icon

Zmena priezviska našich deti

ajca123
17. aug 2012

Ahojky,s mužom čo žijem nie sme zobrati.. Ale chcem im zmenit priezviska... Čo všetko potrebujeme ďakujem

sissy27
17. aug 2012

@ajca123 a deti sú biologicky jeho, alebo nie?

ajca123
autor
17. aug 2012

@sissy27 áno sú to jeho deti 🙂, to som ešte zabudla napísať.. A ešte k tomu ja som Češka a on Rus ale trvalý pobyt mame tu na SK..

sparocka
17. aug 2012

@ajca123 Ak to niesu jeho deti a chceš aby mali jeho priezvisko tak potrebujes písomný súhlas biologického otca notárom overený,tvoj rodný list,rodné listy deti,sobášny list,ale keď nie ste svoji tak nie,Trvalý pobyt deti a tvoj občiansky a napísanu ziadost s odôvodnením,prečo im chceš zmeniť priezvisko.A s tým na obvodný úrad.tam budeš čakať na zmenu až ti prídu papiere a potom na matriku a tam 33€ kolok ale neviem či na vsetky deti,či na každé jedno.

sissy27
17. aug 2012

@ajca123 uhm, tak mišung poriadny 😀 no najlepšie sa obrátiť na matriku tam, kde sa deti narodili, všetky potrebné info máš tu http://portal.gov.sk/portal/sk/Default.aspx?Cat...

hradnapani
17. aug 2012

@ajca123 su tu uz diskusie o tejto teme, Nie je to nic narocne. Na matrike vypisete obidvaja spolocnu ziadost, donesiete rodne listy a svoje obcianske preukazy, zaplatite poplatok a to by malo byt vsetko.

ajca123
autor
17. aug 2012

@sissy27 jo riadny mišung 😀 ale sú naši 🙂... Ďakujem idem kuknut... Našťastie deti sa narodili tu na SK..

ajca123
autor
17. aug 2012

@hradnapani aj ked sme cudzinci??? Ale drobci sa narodili tu na SK

hradnapani
17. aug 2012

@ajca123 ak maju slovenske rodne listy, co predpokladam, ze maju, takze su tak zapisani na slovenskej matrike, tak by to tak malo byt

sissy27
17. aug 2012

@ajca123 veď jasné, to ja nie v zlom s tým mišungom 😉 ak sa deti narodili na sk, tak sa bude aj postupovať podľa sk zákonov, keďže sa jedná o ich mená...

ajca123
autor
17. aug 2012

@hradnapani ďakujem 🙂 moc,moc lebo behat po úradoch s čertikama ako mám ja je riadny zahul 🙂.... V pondelok tam idem...

ajca123
autor
17. aug 2012

@sissy27 ja viem že to nebolo myšlene v zlom 🙂... Napr. ked som prvému synovi išla do ČR robit rodný list kukali tam na mna ako na blba lebo toto ešte nemali na matrike 🙂

hradnapani
17. aug 2012

@ajca123 budu tam mat veselo 🙂 Ale asi by ste tam mali ist s muzom obaja, budu chciet podpisy, preukazy a tak...