Zmena priezviska bez koncovky: Ako na to?
Ahojte, menili ste si prosím niekto priezvisko na bez -ová ?
Musím uviesť dôvod prečo to tak chcem ? Čo to asi stojí ? A musím potom meniť aj sobášny, OP, vodičský a rodný list dcére ktorej by som to tiež takto chcela ?
Prosím o komentár len tie ktoré si to vybavovali. O domnienky nemám záujem
Ďakujem
@anonym_autor presnu odpoved na zmenu bez -ova a detailom ti daju na matrike.
Odpoved k zmene dokladov napriklad na klientskom centre (op, pas, vodicsky,..).
Potom prislusna zdravotka k preukazu poistenca.
Zvysne doklady sa treba pytat u organizacii, co ich vystavili, ci stracaju platnost as treba nove.
Staci to dopredu vsetko obvolat a mas presne odpovede, aby si sa rozhodla (alebo vedela, co ta caka, ak uz rozhodnuta si).
ja som menila.. dovod som musela uviest - kedze mam dceru narodenu v zahranici dovod bol,aby sme mali rovnake meno ... vyplnila som papier na matrike zaplatila myslim 5 eur poplatok .. s novym rodnym listom som vymenila doklady -zmenila meno u dr banky a na dolezitych uradoch ... jednoduchy proces
Nie, nemusíš uviesť dôvod.
Das za to 100 eur
Áno, budeš vybavovat všetky doklady na novo
@anonym_ff9f5c kde si nabrala tych 100? je to dokonca bez poplatku https://www.mzv.sk/web/vieden/sluzby/konzularne... si si napisala odpoved podla toho ako si sa vyspala?
ja som menila.. dovod som musela uviest - kedze mam dceru narodenu v zahranici dovod bol,aby sme mali rovnake meno ... vyplnila som papier na matrike zaplatila myslim 5 eur poplatok .. s novym rodnym listom som vymenila doklady -zmenila meno u dr banky a na dolezitych uradoch ... jednoduchy proces
@anonym_776c88 mozno by si si mala nastudovat, co je meno a co priezvisko
Nemusíš nikde chodiť, môžeš si to vybaviť cez internet ak máš OP vydaný po 20.6.2021
https://portal.minv.sk/wps/wcm/connect/sk/site/...
@anonym_776c88 mozno by si si mala nastudovat, co je meno a co priezvisko
@anonym_2c4c86 viem co je meno a viem co je aj krstne meno ci priezvisko.. a dokonca viem narozdiel od teba , ze je to bez poplatku
@anonym_autor presnu odpoved na zmenu bez -ova a detailom ti daju na matrike.
Odpoved k zmene dokladov napriklad na klientskom centre (op, pas, vodicsky,..).
Potom prislusna zdravotka k preukazu poistenca.
Zvysne doklady sa treba pytat u organizacii, co ich vystavili, ci stracaju platnost as treba nove.
Staci to dopredu vsetko obvolat a mas presne odpovede, aby si sa rozhodla (alebo vedela, co ta caka, ak uz rozhodnuta si).
@moonlight1210 preto som uviedla, že prosím o koment od tých ktoré to vybavovali. Iste niesom sama ktorá by nemala v priezvisku -ová.
Keď nemáš čo povedať tak mlčanie je zlato 😊
@moonlight1210 preto som uviedla, že prosím o koment od tých ktoré to vybavovali. Iste niesom sama ktorá by nemala v priezvisku -ová.
Keď nemáš čo povedať tak mlčanie je zlato 😊
@anonym_autor Mas lepsi napad, kde potrebne info budu vediet najpresnejsie? 🙂
@anonym_autor Mas lepsi napad, kde potrebne info budu vediet najpresnejsie? 🙂
@moonlight1210 mám a realizovala som ho 👆Ak nevieš poradiť, nekomentuj
@moonlight1210 mám a realizovala som ho 👆Ak nevieš poradiť, nekomentuj
@anonym_autor tak fajn, ze sa podarilo. 🙂

Nie, nemusíš uviesť dôvod.
Das za to 100 eur
Áno, budeš vybavovat všetky doklady na novo