Zmena priezviska dieťaťa
Pekný večer. Prosím Vás,vedel by mi niekto poradiť? Môj syn má 5 rokov. Priezvisko má stále po mne. Chceli by sme priezvisko synovi zmeniť,s partnerom nie sme zosobášený. Vedel by mi niekto poradiť,či to ide aj bez súdu? ďakujem.
@moonlight1210 dieťa nemôže mať dve priezviská
@bluka2 ano, toto je forum, kde sa zeny casto predbiehaju v tom, ktora lepsie vidi do "problemu" a je lepsou amaterskou psychologickou, ci vesticou..
Ospravedlnujem sa, ze mi pride mierne smiesne ze ak sa niekto spyta na to, ako sa nieco da urobit a razom sa dozvie o svojom partnerovi, ze si ju nevazi.. Ale ja si uz zvykam, ze nezapadam do ziadnych zenskych kolektivov, dokonca ani do tych na nete..
@pillipilli Mozno pomoze niekomu inemu
@natalienka12 ani v prípade, že pri podpisovaní toho dokumentu na matrike pred sobášom uvedú budúci manželia rozhodnutie mat spoločne priezvisko od oboch , písané cez pomlcku? Ani potom by dieťa nemohlo mat rovnaké priezvisko po rodičoch? Teda obidve?
@bluka2 to je fajn.. Ja to tak nemam..
Ja mam stale za to, ze aj ti co zadavaju otazky su taki isti ludia ako ja a preto si viem predstavit ako by ma nastvalo ak by niekto zacal vlastne osocovat mojho partnera bez akehokolvek dovodu..
Mna jednoducho nevie obohatit ziadne x,y,z ktore sudi uplne bez nejakeho podkladu..
Ale vlastne aj tak dobre, lebo vdaka tejto stranke modreho konika teraz navstevujem menej a mam viac casu na ine..
@moonlight1210 nie. Take priezvisko moze mat iba zena ktora sa rozhodne ze si ako druhe v poradi ponechava svoje dievcenske priezvisko. Vola sa napr. Novakova berie si Horvatha tak bude Horvathova Novakova. Ale dieta bude len Horvath alebo Horvathova. A pomlcka sa tam nepise.
Boze baby,
Niektore ste ozaj mudre ;) nemam slov ;)
" nevazi si ta,ked si ta nevezme"...
"Budu sa ta pytat, ci je dieta tvoje"...
Kde zijete??? V akom storoci??
Ja a moj partner sme spolu 11 rokov - mame spolu dvoch synov (skoro 8 a 3 roky) --- chalani maju priezvisko po otcovi, nie po mne. A za celu tu dobu, co su chalani na svete, sa nikto nepozastavoval nad tym, ze maju ine priezvisko 🙂 a nie, nemusim nosit so sebou RL, aby som dokazala, ze su moji ;) ;)
Apropo svadbu neplanujeme ;) ;) ;) ;) a ano, vazi si ma aj tak, miluje ma rovnako ako s papierom ;)
@veronikaszabova Jasneeeeee to hovor tomu, co seno papa. 😀
@natalienka12 ???? Nejaky problem??? Ty sa musis riadne nudit. A mam pocit, ze ti asi nejaky chlap dobre ublizil, ked takto pises...
@veronikaszabova A mozes prezradit PRECO si ta nevzal ked si mu porodila 2 deti? Ale nejaky normalny nie "my k stastiu papier nepotrebujeme". Vies o tom, ze nebudes po nom dedit? Vies o tom ze nebudes mat narok na vdovsky dochodok? Vies o tom ze si na teba nemoze uplatnit nezdanitelnu cast zakladu dane kym si ty na rodicovskej dovolenke? Zivot nie je o tom ze ti rano do uska posepka ze ta miluje, lebo ma rannu erekciu. Vies? Ale asi ta tak velmi miluje. Vies asi aj o tom ze hocikedy ta moze nechat iba tak? A tiez ked sa rozhodne nie je povinny ta ani zivit. Tu povinnost ma iba voci detom. A nezabudaj ze kym si ty vychovavala jeho deti na dvoch materskych dovolenkach a z rodicaku platila plienky tak to co on zarobil v zamestnani je IBA jeho. Aj to vies? OK. Tak potom proti gustu ziaden disputat. Len aby sa laska neskoncila.
@veronikaszabova Ja problem nemam. Som vydata. A viem ze vsetko co moj muz zarobi je aj moje. Ale som pravnicka a videla som uz vela zien ktore prisli vyplakavat ked ich chlap nechal s holou prdelou.
@natalienka12 jeeee, aku siahodlhu prednasku si mi dala ;) ;)
Som na RP, popritom pracujem. Priatel tiez (szco). Zijeme si dobre ;)
Byvame v rodinom dome, ktory je pisany na mna. Po mojej smrti ho zdedia chalani. Takze by sa mal asi on citit ukrateny, nie? ;) ;)
A nepis prosim ta o vdovskom, sirotskom, atd...
A k teme svadba - to sa musia vsetci brat, ked maju spolu deti???? To je pre mna novinka, lebo poznam straaaasne vela slobodnych mamiciek, tiez pary, ktore ziju "na hromadke"
Milujem taketo mamicky z MK, ktore vedia o zivote druhych s prepacenim hovno, a idu tu moralizovat a podkopavat zivot inych.... Bleee...
Spomeniem jeden pripad. Prisla zena, ze ju chlap nechal s 2 detmi. Kym ona bola doma 6 rokov s detmi tak z rodicovskeho prispevku platila plienky a kupovala jedlo pre rodinu. On zo svojho kralovskeho platu vzal hypoteku a kupil si byt. Jedneho dna laska skoncila. Prisla s placom. In dostal platit na deti vyzivne. Pytala sa ma to nemam narok na ten byt? Ved sme spolu zili ja som z rodicaku platila vsetky vydavky. No nie. Nema narok na nic. Len si zbalit kufre a ist. Aj to je zivot a realny pribeh. A takych je vela.
@natalienka12 nech sa kazdy zariadi po svojom. Kazdemu vyhovuje nieco ine.
Howk ;)
@veronikaszabova Som ta rozculila? Ty to mas dobre vyriesene si prezierava. Ale ja poznam osudy zien z praxe. Ja nemoralizujem ak si nepochopila. Mne je uplne jedno ak ta jedneho dna necha tak ako mi je uplne jedno ze budete stastni. A preco nepisat o vdovskom? Si myslis ze si tu naveky?
Kazdemu vyhovuje nieco ine. Kazdy sa rozhoduje dobrovolne. Aj o tom ci vstupi do manzelstva. Takze nie, nemusia sa vsetci brat co maju spolu deti. Nemusia. Len nasledky si tiez budu znasat samy. Minule mi kolega hovori, vies co aky som rad? Keby nebolo sprostych ludi tak my nezarobime. 😀
To je strasne ked sa niekto pyta na konkretnu otazku a nejaka mudra zena ma kopec dalsich odpovedi ..
@pillipilli Presne,ja nechápem co koho zaujimaju dovody.... Otázka znela jasne a zrozumiteľne. O nejake komentare mimo nemal nikto zaujem.😉
@evittam a koho zaujima tvoj nazor? Jeziskove huslicky tato zena je vsade.
@natalienka12 nikoho ani Tvoj nazor nezaujma ak Ti to nedoslo 😅
@nufiatko dievcatko to nie je moj nazor ale realita a fakty. Ale ked su podla teba zakony mojim nazorom tak ok. 😀
@veronikaszabova Tato dáma osocuje,dehonestuje ine nicky na fore a uz je aj odbornickou na vztahy ako take a ako citam zacala uz osocovat aj partnerov inych zien....No co uz.....Ale my sme tie co sme "sliepky" a "zereme seno".😀😀😀😉
@veronikaszabova Ozaj, skoro som zabudla-a ak nezdieľas jej nazor, dovolis si upozornit ju na nieco a nebodaj nie si neskonale vdacna za jej nejake "podrzanie" v inej diskusii tak si len zakomplexovana a psychicky vadna.😀😉
@natalienka12 Ked ja som v 25 rokoch dievcatko tak Ty si potom stara koza co sa nudi , ci ako to mam pochopit ? Do druhej zeny sa tu obuvas ze nikoho nezaujma jej nazor a Ty si myslis ze Tvoj ano ?

@bluka2 hlavne ze ty googlis k veci...