Zmena priezviska dieťaťa
Pekný večer. Prosím Vás,vedel by mi niekto poradiť? Môj syn má 5 rokov. Priezvisko má stále po mne. Chceli by sme priezvisko synovi zmeniť,s partnerom nie sme zosobášený. Vedel by mi niekto poradiť,či to ide aj bez súdu? ďakujem.
@obsadenemeno Aha. Nevsimla som si. A ďakujem.😉
@natalienka12 Zena sa ma v dnesnej dobe v prvom rade spoliehat sama na seba, nie na to ze sa dobre vyda. Jedina vyhoda manzelstva je ekonomicka istota. V pripade "sikovnosti" jednej strany vsak druha moze odist s holou ritou aj z neho.
Ako nech si každý žije to, v čom sú všetky strany spokojné!!! ja osobne som si dala meno po sebe pri porode, lebo malý žije so mnou... no otec sa mu 100 percentne venuje až nadštandartne / to si myslí celé okolie - aj širšie/ a malý sa ma sám začal pýtať, prečo nemá meno po otcovi, ktorého nadovšetko miluje a s ktorým má úžasný vzťah... skrátka chcel mať meno po tatovi, cítil to tak a ja som sa zachovala ako človek bez ješitnosti a predsudkov... je to náš príbeh a hotovo
@yolo8888 aha, rozumiem, tak si nechám rada poradiť, ako prosím ťa môžeš dediť žena, ktorá žije s mužom v spoločnej domácnosti, ak spolu majú dieťa. Nie zo závetu, ale zo zákona. Ďakujem za radu.