel....

sendyhubka
28. sep 2011

my sme si pekne pockali kym mala osemnast a hned v ten den si zmenila priezvisko na moje. Inak to bohuzial uz nejde bez jeho suhlasu a ak bude chrapun, tak ani na sude nepochodis. ☹